Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

KUTSAL TOPRAK (RİZE) VALİLERİ

Rize’de siyaset  veya bir şekilde görev  yapmak.. Yada;   İki Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıkarmış ilde görev yapmak…   Hem “Onurdur”, hem de “ Ateşten gömlek giymektir”   Çıplak  ayakla  dikenlerin  üzerinde yürümektir..   Çok çalışmak. Üstün niteliklere sahip olmak.   Parlak kariyer sahibi olmak… Yetmiyor.   Önemli olan kaderini şekillendiren, liderlerin veya siyasilerin takdirini kazanmaktır.   *   Rize'de görev  yapan Vali, Kaymakam  veya bürokrasi de yer alanın  sonu bellidir.. Ya terfi eder, yada  kızağa  çekilir.. Ortası yoktur. Anavatan döneminin süper  Rize  valisi  Erol Çakır, İstanbul’a, AK Parti  dönemindeki  Rize valisi Seyfullah  Hacımüftuoğlu ,İçişleri  Bakanlığı  Müsteşarı, akabinde  Milli Güvenlik  Kurulu Genel Sekreteri yapılmıştır.  Örnekleri çoğaltabilirim. Eski vali Erdal Ata, terfi eden valilerimizdendir.  Bu yüzden  Rize kutsal topraklara  benzer.. Bu topraklarla lider yetişir. Bürokrasi yetişir.   *   Son valiler kararnamesine söyle  bir göz  atalım istedik. Yakın  dostum, Fındıklı  Özel  İdaresi  müdürü  Dursun Yaşaroğlu 'ndan rica ettim.. Rize’de görev yapan bir kaç  isim   istedim. Sevgili Yaşaroğlu, üstün nitelikleri olan parlak bir yetenektir    İzmir valisi iken; Eskişehir valiliğine  atanan  Erol Ayyıldız, eski Çayeli  Kaymakamıdır. Çok sevilen, çok başarılı bir validir. İzmir’den sonra  Eskişehir’e takdir edilmesini anlamadık.. Nüfus  ve Vatandaşlık  İşleri  Genel  Müdürlüğü’ne  atanan Şefik  Aygöl, Rize’de il Özel  İdaresi Genel Sekreteri  olarak görev  yapmıştı. Balıkesir  valisi iken  Antalya  valiliğine atanan Ersin  Yazıcı, Rize’nin eski valisidir. Çankırı 'nın yeni valisi Abdullah Ayaz, Çayeli eski kaymakamıdır. İçişleri Bakanlığı  Personel  Genel  Müdürlüğüne  atanan Gökmen  Çiçek Atay, Rize-Guneysu 'da kaymakamlık  yaptı. Antalya valisi  iken, Diyarbakır  valiliğine  atanan  Münir  Karaoğlu  zaten  Rizelidir. Şırnak valisi Ali Hamza  Pehlivan hemşerimizdir. Ankara-Altındağ  kaymakamı  iken, Sinop Valiliğine  atanan Erol  Karaömeroğlu  de Rizeli. Valiliği hak eden, üstün nitelikleri olan birisidir. Iğdır valiliğine  atanan  Hüseyin  Engin Sarıibrahimoğlu,de kutsal topraklardan.   * Gelecek vali adaylarımızdan, Mülkiye Başmüfettişi Emre Yılmaz ile Ankara-Ayaş Kaymakam’ı  Arif Kahraman’ da Rize’de görev yapan, üstün nitelikleri olan, Rizelinin gönlerinde taht kurmuş kişilerdir. Sadece son kararname den biirkaç örnek sunmaya çalıştık.. Hepsine başarılar diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2020 - Perşembe

KUTSAL TOPRAK (RİZE) VALİLERİ

Rize’de siyaset  veya bir şekilde görev  yapmak..


Yada;

 

İki Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıkarmış ilde görev yapmak…

 

Hem “Onurdur”, hem de “ Ateşten gömlek giymektir”

 

Çıplak  ayakla  dikenlerin  üzerinde yürümektir..

 

Çok çalışmak. Üstün niteliklere sahip olmak.

 

Parlak kariyer sahibi olmak… Yetmiyor.

 

Önemli olan kaderini şekillendiren, liderlerin veya siyasilerin takdirini kazanmaktır.

 

*

 

Rize'de görev  yapan Vali, Kaymakam  veya bürokrasi de yer alanın  sonu bellidir..

Ya terfi eder, yada  kızağa  çekilir..


Ortası yoktur.


Anavatan döneminin süper  Rize  valisi  Erol Çakır, İstanbul’a, AK Parti  dönemindeki  Rize valisi Seyfullah  Hacımüftuoğlu ,İçişleri  Bakanlığı  Müsteşarı, akabinde  Milli Güvenlik  Kurulu Genel Sekreteri yapılmıştır. 


Örnekleri çoğaltabilirim.


Eski vali Erdal Ata, terfi eden valilerimizdendir. 


Bu yüzden  Rize kutsal topraklara  benzer..


Bu topraklarla lider yetişir. Bürokrasi yetişir.

 

*

 

Son valiler kararnamesine söyle  bir göz  atalım istedik.


Yakın  dostum, Fındıklı  Özel  İdaresi  müdürü  Dursun Yaşaroğlu 'ndan rica ettim..


Rize’de görev yapan bir kaç  isim   istedim.


Sevgili Yaşaroğlu, üstün nitelikleri olan parlak bir yetenektir   


İzmir valisi iken; Eskişehir valiliğine  atanan  Erol Ayyıldız, eski Çayeli  Kaymakamıdır. Çok sevilen, çok başarılı bir validir.


İzmir’den sonra  Eskişehir’e takdir edilmesini anlamadık..


Nüfus  ve Vatandaşlık  İşleri  Genel  Müdürlüğü’ne  atanan Şefik  Aygöl, Rize’de il Özel  İdaresi Genel Sekreteri  olarak görev  yapmıştı.


Balıkesir  valisi iken  Antalya  valiliğine atanan Ersin  Yazıcı, Rize’nin eski valisidir.


Çankırı 'nın yeni valisi Abdullah Ayaz, Çayeli eski kaymakamıdır.


İçişleri Bakanlığı  Personel  Genel  Müdürlüğüne  atanan Gökmen  Çiçek Atay, Rize-Guneysu 'da kaymakamlık  yaptı.


Antalya valisi  iken, Diyarbakır  valiliğine  atanan  Münir  Karaoğlu  zaten  Rizelidir.


Şırnak valisi Ali Hamza  Pehlivan hemşerimizdir.


Ankara-Altındağ  kaymakamı  iken, Sinop Valiliğine  atanan Erol  Karaömeroğlu  de Rizeli.


Valiliği hak eden, üstün nitelikleri olan birisidir.


Iğdır valiliğine  atanan  Hüseyin  Engin Sarıibrahimoğlu,de kutsal topraklardan.

 

*


Gelecek vali adaylarımızdan, Mülkiye Başmüfettişi Emre Yılmaz ile Ankara-Ayaş Kaymakam’ı  Arif Kahraman’ da Rize’de görev yapan, üstün nitelikleri olan, Rizelinin gönlerinde taht kurmuş kişilerdir.


Sadece son kararname den biirkaç örnek sunmaya çalıştık..


Hepsine başarılar diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi