İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

BAŞBAKAN MESUT YILMAZ’IN ARDINDAN

Akçal ailesinin siyasetteki son ferdi.    DP den başlayan siyasette hizmet yarışında Rize’de her dönemde yer alan bu ailenin çok hizmetleri oldu.    İzzet Akçal ismini DP döneminde Yassıada mahkemelerinde daha çok gazetelerden okuduk öğrendik. Siyasetten önce Savcılık yaptığı dönemde 39 da ki Erzincan Depreminde cezaevindeki mahkûmlara ‘devletin bu depremde size ihtiyacı var, sizi depremde can kurtarmak için serbest bırakıyorum ve geri döneceğinize de size güveniyorum ’benzer konuşmasıyla Erzincanlıların takdirini kazanmıştı.    Soyadı Akçal-Yılmaz olduğuna bakmayın.    Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz İzzet Akçal’ın kardeşinin oğlu.    İzzet Akçal, Erol Yılmaz Akçal ve üçüncü isim Başbakanımız A.Mesut Yılmaz bugün vefat etti.    Mesut Yılmaz 2017 yılında 38 yaşındaki oğlu Yavuz vefat ettiğinde ölmüştü, zira evlat acısını yaşamayan bilemez. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin.    1983 ANAP kuruluşunda yer alan Mesut Yılmaz Rize’de seçim gezilerinde başladığında tanındı.     Bu yıllara yakındı İkizdere Köy Hizmetleri şantiyesinin açılışına Bakan Mesut Yılmaz’da katılmıştı. Hiç unutmuyorum o güne şahidim 3-5 yaşlarında olan çocukları Yavuz ve Hasan Valinin Makam aracında koltuklar arasında oynayıp duruyordu.      Mesut bey Rize’ye geldiğinde İlçelere sık sık giden bir Bakan ve liderdi. Koruma ordusuyla gezmezdi, her gezisinde sokakta olduğu için vatandaş ile rahatlıkla görüşebilirdi.     İkizdere’de eski Belediye önünde ilk seçimde konuşmaya geldiğinde bıyıklı bir Mesut Yılmaz vardı kamyonet üzerinde kurulu olan kürsüde. Çok genç bıyıklı fotoğrafını bulamadım ama ondan sonra bir daha da göremedim.     İlçe merkezinde hatırlayanlar bilir 50 li yıllarda yapılmış metal profillerden yapılı bir köprü vardı. Araç ulaşımına açık köprü üzerinden çakıl yüklü büyük bir kamyon geçerken ortadan çöktü.      Üzerindeki kamyon ile dereye gömülen köprüye o gün ilçeye gelen Mesut Yılmaz’da şahit oldu.     O gün köprüyü görünce ’doktor hastanın ayağına gider ’demesi ve hemen ilgililere emir vererek köprünün çok kısa sürede yapılmasına büyük katkı sağlamıştı, Allah razı olsun.    Birçok haberini yazdım. Gazeteci olarak kimseye  haber aleyhte de olsa haberini yazan kimseye kızdığını görmedim.     Her insan gibi Mesut Yılmaz Başbakanımızda Allah’a teslim oldu. Rabbim günahlarını affeylesin yeri mekânı cennet olsun. Biz kendisinden razıydık.  
Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2020 - Cuma

BAŞBAKAN MESUT YILMAZ’IN ARDINDAN

Akçal ailesinin siyasetteki son ferdi.

  
DP den başlayan siyasette hizmet yarışında Rize’de her dönemde yer alan bu ailenin çok hizmetleri oldu.

  
İzzet Akçal ismini DP döneminde Yassıada mahkemelerinde daha çok gazetelerden okuduk öğrendik. Siyasetten önce Savcılık yaptığı dönemde 39 da ki Erzincan Depreminde cezaevindeki mahkûmlara ‘devletin bu depremde size ihtiyacı var, sizi depremde can kurtarmak için serbest bırakıyorum ve geri döneceğinize de size güveniyorum ’benzer konuşmasıyla Erzincanlıların takdirini kazanmıştı.

  
Soyadı Akçal-Yılmaz olduğuna bakmayın.

  
Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz İzzet Akçal’ın kardeşinin oğlu.

  
İzzet Akçal, Erol Yılmaz Akçal ve üçüncü isim Başbakanımız A.Mesut Yılmaz bugün vefat etti.

  
Mesut Yılmaz 2017 yılında 38 yaşındaki oğlu Yavuz vefat ettiğinde ölmüştü, zira evlat acısını yaşamayan bilemez. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin.

  
1983 ANAP kuruluşunda yer alan Mesut Yılmaz Rize’de seçim gezilerinde başladığında tanındı.

   
Bu yıllara yakındı İkizdere Köy Hizmetleri şantiyesinin açılışına Bakan Mesut Yılmaz’da katılmıştı. Hiç unutmuyorum o güne şahidim 3-5 yaşlarında olan çocukları Yavuz ve Hasan Valinin Makam aracında koltuklar arasında oynayıp duruyordu.

    
Mesut bey Rize’ye geldiğinde İlçelere sık sık giden bir Bakan ve liderdi. Koruma ordusuyla gezmezdi, her gezisinde sokakta olduğu için vatandaş ile rahatlıkla görüşebilirdi.

   
İkizdere’de eski Belediye önünde ilk seçimde konuşmaya geldiğinde bıyıklı bir Mesut Yılmaz vardı kamyonet üzerinde kurulu olan kürsüde. Çok genç bıyıklı fotoğrafını bulamadım ama ondan sonra bir daha da göremedim.

   
İlçe merkezinde hatırlayanlar bilir 50 li yıllarda yapılmış metal profillerden yapılı bir köprü vardı. Araç ulaşımına açık köprü üzerinden çakıl yüklü büyük bir kamyon geçerken ortadan çöktü.

    
Üzerindeki kamyon ile dereye gömülen köprüye o gün ilçeye gelen Mesut Yılmaz’da şahit oldu.

   
O gün köprüyü görünce ’doktor hastanın ayağına gider ’demesi ve hemen ilgililere emir vererek köprünün çok kısa sürede yapılmasına büyük katkı sağlamıştı, Allah razı olsun.

  
Birçok haberini yazdım. Gazeteci olarak kimseye  haber aleyhte de olsa haberini yazan kimseye kızdığını görmedim.

   
Her insan gibi Mesut Yılmaz Başbakanımızda Allah’a teslim oldu. Rabbim günahlarını affeylesin yeri mekânı cennet olsun. Biz kendisinden razıydık.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi