Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

KIZILAY BUNU YAPARSA..!

Covit-19 dünyanın birinci gündem maddesi. Kasıp kavuruyor.. Yeni önlemlerle ilgili ilk uygulama,21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Yeterli mi? Elbette değildir. Böyle olmasının bir çok sebepleri var. Her ne kadar yeni kısıtlamayı; medyamız  millete tam anlatamamışlar ise de karar çok basit.. Hafta sonları aksam saat 20..00’den sabah 10.00’na kadar sokağa çıkmak yasak. Böyle bir ortamda; zorunlu olmadıkça hiç kimse saat sekizden sonra  sokağa çıkmaz. Yine hafta sonu, sabah saat 10.00’na kadar niye çıksın? * Kan değerlerimden hemoglobin (HGB) biraz yüksek çıkar. 16-17 arasında. Bu nedenle yıllardan beri  Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağısında bulunurum. Önceleri  6 aydan bir, idi. Covit-19 nedeniyle  biraz geciktirdik. 17 Kasım Salı günü bürokrat arkadaşım Hakan Yıldız ile birlikte, Ankara-Kızılay meydanındaki seyyar   “Kan Merkezi ’”nde kan bağısında bulunduk. Tablo şu: Seyyar merkezde dört kan alma sistemi var. Küçücük araçta doktor dahil, 5 kişi görev yaptığını gördük (Biz kan verirken,).Biz içeri girdiğimizde bir kişi vardı, bizim arkamızda bir kişi daha geldi. Etti dokuz. Bitmedi. Artık hiçbir kamu ve özel kurumlara HES kodunu göstermeden içeriye gidemiyorsunuz. Bu kadar önemli bir görevi üstlenen Kızılay Merkezleri’nde HES  kodunu soran yok. Görevlileri suçlamıyoruz. Hepsi olağanüstü gayretle çalışıyorlar.. Kendilerini riske atıyorlar. Onlar Genel merkezin talimatlarını uyguluyorlar. “Yeter ki kan gelsin, gerisi önemli değildir” anlayışı, göz bebeğimiz  Kızılay’a yakışmıyor...Covit ile ilgili hiçbir önlem yok.Eczaneler,bankalar başta olmak üzere  içeriye birer kişi, kontrollü alınırken, Kızılay istasyonlarına elini kolunu sallayan giriyor. Bir araçta dokuz kişi bulundurmanın izahını kim yapacak? Bu durum, hem fedakarca görev yapanlar için hemde gönüllü kan bağışçılar için çok tehlikeli. Böyle olduğunu bilseydik, etrafında dolaşmazdık. Kızılay’a kan vermeye giderken; bundan sonra  bir daha   düşüneceğim. Çift maskeli olmama rağmen, kendimi  evde karantinaya aldım.. Kuruma yakışır önlemler alınmasa, bir daha kapısından geçmem..
Ekleme Tarihi: 20 Kasım 2020 - Cuma

KIZILAY BUNU YAPARSA..!

Covit-19 dünyanın birinci gündem maddesi. Kasıp kavuruyor..


Yeni önlemlerle ilgili ilk uygulama,21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması başladı.


Yeterli mi? Elbette değildir. Böyle olmasının bir çok sebepleri var. Her ne kadar yeni kısıtlamayı; medyamız  millete tam anlatamamışlar ise de karar çok basit..


Hafta sonları aksam saat 20..00’den sabah 10.00’na kadar sokağa çıkmak yasak. Böyle bir ortamda; zorunlu olmadıkça hiç kimse saat sekizden sonra  sokağa çıkmaz. Yine hafta sonu, sabah saat 10.00’na kadar niye çıksın?


*


Kan değerlerimden hemoglobin (HGB) biraz yüksek çıkar. 16-17 arasında. Bu nedenle yıllardan beri  Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağısında bulunurum. Önceleri  6 aydan bir, idi. Covit-19 nedeniyle  biraz geciktirdik.


17 Kasım Salı günü bürokrat arkadaşım Hakan Yıldız ile birlikte, Ankara-Kızılay meydanındaki seyyar   “Kan Merkezi ’”nde kan bağısında bulunduk.


Tablo şu: Seyyar merkezde dört kan alma sistemi var. Küçücük araçta doktor dahil, 5 kişi görev yaptığını gördük (Biz kan verirken,).Biz içeri girdiğimizde bir kişi vardı, bizim arkamızda bir kişi daha geldi. Etti dokuz.


Bitmedi. Artık hiçbir kamu ve özel kurumlara HES kodunu göstermeden içeriye gidemiyorsunuz. Bu kadar önemli bir görevi üstlenen Kızılay Merkezleri’nde HES  kodunu soran yok.


Görevlileri suçlamıyoruz. Hepsi olağanüstü gayretle çalışıyorlar.. Kendilerini riske atıyorlar. Onlar Genel merkezin talimatlarını uyguluyorlar.


“Yeter ki kan gelsin, gerisi önemli değildir” anlayışı, göz bebeğimiz  Kızılay’a yakışmıyor...Covit ile ilgili hiçbir önlem yok.Eczaneler,bankalar başta olmak üzere  içeriye birer kişi, kontrollü alınırken, Kızılay istasyonlarına elini kolunu sallayan giriyor. Bir araçta dokuz kişi bulundurmanın izahını kim yapacak? Bu durum, hem fedakarca görev yapanlar için hemde gönüllü kan bağışçılar için çok tehlikeli.


Böyle olduğunu bilseydik, etrafında dolaşmazdık. Kızılay’a kan vermeye giderken; bundan sonra  bir daha   düşüneceğim. Çift maskeli olmama rağmen, kendimi  evde karantinaya aldım..


Kuruma yakışır önlemler alınmasa, bir daha kapısından geçmem..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi