İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

EVDE KALALIM

Korona virüs denilen parazit dolayısıyla insanlarımız umutsuz bir hayat içinde.    Yetkililerin tek çözüm çağrısı evlerinizden çıkmayın.    Evden çıkmamak ne kadar çözüm.    Hatırlarsanız önceki zamanlarda doktorlarımız sağlıkçılarımız sağlıklı yaşam için temiz hava bol gıda sloganıyla insanları park bahçelerde temiz havada gezmeye spor yapmaya sevk ederdi.    20 günü aşkın bir süredir Türkiye’de hayat durmuş.     Evlerden çıkıp işe güce mecburiyetten gidenlerimiz var.    Devletin imkânları insana hizmet götürme noktasında ne kadar yeterli.    Yaşı 65 üstü insanların evlerine istendiği takdirde il ve ilçelerde kurulan Vefa gurubu sayesinde imkânlar yettiğince zaruri ihtiyaç maddeleri taşınıyor. Aksaklıklar olmaz mı muhakkak olacak. İstendiği saatte yetişemeyebilir, olağanüstü bir durumun olduğunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz.    Salgın insanların temasıyla büyüyor maalesef.    Sayı yazmayacağım ama her geçen gün aramızdan ayrılan insan sayısında artış var. Allah yakınlarına sabırlar versin.    Ekonomik, sosyal hayat durmuş durumda.    Allah korusun bu virüs daha fazla zarar vermeden, yaygınlaşmadan inşallah ülkemizi milletimizi terk eder.    Sağlığımız için çok çaba gösteren sağlıkçılarımızın ikazlarına herkesin uyması gerekir. Bana bir şey olmaz demeden çok mecbur olmadıktan sonra sokaklara çıkmayalım ne olur.    Zor günler geçiriyoruz.   Olağanüstü günlerde zaruri ihtiyaç maddeler dışında normal günlerdeki ihtiyaçlarımızı biraz daha bir kenara bırakalım ve aramayalım.    Marketlerde kalabalık yerlerde fazla bulunmayalım.    Evde dururken neler yapmalıyız.    Rize’mizde şehir merkezinde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğunun köyü ve köyünde bahçesi ver evi var.    Köyüne çıkmaya gücü yetenler bağ bahçe işleriyle rahatlıkla vakit geçirebilir. Şehir curcunasından uzakta gürültüsüz sakin hayat yaşamaya çalışılabilir.    Evden dışarı çıkma imkânı olmayanlar 24 saat TV seyretme zorunda kalmasın. Bilgisayar bugün herkeste var sayılır. Sosyal medyayı takip edelim. Bilgi dağarcığımızı yeniden yoklayalım. Bulmaca çözelim.    Kitap okuma en güzel uğraş.    Ben şahsen okumayı çok severim. Kitaplığımda bulunan bugüne Kadar okuma fırsatı bulamadığım kitaplarımı okumaya başladım.    En kısa zamanda sağlıklı virüs olmayan günlerde görüşmek üzere Allaha emanet olunuz.
Ekleme Tarihi: 26 Mart 2020 - Perşembe

EVDE KALALIM

Korona virüs denilen parazit dolayısıyla insanlarımız umutsuz bir hayat içinde.

  
Yetkililerin tek çözüm çağrısı evlerinizden çıkmayın.

  
Evden çıkmamak ne kadar çözüm.

  
Hatırlarsanız önceki zamanlarda doktorlarımız sağlıkçılarımız sağlıklı yaşam için temiz hava bol gıda sloganıyla insanları park bahçelerde temiz havada gezmeye spor yapmaya sevk ederdi.

  
20 günü aşkın bir süredir Türkiye’de hayat durmuş.

   
Evlerden çıkıp işe güce mecburiyetten gidenlerimiz var.

  
Devletin imkânları insana hizmet götürme noktasında ne kadar yeterli.

  
Yaşı 65 üstü insanların evlerine istendiği takdirde il ve ilçelerde kurulan Vefa gurubu sayesinde imkânlar yettiğince zaruri ihtiyaç maddeleri taşınıyor. Aksaklıklar olmaz mı muhakkak olacak. İstendiği saatte yetişemeyebilir, olağanüstü bir durumun olduğunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz.

  
Salgın insanların temasıyla büyüyor maalesef.

  
Sayı yazmayacağım ama her geçen gün aramızdan ayrılan insan sayısında artış var. Allah yakınlarına sabırlar versin.

  
Ekonomik, sosyal hayat durmuş durumda.

  
Allah korusun bu virüs daha fazla zarar vermeden, yaygınlaşmadan inşallah ülkemizi milletimizi terk eder.

  
Sağlığımız için çok çaba gösteren sağlıkçılarımızın ikazlarına herkesin uyması gerekir. Bana bir şey olmaz demeden çok mecbur olmadıktan sonra sokaklara çıkmayalım ne olur.

  
Zor günler geçiriyoruz.

 
Olağanüstü günlerde zaruri ihtiyaç maddeler dışında normal günlerdeki ihtiyaçlarımızı biraz daha bir kenara bırakalım ve aramayalım.

  
Marketlerde kalabalık yerlerde fazla bulunmayalım.

  
Evde dururken neler yapmalıyız.

  
Rize’mizde şehir merkezinde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğunun köyü ve köyünde bahçesi ver evi var.

  
Köyüne çıkmaya gücü yetenler bağ bahçe işleriyle rahatlıkla vakit geçirebilir. Şehir curcunasından uzakta gürültüsüz sakin hayat yaşamaya çalışılabilir.

  
Evden dışarı çıkma imkânı olmayanlar 24 saat TV seyretme zorunda kalmasın. Bilgisayar bugün herkeste var sayılır. Sosyal medyayı takip edelim. Bilgi dağarcığımızı yeniden yoklayalım. Bulmaca çözelim.

  
Kitap okuma en güzel uğraş.

  
Ben şahsen okumayı çok severim. Kitaplığımda bulunan bugüne Kadar okuma fırsatı bulamadığım kitaplarımı okumaya başladım.

  
En kısa zamanda sağlıklı virüs olmayan günlerde görüşmek üzere Allaha emanet olunuz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi