İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

VALİ’YE SAHİP ÇIKAN ERZURUM

Haklı seslenişiyle geçen hafta basında manşetlerde olan bir Devlet Vali’si gördüm.      Şehrinin var olan Havalimanında aylar önce başlayan ama bir türlü bitirilemeyen PİST konusunda derdini, sabrını haklı olarak dışa vuran Valiye Devletin Valisi bunun için dedim.      ali ismini haberlerden biliyorum kendisiyle hiç karşılaşmadım ve dolayısıyla da tanışmamışım. Bu yaptığı açıklama bölgenin haklı sesi olmuştur.     Birçok değişik çevreden konu sahiplenildi. Bölge insanının derdine parmak basan Vali Okay Memiş’i Erzurum duyarlıları bundan dolayı sahiplendiler.     Umarım iktidar mensupları, seçilmişler gereken ihtimamı göstererek Havalimanındaki o enkazın bir an önce kaldırılmasına yardımcı olur.      Erzurumlu dostlarımdan değerli insan ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve doğunun en kıdemli Gazetecisi üstadım Kadir Sabuncuoğlu açıklamalarıyla haberleriyle Sn. Valiye tam destek olmuş dama taşları.      Erzurum Havalimanı, burada PİST tadilatı ve CAT-3 A montajı için pistin sahibi DHMİ tarafından Ankara’da iki yıl önce, 21 Mayıs 2018 de ihale yapılmış. İhaleye 10 firma girmiş, kimlerin aldığı önemli değil ismini yazmayacağım. İhaleyi 24 milyon 715 bin liraya alan firma 14 Eylül 2018 de sözleşme imzalamış. Sözleşmeye yazılana göre iş 10 Şubat 2020 tarihinde bitmiş olacaktı. Heyhat gelinen nokta iş bitmedi.    Erzurum Valisini de işi zamanında bitirmemek tabir yerindeyse delirtti. Erdemli insanın yapacağı açıklamayı yaparak işin gecikmesinden şikâyet eden Vali firmaya işi biran önce bitirmesi talimatını tekrarladı.     Bu süreç içinde Erzurumlu uçaktan mahrum. Çok önemli işi olanlar Erzincan, Kars veya Trabzon Havalimanlarına mecbur edilmiş. Bilet fiyatları zaten almış başını gitmiş Üstat Kadir Sabuncuoğlu’nun sık sık yazdığı gibi 99 liralık biletler Erzurumluya 500-600 liraya kadar satılmış.     Kadir Sabuncuoğlu’nun konu Erzurum ve bölge olunca kimseye eyvallahı olmadığını iyi bilirim.     Bu kez de’ Trabzon Pisti 37 günde nasıl tamamlanıyor, Erzurum 500 günde niye tamamlanamamış ’sorusuna açıklama istiyor.       Sahi beyler, Dadaşın sahibi mi yok. Oysa son 31 Mart 2019 yerel seçiminde AKP ye 55.87, 24 Haziran 2018 de yapılan Milletvekili seçiminde İttifak olarak  73.3 oy alarak 4+1 Milletvekili çıkarmış.     4+1 Milletvekili konuya sahip çıkmıyor mu, beceremiyor mu? İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli konuşuyor ama muhalefet Milletvekili olduğundan sesini duymak istemiyorlar maalesef.      Doğunun bu şehrinin devletten alacaklı olduğunu biliriz.     Seçim zamanı hizmetten bahsedenler 500 günde bir Pisti niye tamamlanması için takip etmez. Bakın Trabzon 37 günde tamamladı ve dün ilk uçak indi.     Ben AKP milletvekillerinin yerinde olsam ihalede yer teslimi yapıldığında işin tamamlanması için Havalimanının bir köşesinde çadır kurar işin fahri kontrolörü olurdum.     Duyarlılığı için Dadaş Valisi Okay Memiş’i kutluyor ve selamlıyorum.
Ekleme Tarihi: 03 Haziran 2020 - Çarşamba

VALİ’YE SAHİP ÇIKAN ERZURUM

Haklı seslenişiyle geçen hafta basında manşetlerde olan bir Devlet Vali’si gördüm.

    
Şehrinin var olan Havalimanında aylar önce başlayan ama bir türlü bitirilemeyen PİST konusunda derdini, sabrını haklı olarak dışa vuran Valiye Devletin Valisi bunun için dedim.

    
ali ismini haberlerden biliyorum kendisiyle hiç karşılaşmadım ve dolayısıyla da tanışmamışım. Bu yaptığı açıklama bölgenin haklı sesi olmuştur.

   
Birçok değişik çevreden konu sahiplenildi. Bölge insanının derdine parmak basan Vali Okay Memiş’i Erzurum duyarlıları bundan dolayı sahiplendiler.

   
Umarım iktidar mensupları, seçilmişler gereken ihtimamı göstererek Havalimanındaki o enkazın bir an önce kaldırılmasına yardımcı olur.

    
Erzurumlu dostlarımdan değerli insan ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve doğunun en kıdemli Gazetecisi üstadım Kadir Sabuncuoğlu açıklamalarıyla haberleriyle Sn. Valiye tam destek olmuş dama taşları.

    
Erzurum Havalimanı, burada PİST tadilatı ve CAT-3 A montajı için pistin sahibi DHMİ tarafından Ankara’da iki yıl önce, 21 Mayıs 2018 de ihale yapılmış. İhaleye 10 firma girmiş, kimlerin aldığı önemli değil ismini yazmayacağım. İhaleyi 24 milyon 715 bin liraya alan firma 14 Eylül 2018 de sözleşme imzalamış. Sözleşmeye yazılana göre iş 10 Şubat 2020 tarihinde bitmiş olacaktı. Heyhat gelinen nokta iş bitmedi.

  
Erzurum Valisini de işi zamanında bitirmemek tabir yerindeyse delirtti. Erdemli insanın yapacağı açıklamayı yaparak işin gecikmesinden şikâyet eden Vali firmaya işi biran önce bitirmesi talimatını tekrarladı.

   
Bu süreç içinde Erzurumlu uçaktan mahrum. Çok önemli işi olanlar Erzincan, Kars veya Trabzon Havalimanlarına mecbur edilmiş. Bilet fiyatları zaten almış başını gitmiş Üstat Kadir Sabuncuoğlu’nun sık sık yazdığı gibi 99 liralık biletler Erzurumluya 500-600 liraya kadar satılmış.

   
Kadir Sabuncuoğlu’nun konu Erzurum ve bölge olunca kimseye eyvallahı olmadığını iyi bilirim.

   
Bu kez de’ Trabzon Pisti 37 günde nasıl tamamlanıyor, Erzurum 500 günde niye tamamlanamamış ’sorusuna açıklama istiyor.

     
Sahi beyler, Dadaşın sahibi mi yok. Oysa son 31 Mart 2019 yerel seçiminde AKP ye 55.87, 24 Haziran 2018 de yapılan Milletvekili seçiminde İttifak olarak  73.3 oy alarak 4+1 Milletvekili çıkarmış.

   
4+1 Milletvekili konuya sahip çıkmıyor mu, beceremiyor mu? İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli konuşuyor ama muhalefet Milletvekili olduğundan sesini duymak istemiyorlar maalesef.

    
Doğunun bu şehrinin devletten alacaklı olduğunu biliriz.

   
Seçim zamanı hizmetten bahsedenler 500 günde bir Pisti niye tamamlanması için takip etmez. Bakın Trabzon 37 günde tamamladı ve dün ilk uçak indi.

   
Ben AKP milletvekillerinin yerinde olsam ihalede yer teslimi yapıldığında işin tamamlanması için Havalimanının bir köşesinde çadır kurar işin fahri kontrolörü olurdum.

   
Duyarlılığı için Dadaş Valisi Okay Memiş’i kutluyor ve selamlıyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi