İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

Kırık Tüneli Niye Gecikti.

Kırık Tüneli tamamlandığında 7200 metre uzunluğunda olacak.  Ne yazık ki keyfi uygulamalarla mı maddi sıkıntıdan mı çürük olduğu iddia edilen araziden mi nedense yıllardır 7200 metrelik tünel tamamlanamadı.  Ovit Tüneli kısa sürede tamamlandı. Kırık halen yerinde sayıyor.  Sn. Cumhurbaşkanının özel talimatı vardı. Bundan dolayı 14.300 metrelik Ovit Tüneli 2012 yılında başlandı 2018 yılında tamamlandı.  Kırık Tüneli olmadan Ovit Tünelinin görev yapmayacağını bizim kadar devlet yönetenlerde bilmeli.  Rize-Erzurum devlet karayolu bilindiği gibi kış mevsiminde bilhassa Ovit Dağından ulaşıma kapanıyordu. Bu güzergâhta genellikle Kasım ayında kar yağışıyla başlayan kapanış Nisan ayına kadara devam ederdi.  2018 Haziran seçimi öncesi R.T.Erdoğan tarafından hizmete açılan Ovit Tüneli dolayısıyla kış mevsiminde   kapanma tarih olmuş.  Ovit Tünelinin tamamlanmasıyla iş bitmiş değil.  Ovit’e emsal güzergâhta Kırık, Dallıkavak gibi olmazsa olmaz tünellerimiz var.  Bu tünellerde delme işlemleri başlanmış ama çok yavaş gidiyor ki trafiğe halen açılmadı.  7200 metrelik Göl yurt Dağını aşmak için programlanan KIRIK Tüneli  maalesef  istenilen  seviyede  olmadı.  Bu Tünelde işlerin iyi gitmediğini yakından biliyorum.  Erzurumlu nice dost şikâyetlerinde haklı.  Karayolları Genel Müdürlüğü KIRIK Tünelini niye hızlandırmaz.  Bu konuda ömrünü feda edecek kadar Rize-Erzurum karayolu sevdalısı olan eski Siyasetçi Tahsin Bayramoğlu  yataklara düştüğü halde halen KIRIK Tünelini sayıklıyorsa bu konuya çözün beyler.  KIRIK Tünelinde müteahhit mi değişecek, para mı yok sıkıntı nerdeyse çözülsün.  Her konuyu Cumhurbaşkanına götüremeyiz.  Fakat burada olan sıkıntıyı inanıyorum ki Erdoğan’dan başkası da çözemez.  Sayın Cumhurbaşkanım KIRIK Tüneli vereceğiniz talimatı bekliyor. Bu kez talimat vermez iseniz mevcut Ulaştırma Bakanı ve Karayolları Genel Müdürlüğü şikâyetleri dertleri duymaya niyetli değil. 
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2019 - Çarşamba

Kırık Tüneli Niye Gecikti.

Kırık Tüneli tamamlandığında 7200 metre uzunluğunda olacak. 


Ne yazık ki keyfi uygulamalarla mı maddi sıkıntıdan mı çürük olduğu iddia edilen araziden mi nedense yıllardır 7200 metrelik tünel tamamlanamadı. 


Ovit Tüneli kısa sürede tamamlandı. Kırık halen yerinde sayıyor. 


Sn. Cumhurbaşkanının özel talimatı vardı. Bundan dolayı 14.300 metrelik Ovit Tüneli 2012 yılında başlandı 2018 yılında tamamlandı. 


Kırık Tüneli olmadan Ovit Tünelinin görev yapmayacağını bizim kadar devlet yönetenlerde bilmeli. 


Rize-Erzurum devlet karayolu bilindiği gibi kış mevsiminde bilhassa Ovit Dağından ulaşıma kapanıyordu. Bu güzergâhta genellikle Kasım ayında kar yağışıyla başlayan kapanış Nisan ayına kadara devam ederdi. 


2018 Haziran seçimi öncesi R.T.Erdoğan tarafından hizmete açılan Ovit Tüneli dolayısıyla kış mevsiminde   kapanma tarih olmuş. 


Ovit Tünelinin tamamlanmasıyla iş bitmiş değil. 


Ovit’e emsal güzergâhta Kırık, Dallıkavak gibi olmazsa olmaz tünellerimiz var. 


Bu tünellerde delme işlemleri başlanmış ama çok yavaş gidiyor ki trafiğe halen açılmadı. 


7200 metrelik Göl yurt Dağını aşmak için programlanan KIRIK Tüneli  maalesef  istenilen  seviyede  olmadı. 


Bu Tünelde işlerin iyi gitmediğini yakından biliyorum. 


Erzurumlu nice dost şikâyetlerinde haklı. 


Karayolları Genel Müdürlüğü KIRIK Tünelini niye hızlandırmaz. 


Bu konuda ömrünü feda edecek kadar Rize-Erzurum karayolu sevdalısı olan eski Siyasetçi Tahsin Bayramoğlu  yataklara düştüğü halde halen KIRIK Tünelini sayıklıyorsa bu konuya çözün beyler. 


KIRIK Tünelinde müteahhit mi değişecek, para mı yok sıkıntı nerdeyse çözülsün. 


Her konuyu Cumhurbaşkanına götüremeyiz. 


Fakat burada olan sıkıntıyı inanıyorum ki Erdoğan’dan başkası da çözemez. 


Sayın Cumhurbaşkanım KIRIK Tüneli vereceğiniz talimatı bekliyor. Bu kez talimat vermez iseniz mevcut Ulaştırma Bakanı ve Karayolları Genel Müdürlüğü şikâyetleri dertleri duymaya niyetli değil. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi