Mehmet UZUN
Köşe Yazarı
Mehmet UZUN
 

‘Anneler Günü’ denilince neden ütü – fırın – mobilya vb akla gelir?

10 Mayıs ‘Anneler Günü’. Az bir zaman kaldı. Modern dünyanın ortaya koyduğu bir gelenek ya da kutlama. Ama, yinede güzel. Aslında hergün anneler günü…. TÜKETİM ÇILGINLIĞI Son yıllarda bir özel bir gün, kutlama vb gündeme gelince hemen Tüketim Çılgınlığı akla geliyor ya da başlatılıyor. İhtiyaç mı – değil mi, israf mı – değil mi? sorgulanmadan alış veriş yapılıyor. Aslında hediyeleşmek güzel bir şey. Yanlış olan, hediyeleşmek ya da kutlama denilince akla hemen alışverişin – tüketimin gelmesi. 10 MAYIS ANNELER GÜNÜ Annelerimiz, kutsaldır, göz bebeğimizdirler. Başımızın tacıdırlar. Mutlaka da hediye almalıyız da. Ama anneler günü geliyor diye, mutfak robotundan oturma gruplarına kadar yoğun bir reklam kampanyası başlatıldı ve daha şimdiden. Gerçi buna kampanya denmiyor, ‘Annenize En Güzel Hediye’ diye sunum yapılıyor. Annelere illa hediye alınacaksa; niye tava – tencere, süpürge, oturma grubu vb öne çıkarılıyor. Anneler günü mü kutlanacak yoksa evde sürekli çalışan birisine yeni bir ürün cihaz mı alınacak? Bir gariplik var. Herkesinde bunu düşünmesi gerekiyor. Fakat; bir güne de sığdırılsa, Anneler Günü Kutlu Olsun. Ama ve güzel olan, her gün Anneler Günü olması. TÜKETİN ÇILGINLIĞINA İSE… Kutlama denilince başlatılan Tüketim Çılgınlıklarına ise TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Merhum Hayrettin Karaca’nın, Tüketim Çılgınlığı’na dur demek, vurgu yapmak, dikkat çekmek için sözlediği güzel sözü hatırlatmakta fayda var: ‘Param var ama hakkım yok’   Kaynak: Tüketici TV
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2020 - Cumartesi

‘Anneler Günü’ denilince neden ütü – fırın – mobilya vb akla gelir?

10 Mayıs ‘Anneler Günü’. Az bir zaman kaldı. Modern dünyanın ortaya koyduğu bir gelenek ya da kutlama. Ama, yinede güzel. Aslında hergün anneler günü….


TÜKETİM ÇILGINLIĞI


Son yıllarda bir özel bir gün, kutlama vb gündeme gelince hemen Tüketim Çılgınlığı akla geliyor ya da başlatılıyor. İhtiyaç mı – değil mi, israf mı – değil mi? sorgulanmadan alış veriş yapılıyor. Aslında hediyeleşmek güzel bir şey. Yanlış olan, hediyeleşmek ya da kutlama denilince akla hemen alışverişin – tüketimin gelmesi.


10 MAYIS ANNELER GÜNÜ


Annelerimiz, kutsaldır, göz bebeğimizdirler. Başımızın tacıdırlar. Mutlaka da hediye almalıyız da. Ama anneler günü geliyor diye, mutfak robotundan oturma gruplarına kadar yoğun bir reklam kampanyası başlatıldı ve daha şimdiden. Gerçi buna kampanya denmiyor, ‘Annenize En Güzel Hediye’ diye sunum yapılıyor. Annelere illa hediye alınacaksa; niye tava – tencere, süpürge, oturma grubu vb öne çıkarılıyor. Anneler günü mü kutlanacak yoksa evde sürekli çalışan birisine yeni bir ürün cihaz mı alınacak? Bir gariplik var. Herkesinde bunu düşünmesi gerekiyor.


Fakat; bir güne de sığdırılsa, Anneler Günü Kutlu Olsun. Ama ve güzel olan, her gün Anneler Günü olması.


TÜKETİN ÇILGINLIĞINA İSE…


Kutlama denilince başlatılan Tüketim Çılgınlıklarına ise TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Merhum Hayrettin Karaca’nın, Tüketim Çılgınlığı’na dur demek, vurgu yapmak, dikkat çekmek için sözlediği güzel sözü hatırlatmakta fayda var: ‘Param var ama hakkım yok’

 


Kaynak: Tüketici TV

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi