Fatih Sultan KAR
Köşe Yazarı
Fatih Sultan KAR
 

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ   20 Nisan 1924 yılında çıkarılan bir kanunla bütün sancaklara vilayet statüsü kazandırılmıştır. Lazistan Sancağı da Rize Vilayeti adını almıştır. Rize’de il (vilayet) statüsü kazandığı 20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar 44 vali görev yapmıştır. Lazistan Sancağı’nın son mutasarıfı ve Rize ilinin ilk valisi Mehmet Hurşıt Akkaya’dır.    Günümüzde Rize Valisi olarak Kemal Çeber görev yapmaktadır.20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar görev yapmış olan bütün valilerimizi şükranla anıyor, hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Vefat etmiş olan valilerimizi rahmet, yaşayan valilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.   BU BİR FATİH SULTAN KAR YAPIMIDIR  
Ekleme Tarihi: 29 Mayıs 2020 - Cuma

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ

CUMHURİYET DÖNEMİ RİZE VALİLERİ

 

20 Nisan 1924 yılında çıkarılan bir kanunla bütün sancaklara vilayet statüsü kazandırılmıştır. Lazistan Sancağı da Rize Vilayeti adını almıştır. Rize’de il (vilayet) statüsü kazandığı 20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar 44 vali görev yapmıştır. Lazistan Sancağı’nın son mutasarıfı ve Rize ilinin ilk valisi Mehmet Hurşıt Akkaya’dır. 

 

Günümüzde Rize Valisi olarak Kemal Çeber görev yapmaktadır.20 Nisan 1924 tarihinden günümüze kadar görev yapmış olan bütün valilerimizi şükranla anıyor, hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Vefat etmiş olan valilerimizi rahmet, yaşayan valilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

 

BU BİR FATİH SULTAN KAR YAPIMIDIR

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi