Deniz VARLI
Köşe Yazarı
Deniz VARLI
.
 

İTİBAR NEREDE?

Halkın zengin olduğu ülkelerde yöneticiler makul yaşar. Halk yoksullaşırken yöneticiler zenginleşiyorsa orada adaletten söz edilemez, hırsızlıktan, talandan söz edilir. Orada yoksulluk vardır, yolsuzluk vardır, yasaklar vardır. İtibar; uçan, yüzen saraylarda, köşklerde, koruma ordularında, lüks ve şatafatta değildir. İtibar; tevazudadır, sosyal adaleti ve halkın refahını yükselterek elde edilir. İtibar, şeffaf yönetimdedir, halka hesap verebilmektedir. Seçimle gelip, seçimle gitmeyi içine sindirebilmektedir itibar. Şu videoya bakın; bindikleri lüks otomobilleri üreten Almanya'nın başbakanı ortalama bir Alman vatandaşının rahatlıkla alabileceği bir araç kullanıyor. Öyle koruma orduları filan da yok. Almanya'da kişi başı yıllık gelir 47 bin dolar Türkiye'de kişi başı yıllık gelir...   9 bin dolar Almanya'da asgari ücret...............1.500 euro Türkiye'de asgari ücret.....................293 euro Muaviye, Ebu Zer'e ihtişamlı sarayını gösterir; "Görüyor musun, ne kadar muhteşem" der. Ebu Zer şöyle cevap verir: "Halkın parasıyla yaptıysan haram, kendi paranla yaptıysan israftır." Videoya dönelim yine; nerede Muaviye, nerede Ebu Zer?
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2020 - Cumartesi

İTİBAR NEREDE?

Halkın zengin olduğu ülkelerde yöneticiler makul yaşar. Halk yoksullaşırken yöneticiler zenginleşiyorsa orada adaletten söz edilemez, hırsızlıktan, talandan söz edilir. Orada yoksulluk vardır, yolsuzluk vardır, yasaklar vardır.


İtibar; uçan, yüzen saraylarda, köşklerde, koruma ordularında, lüks ve şatafatta değildir.


İtibar; tevazudadır, sosyal adaleti ve halkın refahını yükselterek elde edilir. İtibar, şeffaf yönetimdedir, halka hesap verebilmektedir. Seçimle gelip, seçimle gitmeyi içine sindirebilmektedir itibar.


Şu videoya bakın; bindikleri lüks otomobilleri üreten Almanya'nın başbakanı ortalama bir Alman vatandaşının rahatlıkla alabileceği bir araç kullanıyor. Öyle koruma orduları filan da yok.

Almanya'da kişi başı yıllık gelir 47 bin dolar

Türkiye'de kişi başı yıllık gelir...   9 bin dolar

Almanya'da asgari ücret...............1.500 euro

Türkiye'de asgari ücret.....................293 euro


Muaviye, Ebu Zer'e ihtişamlı sarayını gösterir; "Görüyor musun, ne kadar muhteşem" der. Ebu Zer şöyle cevap verir:

"Halkın parasıyla yaptıysan haram, kendi paranla yaptıysan israftır."

Videoya dönelim yine; nerede Muaviye, nerede Ebu Zer?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi