Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

İtalya Yolcusu Kalmasın

İTALYA YOLCUSU KALMASIN TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı; eşim Meliha ve oğlum Ata ile birlikte büyük İtalya turuna katıldık. İyide etmişiz. Ankara’nın yoğun tempo ve stersinden uzak kalmak iyi gelecektir. Milano-Venedik-Floransa –Roma ve Napoli’yi anlatmamıza gerek yok. Gezi notlarımızı, dönüşümüzde sizlerle paylaşacağız..  İtalya turları özellikle yurt dışına ilk kez gideceklere güzel bir deneyim olması için en çok tavsiye edilen turların başında geliyor. İtalya’nın sahip olduğu muhteşem güzelliklerin yanı sıra ülkenin en önemli geçim kaynaklarından birinin turizm olması ve her yıl milyonlarca gezginin ülkeyi ziyaret ediyor olması ülkedeki turizm konusunun önemini de belirliyor.  *  Her şehrin bir ruhu, her şehrin bir dokusu vardır… Farklı lezzetleri, köşe başında duran kedisi, birbirine karışan insan sesleri, oradan oraya koşturanların acelesi derken bir şehri şehir yapan tüm renkleriyle yaşamak gerektiğini düşünüyoruz.   Gelin dünyanın  bazı en güzel şehirlerini, yaşanmışlıklarıyla ve hayranlıklarıyla dile getiren ünlü isimlerin ağzından dinleyelim…İstanbul’dan başlayalım istedik..  *  İstanbul  “Ah İstanbul! Beni büyüleyen isimlerden en çok büyüleyeni yine sensin.”  Pierre Loti  “Dünyaya son kere bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterdim.”  Lamartine  “Dünyada İstanbul kadar güzel görünüşlü başka bir kent bulunmadığını söyleyenler, gerçekten haklıymışlar.”  Chateaubrıand  “Dünyadaki bütün şehirler yok olabilir, fakat İstanbul gönüllerde yaşamaya devam eder.”  Gyllius  ”Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, İstanbul başkenti olurdu.”  Napolyon  “Bu şehr-i Sıtanbul ki bi-misl-ü behadır,  Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır.”  Nedim   *   Roma  ”Bütün yollar Roma’ya çıkar.”  Anonim  ”Adında Aşk Saklı Şehir”  ”Roma’dayken Romalılar gibi yaşa, başka yerdeyken başkaları gibi yaşa.”  Saint Ambrose  ”Roma; yankının, illüzyonun ve özlemin şehri.”  Giotto di Bondone  *   Venedik  ”Şüphesiz insan eliyle inşa edilmiş en güzel şehir.”  The New York Times yazarı Luigi Barzini  “Dünya’da Venedik ile ilgili okuduğunuz hiçbir şey şehirdeki muhteşem ve etkileyici gerçeğe eşdeğer değil.”  Charles Dickens  ”Venedik, bir kutu likörlü çikolatayı tek seferde yemek gibi bir şey.”  Truman Capote  Roma’dan herkese sevgi ve saygılar..    
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2019 - Cuma

İtalya Yolcusu Kalmasın

İTALYA YOLCUSU KALMASIN

TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı; eşim Meliha ve oğlum Ata ile birlikte büyük İtalya turuna katıldık. İyide etmişiz. Ankara’nın yoğun tempo ve stersinden uzak kalmak iyi gelecektir. Milano-Venedik-Floransa –Roma ve Napoli’yi anlatmamıza gerek yok. Gezi notlarımızı, dönüşümüzde sizlerle paylaşacağız.. 

İtalya turları özellikle yurt dışına ilk kez gideceklere güzel bir deneyim olması için en çok tavsiye edilen turların başında geliyor. İtalya’nın sahip olduğu muhteşem güzelliklerin yanı sıra ülkenin en önemli geçim kaynaklarından birinin turizm olması ve her yıl milyonlarca gezginin ülkeyi ziyaret ediyor olması ülkedeki turizm konusunun önemini de belirliyor. 

* 

Her şehrin bir ruhu, her şehrin bir dokusu vardır… Farklı lezzetleri, köşe başında duran kedisi, birbirine karışan insan sesleri, oradan oraya koşturanların acelesi derken bir şehri şehir yapan tüm renkleriyle yaşamak gerektiğini düşünüyoruz. 

 Gelin dünyanın  bazı en güzel şehirlerini, yaşanmışlıklarıyla ve hayranlıklarıyla dile getiren ünlü isimlerin ağzından dinleyelim…İstanbul’dan başlayalım istedik.. 

* 

İstanbul 

“Ah İstanbul! Beni büyüleyen isimlerden en çok büyüleyeni yine sensin.” 
Pierre Loti 

“Dünyaya son kere bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterdim.” 
Lamartine 

“Dünyada İstanbul kadar güzel görünüşlü başka bir kent bulunmadığını söyleyenler, gerçekten haklıymışlar.” 
Chateaubrıand 

“Dünyadaki bütün şehirler yok olabilir, fakat İstanbul gönüllerde yaşamaya devam eder.” 
Gyllius 

”Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, İstanbul başkenti olurdu.” 
Napolyon 

“Bu şehr-i Sıtanbul ki bi-misl-ü behadır, 
Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır.” 
Nedim  

*  

Roma 

”Bütün yollar Roma’ya çıkar.” 
Anonim 

”Adında Aşk Saklı Şehir” 

”Roma’dayken Romalılar gibi yaşa, başka yerdeyken başkaları gibi yaşa.” 
Saint Ambrose 

”Roma; yankının, illüzyonun ve özlemin şehri.” 
Giotto di Bondone 

*  

Venedik 

”Şüphesiz insan eliyle inşa edilmiş en güzel şehir.” 
The New York Times yazarı Luigi Barzini 

“Dünya’da Venedik ile ilgili okuduğunuz hiçbir şey şehirdeki muhteşem ve etkileyici gerçeğe eşdeğer değil.” 
Charles Dickens 

”Venedik, bir kutu likörlü çikolatayı tek seferde yemek gibi bir şey.” 
Truman Capote 

Roma’dan herkese sevgi ve saygılar..  

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi