İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

TEHLİKEYİ NİYE ANLAMIYORUZ

Mart ayından bu yana dünyada can alan bir virüs tehlikesiyle karşı karşıyayız. Türkiye’deki can kayıplarımız 5 binin üzerinde eve her gün artıyor. Bu konuda amansızca mücadele veren Sağlık Bakanlığının açıklanan Resmi rakamlarına kamuoyu inanmıyor. Halkın gözünde ölüm artışlarının çok daha fazla olduğu ve ölümlerin gizlendiği yönünde iddialar var. Dünya geneline bakacak olursak yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı (20 Temmuz 2020)12 milyon 952 bin 440'a ulaşmış. Dünyadaki can kaybı 569 bin 499,Türkiyede ise 5 bin 747 olduğu açıklanmış. Artışı engellenemeyen Salgından en fazla etkilenen ABD'de vaka sayısı 3 milyon 388 bine, can kaybı 137 bin 648 ‘e ulaşmış. Türkiye de de vaka sayısı her gün artarken alınan, açıklanan tedbirlere niye uyulmuyor. Tedbirler konusunda hepimize, herkese çok iş düşer. Öncelikle duyarlı olmalıyız. Rize’de günümüzde yaşanan korkunç vakalar var. Virüs konusundaki gelişmeler hiç iyi yolda olmadığı halde tedbirlere niye uyulmuyor. Herkesin başına polis jandarma dikilemez ama duyarlı olursak tedbirlere uyarsak önemli ölçüde bulaşıcı illetten kurtulmuş oluruz. Rize’de son günlerde toplu bir arada olmanın en çok yaşandığı düğünlere şahit oluyoruz. Düğünler önemli bir ihtiyaç ama tedbirli olmamız lazım. Saatlerce kol kola horon oynamak insan sağlığını hiçe saymaktır. Sağlık ekiplerimiz her gün açıklamalar yapar tedbirlerimizi alalım maske, sosyal mesafe ve temizliğe uyalım diye ama sokakta maalesef uyan çok az. Maske ya çene altında ya göt cebinde. Tehlikeyi aşmış değiliz değerli Rizeliler. Sağlık ekiplerinin açıkladığı tedbirlere muhakkak uyalım, çok mecbur olmadıkça kalabalıklardan ve kapalı ortamlardan kaçınalım. Bir süre daha sosyalleşmeden kendi inzivamızı yaşayalım. İşi olanlar kontrollü işe giderken, diğerleri sokaklarda pineklemektense evde kitap okuyarak bilgi dağarcığına bir nebze daha katkıda bulunabilirler, ben öyle yapıyorum. Çay toplama gerekçesiyle Rize’ye girişi serbest bırakan bizi yönetenler şimdi kırdıkları taşı yapmaya çalışsın lütfen.
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2020 - Salı

TEHLİKEYİ NİYE ANLAMIYORUZ

Mart ayından bu yana dünyada can alan bir virüs tehlikesiyle karşı karşıyayız.


Türkiye’deki can kayıplarımız 5 binin üzerinde eve her gün artıyor.


Bu konuda amansızca mücadele veren Sağlık Bakanlığının açıklanan Resmi rakamlarına kamuoyu inanmıyor. Halkın gözünde ölüm artışlarının çok daha fazla olduğu ve ölümlerin gizlendiği yönünde iddialar var.


Dünya geneline bakacak olursak yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı (20 Temmuz 2020)12 milyon 952 bin 440'a ulaşmış.


Dünyadaki can kaybı 569 bin 499,Türkiyede ise 5 bin 747 olduğu açıklanmış.


Artışı engellenemeyen Salgından en fazla etkilenen ABD'de vaka sayısı 3 milyon 388 bine, can kaybı 137 bin 648 ‘e ulaşmış.


Türkiye de de vaka sayısı her gün artarken alınan, açıklanan tedbirlere niye uyulmuyor.


Tedbirler konusunda hepimize, herkese çok iş düşer. Öncelikle duyarlı olmalıyız.


Rize’de günümüzde yaşanan korkunç vakalar var. Virüs konusundaki gelişmeler hiç iyi yolda olmadığı halde tedbirlere niye uyulmuyor. Herkesin başına polis jandarma dikilemez ama duyarlı olursak tedbirlere uyarsak önemli ölçüde bulaşıcı illetten kurtulmuş oluruz.


Rize’de son günlerde toplu bir arada olmanın en çok yaşandığı düğünlere şahit oluyoruz.


Düğünler önemli bir ihtiyaç ama tedbirli olmamız lazım.


Saatlerce kol kola horon oynamak insan sağlığını hiçe saymaktır.


Sağlık ekiplerimiz her gün açıklamalar yapar tedbirlerimizi alalım maske, sosyal mesafe ve temizliğe uyalım diye ama sokakta maalesef uyan çok az.


Maske ya çene altında ya göt cebinde.


Tehlikeyi aşmış değiliz değerli Rizeliler.


Sağlık ekiplerinin açıkladığı tedbirlere muhakkak uyalım, çok mecbur olmadıkça kalabalıklardan ve kapalı ortamlardan kaçınalım.


Bir süre daha sosyalleşmeden kendi inzivamızı yaşayalım. İşi olanlar kontrollü işe giderken, diğerleri sokaklarda pineklemektense evde kitap okuyarak bilgi dağarcığına bir nebze daha katkıda bulunabilirler, ben öyle yapıyorum.


Çay toplama gerekçesiyle Rize’ye girişi serbest bırakan bizi yönetenler şimdi kırdıkları taşı yapmaya çalışsın lütfen.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi