İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

DEVLET YATIRIMI SIR’MI

Defalarca medyada söylendi, Mecliste iktidar hariç muhalefet sık sık seslendiriyor ama yetkililerden çıt yok. Bu nemelazımcılıktan vatandaş memnun değil, iktidarın yereldeki mensupları rahat mı bilmiyorum. Konuyu hepimiz biliyoruz. AKP döneminde önemli yatırımlar yapıldı. Yapanlardan Allah razı olsun, inkâr edecek değiliz. İş yaparken bazı karanlık noktalar can sıkıyor. Havalimanları, köprüler, hastaneler gibi muhteşem eserler ortada. Yapılanların büyük çoğunluğu yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılmış. Müteahhit işi olunca gel geç para var ortada. Bu kadarla kalsa iyi, bunların neredeyse tamamında devlet yüklenici firmalara müşteri garantisi vermiş. Müşteri olsun olmasın firmalara tespit edilen paralar ödenecek. Öyle veya böyle bu ödenecek para miktarları devlet sırrı gibi açıklanmıyor. Vatandaş olarak bilmek hakkımız olmalı, parayı vatandaş olarak biz veriyorsak nereye ne kadar verildiğini bilmekten daha doğru istek olamaz. Uçak inişi çok az olan Uşak-Afyon-Kütahya havalimanına anormal bedeller ödendiği iddiası var. Köprülerden belirtilen araç sayısına ulaşılamazsa üstünü devlet karşılayacak. Böyle bir anlaşma olur mu? Adam market açtığında zarar ederse zararı devlet mi karşılıyor. Yapımları devam eden Şehir Hastaneleri dev yatırım. Fiziki Olarak mükemmel binalar ama buralarda da tüccar zihniyetiyle hareket edilerek belirli bir sayda hasta gelmesi gerekiyor. Hasta sayısı belirtilen sayının altında olursa aradaki farkı bizim cebimizden devlet ödeyecek. Ödediğimiz bedeli bilmek hakkımız. Ben geçen hafta Ankara Şehir Hastanesinde muayene olup tüccar Hastaneye 271.65 TL para ödemiş olduğum telefonuma gelen mesajdan öğreniyorum. Muayene sonrasında Hastanede bana hesap konusunda bilgi verilmemişti. Rize’ye döndükten sonra telefona mesaj geldi. Kısacası yapılan Havalimanı, hastane veya tünel karayoluna ödenecek para nedir. Vatandaş olarak kapalı hesap olmamalı diyorum. Hangi müteahhite istenilen hedefe ulaşılmadığında ne kadar para ödeniyor veya ödendi. Cevap verecek yetkili, bürokrat aranıyor.
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2020 - Salı

DEVLET YATIRIMI SIR’MI

Defalarca medyada söylendi,


Mecliste iktidar hariç muhalefet sık sık seslendiriyor ama yetkililerden çıt yok.


Bu nemelazımcılıktan vatandaş memnun değil, iktidarın yereldeki mensupları rahat mı bilmiyorum.


Konuyu hepimiz biliyoruz.


AKP döneminde önemli yatırımlar yapıldı.


Yapanlardan Allah razı olsun, inkâr edecek değiliz.


İş yaparken bazı karanlık noktalar can sıkıyor.


Havalimanları, köprüler, hastaneler gibi muhteşem eserler ortada.


Yapılanların büyük çoğunluğu yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılmış.


Müteahhit işi olunca gel geç para var ortada.


Bu kadarla kalsa iyi, bunların neredeyse tamamında devlet yüklenici firmalara müşteri garantisi vermiş. Müşteri olsun olmasın firmalara tespit edilen paralar ödenecek.


Öyle veya böyle bu ödenecek para miktarları devlet sırrı gibi açıklanmıyor.


Vatandaş olarak bilmek hakkımız olmalı, parayı vatandaş olarak biz veriyorsak nereye ne kadar verildiğini bilmekten daha doğru istek olamaz.


Uçak inişi çok az olan Uşak-Afyon-Kütahya havalimanına anormal bedeller ödendiği iddiası var.


Köprülerden belirtilen araç sayısına ulaşılamazsa üstünü devlet karşılayacak. Böyle bir anlaşma olur mu? Adam market açtığında zarar ederse zararı devlet mi karşılıyor.


Yapımları devam eden Şehir Hastaneleri dev yatırım.


Fiziki Olarak mükemmel binalar ama buralarda da tüccar zihniyetiyle hareket edilerek belirli bir sayda hasta gelmesi gerekiyor. Hasta sayısı belirtilen sayının altında olursa aradaki farkı bizim cebimizden devlet ödeyecek. Ödediğimiz bedeli bilmek hakkımız.


Ben geçen hafta Ankara Şehir Hastanesinde muayene olup tüccar Hastaneye 271.65 TL para ödemiş olduğum telefonuma gelen mesajdan öğreniyorum. Muayene sonrasında Hastanede bana hesap konusunda bilgi verilmemişti. Rize’ye döndükten sonra telefona mesaj geldi.


Kısacası yapılan Havalimanı, hastane veya tünel karayoluna ödenecek para nedir. Vatandaş olarak kapalı hesap olmamalı diyorum. Hangi müteahhite istenilen hedefe ulaşılmadığında ne kadar para ödeniyor veya ödendi.


Cevap verecek yetkili, bürokrat aranıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi