İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KIBRIS ÇIKARMASI ve ACI REÇETE

15 Kasım Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü.    Türkiye büyük bir katılımla Bayrama katılması elbette güzel bir haber.     Ankara ile Lefkoşe Ercan Havalimanına 45 dakikalık bir uçak yolculuğu ile ulaşılır.    Cumhurbaşkanı ile birlikte MHP lideri Bahçeli’de katılırken Türkiye’den çoğunlukla iktidar ekibinin katılması da dikkat çekti.     2017 de yapılan Bayram Kutlamasına bende katılmıştım O hafta Türkiye Gazeteciler Federasyonumuzun toplantısı Kıbrıs’ta yapılmıştı. Girne ve Lefkoşe ağırlıklı programlarda sevinçle iki bayrağı elimize alarak kutlama alanında sallandırmıştım.     Bu hafta Ankara’dan 7 uçak ile katılımın yapılması bugün haberlerde çok eleştirildi.     Haklılık payı var mı, var dostlar.     Türkiye’de ekonomik durumun iyi gitmediği bir zamanda 7 uçakla Lefkoşe’ye gitmek bence israftır.      Devlet dilenci değildir, hatırlayın bir süre önce IBN numarası verilerek 10 ar lira yardımda bulunulması istenirken 7 uçak ile seyahat etmek saltanattır ve israftır.      Ekonominin iyi olduğuna ben inanmıyorum çünkü her gün fiyatların değiştiği bir ülkede yaşıyoruz. İyi olsa cebimdeki paranın değeri düşmezdi.     Yakın bir yere 7 uçakla gitmek  ‘’acı reçete’ ’ye uymuyor.     Vatandaşa acı reçete olacak talimatı verilirken 7 uçakla Kıbrıs’a gidiliyorsa burada büyük bir çelişki var.     Ayrıca Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunda bugüne kadar her yıl yapılan bazı ziyaretlerin olmayışı üzüntü vericidir.     Rauf Denktaş nasıl unutulur.     O Cumhuriyeti kuranların en başında gelen ilk Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş bu bayramda unutturuldu. Kıbrıs Türkü için ömrünü veren Rauf Denktaş unutulacak devlet adamı değildi. yanlız o mu Fazıl Küçükte unutulmamalıydı.20 Temmuz’un Türkiye’deki mimarları Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan anıldı mı bilmiyorum. Aramızdan ayrılanların tümüne Allah’tan rahmet diliyorum.    Kimler alınırsa alınsın, hangi tarafa çekerse çeksin ama 7 uçaklı piknik gezisi ‘acı reçeteye ’uymadı derim.  
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2020 - Çarşamba

KIBRIS ÇIKARMASI ve ACI REÇETE

15 Kasım Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü.

  
Türkiye büyük bir katılımla Bayrama katılması elbette güzel bir haber.

   
Ankara ile Lefkoşe Ercan Havalimanına 45 dakikalık bir uçak yolculuğu ile ulaşılır.

  
Cumhurbaşkanı ile birlikte MHP lideri Bahçeli’de katılırken Türkiye’den çoğunlukla iktidar ekibinin katılması da dikkat çekti.

   
2017 de yapılan Bayram Kutlamasına bende katılmıştım O hafta Türkiye Gazeteciler Federasyonumuzun toplantısı Kıbrıs’ta yapılmıştı. Girne ve Lefkoşe ağırlıklı programlarda sevinçle iki bayrağı elimize alarak kutlama alanında sallandırmıştım.

   
Bu hafta Ankara’dan 7 uçak ile katılımın yapılması bugün haberlerde çok eleştirildi.

   
Haklılık payı var mı, var dostlar.

   
Türkiye’de ekonomik durumun iyi gitmediği bir zamanda 7 uçakla Lefkoşe’ye gitmek bence israftır.

    
Devlet dilenci değildir, hatırlayın bir süre önce IBN numarası verilerek 10 ar lira yardımda bulunulması istenirken 7 uçak ile seyahat etmek saltanattır ve israftır.

    
Ekonominin iyi olduğuna ben inanmıyorum çünkü her gün fiyatların değiştiği bir ülkede yaşıyoruz. İyi olsa cebimdeki paranın değeri düşmezdi.

   
Yakın bir yere 7 uçakla gitmek  ‘’acı reçete’ ’ye uymuyor.

   
Vatandaşa acı reçete olacak talimatı verilirken 7 uçakla Kıbrıs’a gidiliyorsa burada büyük bir çelişki var.

   
Ayrıca Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunda bugüne kadar her yıl yapılan bazı ziyaretlerin olmayışı üzüntü vericidir.

   
Rauf Denktaş nasıl unutulur.

   
O Cumhuriyeti kuranların en başında gelen ilk Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş bu bayramda unutturuldu. Kıbrıs Türkü için ömrünü veren Rauf Denktaş unutulacak devlet adamı değildi. yanlız o mu Fazıl Küçükte unutulmamalıydı.20 Temmuz’un Türkiye’deki mimarları Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan anıldı mı bilmiyorum. Aramızdan ayrılanların tümüne Allah’tan rahmet diliyorum.

  
Kimler alınırsa alınsın, hangi tarafa çekerse çeksin ama 7 uçaklı piknik gezisi ‘acı reçeteye ’uymadı derim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi