İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KÖY OKULLARI MESLEK LİSELERİ

Usta Gazeteci Abbas Güçlü Milliyet Gazetesindeki köşesinde eğitim öğretim konusuna çok değinir. Her fırsatta yazdığı Meslek Liselerinin önemini ve ihtiyaçlığını bir kez daha yazdı.   Meslek Liselerine bende kapatılan Köy okullarını ilave etmek isterim.   Abbas Güçlü yazısında şöyle diyor ’Meslek lisesi memleket meselesi denildiğinde, ciddiye alan çok olmadı. Bu ülkenin geleceği üreten, kalifiye gençlerde denildiğinde de bir kulağımızdan girdi, öteki kulağımızdan çıktı.     Korona virüs tehlikesi bugüne kadar hep üvey evlat muamelesi gören meslek liseleri bu zor günlerimizde kolonya, maske, dezenfektan gibi hayati öneme sahip ürünler üreterek, önemli bir boşluğu doldurdular. Şu anda hâlâ birçok meslek lisesi, öğretmeni ve akademik başarı açısından dudak bükülen öğrencileriyle fabrika gibi üretmeye devam ediyor. Her şeyin matematik, fen olmadığı, üretimin de bir o kadar önemli olduğu, bir kez daha Osmanlı tokadı gibi yüzümüzde patladı.  Çocuklarımızı saçma sapan sınavlara sokarak, itibarsızlaştırmanın utancı, bugünkü eğitim sistemini inşa edenlere yeter de artar!  Her mesleğin kutsal ve önemli olduğunu umarız böylesi acılarla öğrenmeyiz! Teşekkürler meslek liseleri, teşekkürler üreten gençlik!’’ Usta yazar Abbas Güçlü üretimin önemi ve meslek lisesi katkısından bahsederken hiçte haksız değil. Koronavirüs tehlikesi yaşadığımız günümüzde bu virüsten korunmak için Türkiye’de önemli bir Maske ve dezenfekte çalışması içinde Kolonya açığı olduğunu gördük. Meslek liselerimizde hummalı bir Kolonya ve Maske üretimi rahatlıkla yapılabilir. Üretime katkı bakımından Meslek Liselerimiz yalnız bırakılmamalı. Taşımalı eğitim başlandığında kapatılan Köy İlkokulları köydeki zirai ve hayvansal üretimlerde önemli yer tutuyordu. Köyde Okul varken öğrenci Öğretmen işbirliği ile hayvancılık ve bağ bahçe işlerinde fazla bir ilerleme yoksa da hiç değilse gerileme yoktu. Okullar açık olduğunda öğrencilerin aileleri köyde kalır, hayvancılık yapar evinin zaruri mutfak ihtiyaçlarına cevap verirdi. Bugün çok ilgi çeken aranılan ORGANİK ÜRÜNLER o dönemlerdeki köylerde üretilirdi. Köy okullarının kapanması ile şehire inerek modernleşen! insanımız bugün maalesef paketteki süte, yoğurta ve içinde ne olduğu bilinmeyen paketteki Tereyağına mahkûm edildi. Sağlıklı olduğu için çok rağbet gören ORGANİK ÜRÜNLERE kavuşmak için devlet politikası olarak Köy Okulları hiç değilse pilot olarak kalabalık köylerde açılabilmelidir.
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2020 - Pazartesi

KÖY OKULLARI MESLEK LİSELERİ

Usta Gazeteci Abbas Güçlü Milliyet Gazetesindeki köşesinde eğitim öğretim konusuna çok değinir. Her fırsatta yazdığı Meslek Liselerinin önemini ve ihtiyaçlığını bir kez daha yazdı.

 

Meslek Liselerine bende kapatılan Köy okullarını ilave etmek isterim.

 

Abbas Güçlü yazısında şöyle diyor ’Meslek lisesi memleket meselesi denildiğinde, ciddiye alan çok olmadı. Bu ülkenin geleceği üreten, kalifiye gençlerde denildiğinde de bir kulağımızdan girdi, öteki kulağımızdan çıktı.  

 

Korona virüs tehlikesi bugüne kadar hep üvey evlat muamelesi gören meslek liseleri bu zor günlerimizde kolonya, maske, dezenfektan gibi hayati öneme sahip ürünler üreterek, önemli bir boşluğu doldurdular.


Şu anda hâlâ birçok meslek lisesi, öğretmeni ve akademik başarı açısından dudak bükülen öğrencileriyle fabrika gibi üretmeye devam ediyor.


Her şeyin matematik, fen olmadığı, üretimin de bir o kadar önemli olduğu, bir kez daha Osmanlı tokadı gibi yüzümüzde patladı. 


Çocuklarımızı saçma sapan sınavlara sokarak, itibarsızlaştırmanın utancı, bugünkü eğitim sistemini inşa edenlere yeter de artar!  Her mesleğin kutsal ve önemli olduğunu umarız böylesi acılarla öğrenmeyiz!


Teşekkürler meslek liseleri, teşekkürler üreten gençlik!’’


Usta yazar Abbas Güçlü üretimin önemi ve meslek lisesi katkısından bahsederken hiçte haksız değil.


Koronavirüs tehlikesi yaşadığımız günümüzde bu virüsten korunmak için Türkiye’de önemli bir Maske ve dezenfekte çalışması içinde Kolonya açığı olduğunu gördük.


Meslek liselerimizde hummalı bir Kolonya ve Maske üretimi rahatlıkla yapılabilir.


Üretime katkı bakımından Meslek Liselerimiz yalnız bırakılmamalı.


Taşımalı eğitim başlandığında kapatılan Köy İlkokulları köydeki zirai ve hayvansal üretimlerde önemli yer tutuyordu.


Köyde Okul varken öğrenci Öğretmen işbirliği ile hayvancılık ve bağ bahçe işlerinde fazla bir ilerleme yoksa da hiç değilse gerileme yoktu.


Okullar açık olduğunda öğrencilerin aileleri köyde kalır, hayvancılık yapar evinin zaruri mutfak ihtiyaçlarına cevap verirdi.


Bugün çok ilgi çeken aranılan ORGANİK ÜRÜNLER o dönemlerdeki köylerde üretilirdi.


Köy okullarının kapanması ile şehire inerek modernleşen! insanımız bugün maalesef paketteki süte, yoğurta ve içinde ne olduğu bilinmeyen paketteki Tereyağına mahkûm edildi.


Sağlıklı olduğu için çok rağbet gören ORGANİK ÜRÜNLERE kavuşmak için devlet politikası olarak Köy Okulları hiç değilse pilot olarak kalabalık köylerde açılabilmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi