Nazım RAKICI
Köşe Yazarı
Nazım RAKICI
 

Desteğe İhtiyaç Duyanlar

İlkokul ve ortaokul öğrencileri uzaktan eğitime erişim noktasında ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duymakta ancak emekçiler her koşulda çalışmaya zorlanmaktadır.   Uzaktan eğitim sırasında ebeveyn desteği alamayan öğrenciler teknolojik araçları kullanamamaktadır. Ayrıca küçük yaş grupları eğitim süreci sırasında yüz yüze iletişim kurmaya daha fazla ihtiiyaç duymaktadır. Uzaktan eğitime erişimde belirleyici olan öğrencilerin ailelerinin sınıfsal durumudur. Yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelerin çocuklarını gerekli cihazlara ve eşit olanaklara sahip olamamasından kaynaklı uzaktan eğitimden nitelikli bir şekilde yararlanamamaktadır. Uzaktan eğitime erişemeyen, uzaktan eğitimden nitelikli olarak faydalanamayan öğrenciler için alınacak önlemler de yapılan açıklama da yer almamıştır. Uzaktan eğitime erişim için gerekli tüm cihazlar devlet tarafından ücretsiz karşılanmalı, Derslerin içerikleri, süreleri, alanın gerçek bilgisine sahip öğretmenlerle, Eğitimcilerle birlikte hazırlanmalıdır . Dezavantajlı tüm öğrenciler desteklenmelidir . *   Teknolojik yetersizliği bulunan yüzde 25’lik öğrenci kitlesi ne yapacak? *   Devlet bu öğrencilere gereken altyapı ve teknoloji desteğini sağlayacak mı? *   Derslere katılımın düşüklüğü sorunu nasıl çözülecek? *  Eba-zoom vs gibi erişim sağlayıcılarda geçen dönem yaşanan aksaklıklar    çözülebilecek mi?  *  Teknoloji kullanımında eksik eğitimi olan öğretmenlere bu konuda yeterli eğitim   programları hazırlandı        mı? * Bulaş olan bir çalışan -öğrenci olduğunda ne yapılacak? *Tedbir için yeterli sayıda eğitimci eğitime alındı mı?
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2020 - Pazar

Desteğe İhtiyaç Duyanlar

İlkokul ve ortaokul öğrencileri uzaktan eğitime erişim noktasında ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duymakta ancak emekçiler her koşulda çalışmaya zorlanmaktadır.
 

Uzaktan eğitim sırasında ebeveyn desteği alamayan öğrenciler teknolojik araçları kullanamamaktadır.


Ayrıca küçük yaş grupları eğitim süreci sırasında yüz yüze iletişim kurmaya daha fazla ihtiiyaç duymaktadır.


Uzaktan eğitime erişimde belirleyici olan öğrencilerin ailelerinin sınıfsal durumudur.


Yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelerin çocuklarını gerekli cihazlara ve eşit olanaklara sahip olamamasından kaynaklı uzaktan eğitimden nitelikli bir şekilde yararlanamamaktadır.


Uzaktan eğitime erişemeyen, uzaktan eğitimden nitelikli olarak faydalanamayan öğrenciler için alınacak önlemler de yapılan açıklama da yer almamıştır.


Uzaktan eğitime erişim için gerekli tüm cihazlar devlet tarafından ücretsiz karşılanmalı,


Derslerin içerikleri, süreleri, alanın gerçek bilgisine sahip öğretmenlerle,


Eğitimcilerle birlikte hazırlanmalıdır .


Dezavantajlı tüm öğrenciler desteklenmelidir .


*   Teknolojik yetersizliği bulunan yüzde 25’lik öğrenci kitlesi ne yapacak?


*   Devlet bu öğrencilere gereken altyapı ve teknoloji desteğini sağlayacak mı?


*   Derslere katılımın düşüklüğü sorunu nasıl çözülecek?


*  Eba-zoom vs gibi erişim sağlayıcılarda geçen dönem yaşanan aksaklıklar    çözülebilecek mi? 

*  Teknoloji kullanımında eksik eğitimi olan öğretmenlere bu konuda yeterli eğitim   programları hazırlandı        mı?


* Bulaş olan bir çalışan -öğrenci olduğunda ne yapılacak?


*Tedbir için yeterli sayıda eğitimci eğitime alındı mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi