Osman KÖSEOĞLU
Köşe Yazarı
Osman KÖSEOĞLU
.
 

Uyan Eyy Rize! Ederle Gömülmek İstemiyorsan Lütfen Sokağa Çıkma !

Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'yı kabusa çeviren Çağın vebası coronavirüs sebebiyle alınan bu kadar önlem, bu kadar uyarılara rağmen, her gün televizyonlarda açıklayıcı bilgiler verilmesine rağmen,Vatandaşların umursamaz bir şekilde Rize'de sokaklarda cirit atması anlaşılır gibi değil !..   UYAN EYYY RİZE KENDİNE GEL! VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR!... Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'yı kabusa çeviren Çağın vebası coronavirüs sebebiyle alınan bu kadar önlem, bu kadar uyarılara rağmen, her gün televizyonlarda açıklayıcı bilgiler verilmesine rağmen, binlerce sağlıkçımız kendilerini tehlikeye atarak en ön cephede görevlerini yapmaya çalışırken, adeta savaş halinde olduğumuz bu günlerde 65 yaş üzeri yaşlıların ve 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı uygulandığı bir durumda, nüfus oranına göre Türkiye'de 3. olmamıza rağmen yine maalesef uyarılara aldırış eden yok... Rize göç alan bir il olması vesilesiyle Büyükşehirlerden, Rize'de, bazı radikal kararlar alınmadan önce, akın akın gelen ve birer taşıyıcı şüphelisi olarak bu insanlar sayesinde Rize'de zaten bir artış bekleniyordu..!.. Maalesaf  korktuğumuz yavaş yavaş başımıza geliyor. 4 gün önce Rize milletvekili  Muhammed Avcı,Rize'de vaka sayısının 112, ölü sayısını 3 olarak hatırlatmıştı.. Ama bugün 9 Nisan itibarıyla ne hikmetse dün ve  ve ertesi gün Rize caddeleri adeta birer panayır haline dönmüştü,herkes adeta sokaklara dolmuştu.. Siz ne biçim insanlarsınız, Allah'tan korkmayan kul hakkı bilmeyen, kendinizi düşünmüyorsanız,bari hiç olmazsa büyüklerinizi yakınlarınızı düşünün!.. 4 gün öncesine göre vaka sayısı artarak Türkiye birinciliğini alamasak ta,3.kimseye kaptırmaya niyetimiz yok bu gidişle !.. Dört gün önce Rize'den ilçelere ilçelerden merkeze ve köylere toplu ulaşım araçları kaldırılmasına rağmen,ama maalesef merkezde kendini uyanık zanneden, kanun kural tanımız insanlar, bu salgını yaymaya, insanları ölüme götürmeye devam ediyorlar!.. Siz bilmiyor musunuz ki, Koronavirüs'den ölen bir insan'ın cenazesi ailesine verilmiyor, özel giyinen görevliler tarafından tabut ilaçlanarak toplu olarak yapılan bir mezarda, kepçenin açtığı mezara gelişi güzel topraklar doldurularak defnediliyor.!. Ey Rize halkı, mecbur olmadıkça lütfen sokağa çıkmayın,çıkmak zorunda olanlar mutlaka kurallara uysun, çunkü evde hayat var  #EvdeKalRize
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2020 - Perşembe

Uyan Eyy Rize! Ederle Gömülmek İstemiyorsan Lütfen Sokağa Çıkma !

Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'yı kabusa çeviren Çağın vebası coronavirüs sebebiyle alınan bu kadar önlem, bu kadar uyarılara rağmen, her gün televizyonlarda açıklayıcı bilgiler verilmesine rağmen,Vatandaşların umursamaz bir şekilde Rize'de sokaklarda cirit atması anlaşılır gibi değil !..
 

UYAN EYYY RİZE KENDİNE GEL! VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR!...


Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'yı kabusa çeviren Çağın vebası coronavirüs sebebiyle alınan bu kadar önlem, bu kadar uyarılara rağmen, her gün televizyonlarda açıklayıcı bilgiler verilmesine rağmen, binlerce sağlıkçımız kendilerini tehlikeye atarak en ön cephede görevlerini yapmaya çalışırken, adeta savaş halinde olduğumuz bu günlerde 65 yaş üzeri yaşlıların ve 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı uygulandığı bir durumda, nüfus oranına göre Türkiye'de 3. olmamıza rağmen yine maalesef uyarılara aldırış eden yok...


Rize göç alan bir il olması vesilesiyle Büyükşehirlerden, Rize'de, bazı radikal kararlar alınmadan önce, akın akın gelen ve birer taşıyıcı şüphelisi olarak bu insanlar sayesinde Rize'de zaten bir artış bekleniyordu..!..

Maalesaf  korktuğumuz yavaş yavaş başımıza geliyor.


4 gün önce Rize milletvekili  Muhammed Avcı,Rize'de vaka sayısının 112, ölü sayısını 3 olarak hatırlatmıştı..


Ama bugün 9 Nisan itibarıyla ne hikmetse dün ve  ve ertesi gün Rize caddeleri adeta birer panayır haline dönmüştü,herkes adeta sokaklara dolmuştu..


Siz ne biçim insanlarsınız, Allah'tan korkmayan kul hakkı bilmeyen, kendinizi düşünmüyorsanız,bari hiç olmazsa büyüklerinizi yakınlarınızı düşünün!..


4 gün öncesine göre vaka sayısı artarak Türkiye birinciliğini alamasak ta,3.kimseye kaptırmaya niyetimiz yok bu gidişle !..


Dört gün önce Rize'den ilçelere ilçelerden merkeze ve köylere toplu ulaşım araçları kaldırılmasına rağmen,ama maalesef merkezde kendini uyanık zanneden, kanun kural tanımız insanlar, bu salgını yaymaya, insanları ölüme götürmeye devam ediyorlar!..
Siz bilmiyor musunuz ki, Koronavirüs'den ölen bir insan'ın cenazesi ailesine verilmiyor, özel giyinen görevliler tarafından tabut ilaçlanarak toplu olarak yapılan bir mezarda, kepçenin açtığı mezara gelişi güzel topraklar doldurularak defnediliyor.!.


Ey Rize halkı, mecbur olmadıkça lütfen sokağa çıkmayın,çıkmak zorunda olanlar mutlaka kurallara uysun, çunkü evde hayat var 


#EvdeKalRize

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi