İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

HASTA GARANTİLİ HASTANE

Sağlıkta olmazsa olmazların başında ilk gelen hastanelerdir. Hastaneler olmazsa kaliteli sağlık hizmeti göremezsiniz. Detayını fazla bilmediğim için ilk duyduğumda bende Şehir Hastanelerini savunurdum yapılmalarını isterdim fakat gelinen vaziyetten memnun olmadığım için o isteğimden geri vitese almış durumdayım. Niye Hastane istemiyorsunuz diyebilirsiniz. Hastaneye karşı değilim kimsede olmamalı. Hastaneye değil uygulamasına karşıyım. Devletin hastane yapmaya parası yeter, çok şükür o kadar düşmedik. Fakat gel gör ki yap-işlet modeliyle 25 yıllık bir işletim şekli bence yanlış. Hastaneyi yapanlara 25 yıl boyunca işletim süresince hasta garantisi verilmesi olur iş değil. Hastanın garantisi mi olur. Keşke hiç hasta olmasak ta hastanelere yolumuz düşmese. Burada konunun üzücü ve yakışmayan tarafı 25 yıl boyunca garantili hasta Şehir Hastanelerine yönlendirilerek vatandaşı tüccara teslim etmek. Hasta yönlendirmek yeni hastane yapıldı gerekçesiyle il merkezlerindeki diğer hastanelerin kapatılmasıyla kendiliğinden gelişecek zaten. Garantili hasta olmamalı. AKP hükümetinin bu yaptığı köprü ve otoyollarda uygulanan garantili araç sayısına benziyor. Osman Gazi köprüsünü hatırlayın. Pahalı olduğu için geçiş sayısına hiçbir zaman ulaşılamadığı için eksik kalan araç sayısı kadar para devlet kasasından çıkarak yüklenici firmalara ödeniyor. Bu doğru değil. Sosyal devlet vatandaşına eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz verir. Halkını mağdur etmemeli. Yap işlet modeliyle yüklenici firmalara yaptırılan Şehir Hastanelerine Garantili Hasta sayısı sözü verildiği için karşıyım. Hasta sayısının garantisi mi olur. Uygulama çok yanlıştır.
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2020 - Pazartesi

HASTA GARANTİLİ HASTANE

Sağlıkta olmazsa olmazların başında ilk gelen hastanelerdir.


Hastaneler olmazsa kaliteli sağlık hizmeti göremezsiniz.


Detayını fazla bilmediğim için ilk duyduğumda bende Şehir Hastanelerini savunurdum yapılmalarını isterdim fakat gelinen vaziyetten memnun olmadığım için o isteğimden geri vitese almış durumdayım.


Niye Hastane istemiyorsunuz diyebilirsiniz.


Hastaneye karşı değilim kimsede olmamalı.


Hastaneye değil uygulamasına karşıyım.


Devletin hastane yapmaya parası yeter, çok şükür o kadar düşmedik.


Fakat gel gör ki yap-işlet modeliyle 25 yıllık bir işletim şekli bence yanlış. Hastaneyi yapanlara 25 yıl boyunca işletim süresince hasta garantisi verilmesi olur iş değil.


Hastanın garantisi mi olur.


Keşke hiç hasta olmasak ta hastanelere yolumuz düşmese.


Burada konunun üzücü ve yakışmayan tarafı 25 yıl boyunca garantili hasta Şehir Hastanelerine yönlendirilerek vatandaşı tüccara teslim etmek.


Hasta yönlendirmek yeni hastane yapıldı gerekçesiyle il merkezlerindeki diğer hastanelerin kapatılmasıyla kendiliğinden gelişecek zaten.


Garantili hasta olmamalı. AKP hükümetinin bu yaptığı köprü ve otoyollarda uygulanan garantili araç sayısına benziyor. Osman Gazi köprüsünü hatırlayın. Pahalı olduğu için geçiş sayısına hiçbir zaman ulaşılamadığı için eksik kalan araç sayısı kadar para devlet kasasından çıkarak yüklenici firmalara ödeniyor. Bu doğru değil.


Sosyal devlet vatandaşına eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz verir. Halkını mağdur etmemeli.


Yap işlet modeliyle yüklenici firmalara yaptırılan Şehir Hastanelerine Garantili Hasta sayısı sözü verildiği için karşıyım. Hasta sayısının garantisi mi olur.


Uygulama çok yanlıştır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi