Tahsin SANCAK
Köşe Yazarı
Tahsin SANCAK
 

Çayın toplanmasi 5

Tarım bakanlığına.. Ülkemiz ihtiyacını karşılayan,yüzde 70'i Rize'de olmak uzere, Giresun Trabzon, Rize, Artvin illerimizde yürütülen çay tarimi hasad sezonu iyice yanaşmış olup, 20 Mayıs gibi,hasadın başlaması beklenmektedir... bu kapsamda.. 1.Yas çay yapraginin yüzde ellisini isleyen ve bölgede,çok önemli sosyo ekonomik görev ifa eden Çaykur un banka borçlarını ödeyip, sermaye yapısını güçlendirmeyi düşünüyormusunuz.. 2.Cay in yüzde ellisini isleyen özel sektor e ait firmaları,düşük faizli, uzun vadeli ( fon kaynakli) kredilerle destekleyip,salgın ortaminda , istikrar içinde üretim yaparak, çay ciftcisine daha kaliteli hizmet etmelerini planliyormusunuz.. 3..Uzun yıllardır gündemde olan,kuru çay satislarinda KDV yi 4 e düşürmeyi planliyormusunuz.. 4.Cay üreticisi , dogal olarak fiyat beklentisi içindedir. üreticiyi mutlu edecek, fiyat ayarlaması yapacskmisiniz.. 5.Cay üretimini ,yüzde yüz kayıt altına alan ve sektörde istikrarin sağlanmasında ,çok önemli fonksiyonlar gösteren ,destekleme primini artırmayı düşünüyormusunuz ( ideal oran, toplam bedel icinde 14).. 6..Sirketletin zaafa uğramaması için zorunlu olan,kuru çay fiyatlarını ayarlamayı düşünüyormusunuz. ( ideal oran 15) 7..Halen bölge dışında yaşayıp,kendi çayını toplama zorunda olan mustahsilin,hasad baslamadan bölgeye intikali saglanacakmi.. 8.bolgeye alınamayan çiftçilerin, çaylarının bahçede kalmaması için, gerekli önlemler, eksiksiz olarak alınmaktadır 9. Cay ihracatçısı ülkelerde,salgın nedeniyle üretim aksamalari bilgisi gelmektedir..bu durum, Türk çayı için ihracat sansi dogurabiir.. bizde de aksamalar olursa,caykurda stok azalmasi ve ithalat ihtiyacı meydana gelirmi.. 10.Salgin nedeniyl budama yapamayan üreticilere, Çaykur kotaları kullandırılacak mi 11.Herseye rağmen,bahçede kalan çaylar olursa,bu çayların bedelleri tarla sahibi çiftçilere odenecekmi.... Saygılarımızla..
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2020 - Salı

Çayın toplanmasi 5

Tarım bakanlığına..

Ülkemiz ihtiyacını karşılayan,yüzde 70'i Rize'de olmak uzere, Giresun Trabzon, Rize, Artvin illerimizde yürütülen çay tarimi hasad sezonu iyice yanaşmış olup, 20 Mayıs gibi,hasadın başlaması beklenmektedir... bu kapsamda..

1.Yas çay yapraginin yüzde ellisini isleyen ve bölgede,çok önemli sosyo ekonomik görev ifa eden Çaykur un banka borçlarını ödeyip, sermaye yapısını güçlendirmeyi düşünüyormusunuz..

2.Cay in yüzde ellisini isleyen özel sektor e ait firmaları,düşük faizli, uzun vadeli ( fon kaynakli) kredilerle destekleyip,salgın ortaminda , istikrar içinde üretim yaparak, çay ciftcisine daha kaliteli hizmet etmelerini planliyormusunuz..

3..Uzun yıllardır gündemde olan,kuru çay satislarinda KDV yi 4 e düşürmeyi planliyormusunuz..

4.Cay üreticisi , dogal olarak fiyat beklentisi içindedir. üreticiyi mutlu edecek, fiyat ayarlaması yapacskmisiniz..

5.Cay üretimini ,yüzde yüz kayıt altına alan ve sektörde istikrarin sağlanmasında ,çok önemli fonksiyonlar gösteren ,destekleme primini artırmayı düşünüyormusunuz ( ideal oran, toplam bedel icinde 14)..

6..Sirketletin zaafa uğramaması için zorunlu olan,kuru çay fiyatlarını ayarlamayı düşünüyormusunuz. ( ideal oran 15)

7..Halen bölge dışında yaşayıp,kendi çayını toplama zorunda olan mustahsilin,hasad baslamadan bölgeye intikali saglanacakmi..

8.bolgeye alınamayan çiftçilerin, çaylarının bahçede kalmaması için, gerekli önlemler, eksiksiz olarak alınmaktadır

9. Cay ihracatçısı ülkelerde,salgın nedeniyle üretim aksamalari bilgisi gelmektedir..bu durum, Türk çayı için ihracat sansi dogurabiir.. bizde de aksamalar olursa,caykurda stok azalmasi ve ithalat ihtiyacı meydana gelirmi..

10.Salgin nedeniyl budama yapamayan üreticilere, Çaykur kotaları kullandırılacak mi

11.Herseye rağmen,bahçede kalan çaylar olursa,bu çayların bedelleri tarla sahibi çiftçilere odenecekmi....

Saygılarımızla..
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi