Deniz VARLI
Köşe Yazarı
Deniz VARLI
.
 

SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL YAZILARI

RTEÜ SKANDALLARLA ANILMAMALI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan Rize'deki üniversite hep skandallarla gündeme geliyor ve bu durum ne uzaktan ne yakından hoş görünüyor. İlk başta müdahale edip kolayca çözülebilecek basit sorunlar, müdahale edilmeyip halının altına süpürüldükçe büyüyor, buna cezasızlıkla birlikte adaletsiz uygulamalar eklenince halının altına süpürülen sorunlar çöp dağlarına dönüşüyor. Üniversite öncellikle öğrencilerindir, yurdun dört bir yanından, iyi eğitim alıp meslek sahibi olsunlar diye, gözlerinden sakındığı evlatlarını Rize'ye gönderen annelerin, babalarındır, halkındır. Başta Sayın Rektör Hüseyin Karaman olmak üzere, üniversite yönetimi, öğretim üyeleri/görevlileri, amiri memuru, kendilerine emanet edilen bu evlatların hakkını hukukunu korumak, gözetmek durumundadır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, hiç kimsenin babasının çiftliği olarak görülmemelidir. Buraya alınan öğretim üyelerinin hiçbir şekilde liyakat ve karakter sorunu yaşamaması gerek ve şarttır. RTEÜ, bulaşık işlerinden dolayı başka üniversitelerde çalışamaz hale gelen sorunlu insanların keyif çatacağı bir yer haline getirilmemelidir. Öğrencileri dinleyin, sorunlarına kulak verin, şikayetlerine tehditle karşılık vermeyin. Kendi evlatlarınızdan ayırmayın; lütfen! Burası mutaassıp yapısıyla bilinen Rize'dir ve Rizeliler, kendilerine emanet edilen öğrencilerin saçının teline zarar gelsin istemezler. Sanıyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ismini taşıyan ve bilim yuvası olması gereken üniversitenin skandallarla, adaletsizliklerle anılmasını istemez. Sorunları halının altına süpürmeyin, çözün. Öğrencilerin size ve bu şehre emanet edildiğini aklınızdan çıkarmayın. Akademik başarılarınız konusunda yazmak isterdim ama galiba oralara gelene kadar çözülmesi gereken çok daha temel ve vahim sorunlarımız var.
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2020 - Cuma

SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL YAZILARI

RTEÜ SKANDALLARLA ANILMAMALI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan Rize'deki üniversite hep skandallarla gündeme geliyor ve bu durum ne uzaktan ne yakından hoş görünüyor. İlk başta müdahale edip kolayca çözülebilecek basit sorunlar, müdahale edilmeyip halının altına süpürüldükçe büyüyor, buna cezasızlıkla birlikte adaletsiz uygulamalar eklenince halının altına süpürülen sorunlar çöp dağlarına dönüşüyor.


Üniversite öncellikle öğrencilerindir, yurdun dört bir yanından, iyi eğitim alıp meslek sahibi olsunlar diye, gözlerinden sakındığı evlatlarını Rize'ye gönderen annelerin, babalarındır, halkındır. Başta Sayın Rektör Hüseyin Karaman olmak üzere, üniversite yönetimi, öğretim üyeleri/görevlileri, amiri memuru, kendilerine emanet edilen bu evlatların hakkını hukukunu korumak, gözetmek durumundadır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, hiç kimsenin babasının çiftliği olarak görülmemelidir. Buraya alınan öğretim üyelerinin hiçbir şekilde liyakat ve karakter sorunu yaşamaması gerek ve şarttır. RTEÜ, bulaşık işlerinden dolayı başka üniversitelerde çalışamaz hale gelen sorunlu insanların keyif çatacağı bir yer haline getirilmemelidir.


Öğrencileri dinleyin, sorunlarına kulak verin, şikayetlerine tehditle karşılık vermeyin. Kendi evlatlarınızdan ayırmayın; lütfen!


Burası mutaassıp yapısıyla bilinen Rize'dir ve Rizeliler, kendilerine emanet edilen öğrencilerin saçının teline zarar gelsin istemezler. Sanıyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ismini taşıyan ve bilim yuvası olması gereken üniversitenin skandallarla, adaletsizliklerle anılmasını istemez.


Sorunları halının altına süpürmeyin, çözün. Öğrencilerin size ve bu şehre emanet edildiğini aklınızdan çıkarmayın. Akademik başarılarınız konusunda yazmak isterdim ama galiba oralara gelene kadar çözülmesi gereken çok daha temel ve vahim sorunlarımız var.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi