İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KIRIK TÜNELİ İHALESİ YAPILDI

Doğu Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya ulaşan karayolunun Ovit den sonra ikinci önemli dağı Gölyurt Geçididir.    2380 metre rakımlı Hortik hem tehlikeli hem çok uzun bir yol. Gölyurt veya eski adıyla Hortik dağı kışın zor aşılan bir güzergâhtır. Ölümle sonuçlanan çok kaza olduğuna şahidiz.      Geçen yıl yapılan fakat itirazlar sonucu Mahkemeye giderek iptal edilen ihale çok şükür yeniden yapıldı ve Kırık Tünel delme çalışmasına çok yakında tekrar başlanacak.     İhale kime kaldı isimlere firmalara değinecek değilim, bizim beklentimiz Tünelin, yolun biran önce tamamlanmasıdır.      Tünel ve bağlantı yolları ihalesini geçen yıl iptal edilen ihaleyi kazanan Kalyon firması bünyesindeki RSY firması aldı.      7200 metre çift tüplü başlanan Kırık Tüneli tamamlandığında yapımı daha önce yolu olmadan tamamlanan Türkiye’nin en büyük Tüneli Ovit Tüneli nefes alacak. Devamında Dallı kavak Tüneli ve duble yollar ile GAP Karayolunda önemli miktarda kısalma olacak. Bu hem zaman hem akaryakıt kazancı demek.      Ovit Tünelinden sonra 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidi ve 2349 m.rakımlı Dallıkavak projeleri tamamlandığında 259 kilometrelik uzunluk yaklaşık 195 kilometreye inecek ve bugün 4 saatte gidilen Rize-Erzurum arasında 2 saatte ulaşım sağlanmış olacak.      RİZE-ERZURUM Karayolunda büyük bir rahatlama olacaktır.      Erzurum tarafının gür sesi usta siyasetçi Tahsin Bayramoğlu ’bu tünellerin bölgede yapılıyor olması, beraberinde ticarî hayatta çok ciddi bir canlılık getirecek. Burada yapılacak her türlü ticarî aktivitenin rahat bir zeminde ilerlemesinin de önü açılmış olacaktır. Rize-Erzurum yolu tünellerle bağlantı yollarıyla tamamen bittiğinde Erzurum-İyidere arasındaki güzergâh, İyidere’de Liman ve Lojistik merkez yapıldığında Türkiye’nin stratejik açıdan en önemli bölgelerinden biri olacaktır’ derken hiçte haksız değil.      İnşallah başlaması gereken çalışmalar en kısa sürede tamamlanır.  
Ekleme Tarihi: 20 Haziran 2020 - Cumartesi

KIRIK TÜNELİ İHALESİ YAPILDI

Doğu Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya ulaşan karayolunun Ovit den sonra ikinci önemli dağı Gölyurt Geçididir.

  
2380 metre rakımlı Hortik hem tehlikeli hem çok uzun bir yol. Gölyurt veya eski adıyla Hortik dağı kışın zor aşılan bir güzergâhtır. Ölümle sonuçlanan çok kaza olduğuna şahidiz.

    
Geçen yıl yapılan fakat itirazlar sonucu Mahkemeye giderek iptal edilen ihale çok şükür yeniden yapıldı ve Kırık Tünel delme çalışmasına çok yakında tekrar başlanacak.

   
İhale kime kaldı isimlere firmalara değinecek değilim, bizim beklentimiz Tünelin, yolun biran önce tamamlanmasıdır.

    
Tünel ve bağlantı yolları ihalesini geçen yıl iptal edilen ihaleyi kazanan Kalyon firması bünyesindeki RSY firması aldı.

    
7200 metre çift tüplü başlanan Kırık Tüneli tamamlandığında yapımı daha önce yolu olmadan tamamlanan Türkiye’nin en büyük Tüneli Ovit Tüneli nefes alacak. Devamında Dallı kavak Tüneli ve duble yollar ile GAP Karayolunda önemli miktarda kısalma olacak. Bu hem zaman hem akaryakıt kazancı demek.

    
Ovit Tünelinden sonra 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidi ve 2349 m.rakımlı Dallıkavak projeleri tamamlandığında 259 kilometrelik uzunluk yaklaşık 195 kilometreye inecek ve bugün 4 saatte gidilen Rize-Erzurum arasında 2 saatte ulaşım sağlanmış olacak.

    
RİZE-ERZURUM Karayolunda büyük bir rahatlama olacaktır.

    
Erzurum tarafının gür sesi usta siyasetçi Tahsin Bayramoğlu ’bu tünellerin bölgede yapılıyor olması, beraberinde ticarî hayatta çok ciddi bir canlılık getirecek. Burada yapılacak her türlü ticarî aktivitenin rahat bir zeminde ilerlemesinin de önü açılmış olacaktır. Rize-Erzurum yolu tünellerle bağlantı yollarıyla tamamen bittiğinde Erzurum-İyidere arasındaki güzergâh, İyidere’de Liman ve Lojistik merkez yapıldığında Türkiye’nin stratejik açıdan en önemli bölgelerinden biri olacaktır’ derken hiçte haksız değil.

    
İnşallah başlaması gereken çalışmalar en kısa sürede tamamlanır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi