Nazım RAKICI
Köşe Yazarı
Nazım RAKICI
 

CİNAYETE TEŞEBBÜS

“Cinayete Teşebbüs” Bu yaz aylarını iyi kullanıp Eylül ayına vakasız girmek. Bunu sağlamayı bırakın yaz aylarında daha ilk dalgada boğulmamak için çabalıyoruz”    Okullarda bulunan  ortak kullanım alanlarında öğrenciler arasında Fiziki mesafenin korunacağı yeterli alanın olmadığını,  okulda öğrenci tuvaletlerinin sayı ve büyüklük açısından fiziki mesafeyi korumak için yeterli görülmediğini,Okullarda düzenli olarak dezenfekte ve temizlik yapılabilmesi için yeterli bütçe olmadığını ,bu zamana kadar yapılan uygulamalardan görmüş oluyoruz. Eğitimcilerin büyük bir çoğunluğuna göre, okullardaki sosyal etkinliklerin fiziki mesafe kurallarına ve sağlık koşullarına uygun olmadığını, salgın sürerken eğitimin başlatılması halinde, kendisi ve ailesinin sağlığının tehdit altında olacağını düşünüyor. Hal böyleyken bu koşullarda eğitime başlamak “cinayete teşebbüs” ile eşdeğerdir.         Neler Olmalı *- Önlemler sıkı bir şekilde alınmalı,  sonbahar gelmeden ve hastaneler tıkanma noktasına gelmeden bu kalan sürede bu    salgını neye mal olursa olsun kontrol altına almalıyız. *- Daha önce kapatılan köy okullarından uygun durumda olanlar hemen hazırlanmalı, gereken öğretmen atamaları da yapılmalıdır. *-  İlave sınıf ve okul açmanın yetmediği yerlerde ,dönüşümlü günler ile online ve yüz yüze eğitim sistemi karma olarak planlama yapılmalı. *- Hem yeni açılacak köy okulları ve sınıflar için öğretmene ihtiyaç olacak, hem de riskli grupta olan öğretmenlerimizi korumak için onlara salgın süresince izinli saymak ya da pasif göreve vermek gerekeceğinden, yerlerine de yeterli öğretmen ataması yapmak gerekecektir. *- Teneffüs saatlerinde farklı saat uygulamaları,   ders saatlerinin kısaltılıp teneffüs saatlerinin uzatılması, *- sınıflarda yeterli havalandırma ve dezenfeksiyon için boş gün uygulaması gibi yaklaşımlar   düzenlenmelidir. *- Her okulda bir sağlık görevlisi temini zorunlu olmalıdır. *- Her ilin ve ilçenin koşullarına göre farklı uygulamalar olabilmekle birlikte, eğitimde  Fırsat eşitliği de gözetilmelidir. *-Girişte ayakkabı temizliği,  *-el temizliği, ateş ölçümü, *- derslikte sabit yer ve kişisel malzemeler,  *-     imkanlar ölçüsünde okul kıyafetlerinin okulda bırakılıp,    ev kıyafetlerinin okulda  kullanılmaması gibi,    ilave önlemler alınmalıdır.
Ekleme Tarihi: 12 Ağustos 2020 - Çarşamba

CİNAYETE TEŞEBBÜS

“Cinayete Teşebbüs”


Bu yaz aylarını iyi kullanıp Eylül ayına vakasız girmek. Bunu sağlamayı bırakın yaz aylarında daha ilk dalgada boğulmamak için çabalıyoruz”

  
Okullarda bulunan  ortak kullanım alanlarında öğrenciler arasında Fiziki mesafenin korunacağı yeterli alanın olmadığını,  okulda öğrenci tuvaletlerinin sayı ve büyüklük açısından fiziki mesafeyi korumak için yeterli görülmediğini,Okullarda düzenli olarak dezenfekte ve temizlik yapılabilmesi için yeterli bütçe olmadığını ,bu zamana kadar yapılan uygulamalardan görmüş oluyoruz.


Eğitimcilerin büyük bir çoğunluğuna göre, okullardaki sosyal etkinliklerin fiziki mesafe kurallarına ve sağlık koşullarına uygun olmadığını, salgın sürerken eğitimin başlatılması halinde, kendisi ve ailesinin sağlığının tehdit altında olacağını düşünüyor.


Hal böyleyken bu koşullarda eğitime başlamak “cinayete teşebbüs” ile eşdeğerdir.

       

Neler Olmalı


*- Önlemler sıkı bir şekilde alınmalı,  sonbahar gelmeden ve hastaneler tıkanma noktasına gelmeden bu kalan sürede bu    salgını neye mal olursa olsun kontrol altına almalıyız.


*- Daha önce kapatılan köy okullarından uygun durumda olanlar hemen hazırlanmalı, gereken öğretmen atamaları da yapılmalıdır.


*-  İlave sınıf ve okul açmanın yetmediği yerlerde ,dönüşümlü günler ile online ve yüz yüze eğitim sistemi karma olarak planlama yapılmalı.


*- Hem yeni açılacak köy okulları ve sınıflar için öğretmene ihtiyaç olacak, hem de riskli grupta olan öğretmenlerimizi korumak için onlara salgın süresince izinli saymak ya da pasif göreve vermek gerekeceğinden, yerlerine de yeterli öğretmen ataması yapmak gerekecektir.


*- Teneffüs saatlerinde farklı saat uygulamaları,   ders saatlerinin kısaltılıp teneffüs saatlerinin uzatılması,


*- sınıflarda yeterli havalandırma ve dezenfeksiyon için boş gün uygulaması gibi yaklaşımlar   düzenlenmelidir.


*- Her okulda bir sağlık görevlisi temini zorunlu olmalıdır.


*- Her ilin ve ilçenin koşullarına göre farklı uygulamalar olabilmekle birlikte, eğitimde  Fırsat eşitliği de gözetilmelidir.


*-Girişte ayakkabı temizliği,


 *-el temizliği, ateş ölçümü,


*- derslikte sabit yer ve kişisel malzemeler,


 *-     imkanlar ölçüsünde okul kıyafetlerinin okulda bırakılıp,    ev kıyafetlerinin okulda  kullanılmaması gibi,    ilave önlemler alınmalıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi