İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DEKİ MHP

Pazar günü Rize Kapalı Spor Salonunda 13.MHP Rize Olağan Genel Kongresi yapıldı. Tek liste ile yapılan Kongre daha önce yapılan genel kurulların yanında artıları olan, olgunluk içinde geçen bir genel kuruldu.    1969 yılında Türk dünyasının Başbuğu Rahmetli Alpaslan Türkeş tarafından kurulan bugün 51 yaşında olan MHP ‘nin Türk siyasetinde çok özel bir yeri vardır.    Karadenizliler ve özellikle Rizeliler nasıl Türkiye’nin Çimentosu ise MHP halen  Türk siyasi hayatının vazgeçilmezi, Türk Dünyasının umududur.    80 sonrası siyasette Rizeli Genel Başkanların olması, her hükümette Bakan bulunması muhalefet partilerinin ilerlemesine engel olmuştur. Bu engel olmayı mecazi anlamda söyledim, Oy olarak İktidar partisinin her zaman daha avantajlı olduğu bilinir.     Bu dezavantajdan bütün muhalefet partileri gibi MHP de yıllar içinde etkilenmiştir. Bu etkilenme görüyoruz ki son yerel seçim olan 31 Mart’a kadar devam etmiş.31 Mart ‘ta Rize ilçelerinde ittifak olmaksızın AKP yani Hükümetin adaylarına karşı 3 İlçe Belediye Başkanlığını kıran kırana mücadeleden sonra kazanmaları hedefi bu kez haklı olarak büyüttü.     Kazanılan ilçelerde ittifak yoktu bu başarının ne kadar önemli olduğunu MHP teşkilatları çok iyi biliyor.      Kongreye gelirsem salonda kardeşlik havası hakimdi.      Korona tehlikesine karşı sosyal mesafeli hazırlanmış salon düzenlenmesi, Al Bayrağımız, Üç Hilal, Atatürk, Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’den başka görsel olmaması birlikteliğin güzel göstergesiydi. Hazırlanan görseldeki görüntüler benim gibi yaşı kemale ermiş kimseleri 80 öncesindeki çok daha sıcak günlere götürdü.      Yeniden seçilerek güven tazeleyen İl Başkanı İhsan Alkan’ın gençliği ve eforu Rize’de yeni ufuklara doğru hızla yol alıyor. İhsan Başkan’ın teşkilatına Rize’deki bütün Belediyelerde ve Milletvekilliğinde söz sahibi olacağız demesi boşuna değildir.     Her zaman önce Devletim sonra milletim sonra partim gelir diyen teşkilatın Rize’de haklı bir vites yükselttiğini gördüm. Vites yükselmesinin ilk sebebi AKP nin Rize’deki olumsuz göstergesidir. İktidar Rize ilçelerinde başarılı mı değil mi. Başarılı olunsaydı 3 Belediye kaybedilir miydi?     Seçim sonucunda delegelerin güvenerek evet dediği yeni yönetime başta İl Başkanı İhsan Alkan olmak üzere tebrik eder başarılar diliyorum.    Rize’miz memleketimiz için hayırlı çalışmalara imza atmalarını bekliyoruz.    
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2020 - Pazartesi

RİZE'DEKİ MHP

Pazar günü Rize Kapalı Spor Salonunda 13.MHP Rize Olağan Genel Kongresi yapıldı.


Tek liste ile yapılan Kongre daha önce yapılan genel kurulların yanında artıları olan, olgunluk içinde geçen bir genel kuruldu.

  
1969 yılında Türk dünyasının Başbuğu Rahmetli Alpaslan Türkeş tarafından kurulan bugün 51 yaşında olan MHP ‘nin Türk siyasetinde çok özel bir yeri vardır.

  
Karadenizliler ve özellikle Rizeliler nasıl Türkiye’nin Çimentosu ise MHP halen  Türk siyasi hayatının vazgeçilmezi, Türk Dünyasının umududur.

  
80 sonrası siyasette Rizeli Genel Başkanların olması, her hükümette Bakan bulunması muhalefet partilerinin ilerlemesine engel olmuştur. Bu engel olmayı mecazi anlamda söyledim, Oy olarak İktidar partisinin her zaman daha avantajlı olduğu bilinir.

   
Bu dezavantajdan bütün muhalefet partileri gibi MHP de yıllar içinde etkilenmiştir. Bu etkilenme görüyoruz ki son yerel seçim olan 31 Mart’a kadar devam etmiş.31 Mart ‘ta Rize ilçelerinde ittifak olmaksızın AKP yani Hükümetin adaylarına karşı 3 İlçe Belediye Başkanlığını kıran kırana mücadeleden sonra kazanmaları hedefi bu kez haklı olarak büyüttü.

   
Kazanılan ilçelerde ittifak yoktu bu başarının ne kadar önemli olduğunu MHP teşkilatları çok iyi biliyor.

    
Kongreye gelirsem salonda kardeşlik havası hakimdi.

    
Korona tehlikesine karşı sosyal mesafeli hazırlanmış salon düzenlenmesi, Al Bayrağımız, Üç Hilal, Atatürk, Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’den başka görsel olmaması birlikteliğin güzel göstergesiydi. Hazırlanan görseldeki görüntüler benim gibi yaşı kemale ermiş kimseleri 80 öncesindeki çok daha sıcak günlere götürdü.

    
Yeniden seçilerek güven tazeleyen İl Başkanı İhsan Alkan’ın gençliği ve eforu Rize’de yeni ufuklara doğru hızla yol alıyor. İhsan Başkan’ın teşkilatına Rize’deki bütün Belediyelerde ve Milletvekilliğinde söz sahibi olacağız demesi boşuna değildir.

   
Her zaman önce Devletim sonra milletim sonra partim gelir diyen teşkilatın Rize’de haklı bir vites yükselttiğini gördüm. Vites yükselmesinin ilk sebebi AKP nin Rize’deki olumsuz göstergesidir. İktidar Rize ilçelerinde başarılı mı değil mi. Başarılı olunsaydı 3 Belediye kaybedilir miydi?

   
Seçim sonucunda delegelerin güvenerek evet dediği yeni yönetime başta İl Başkanı İhsan Alkan olmak üzere tebrik eder başarılar diliyorum.

  
Rize’miz memleketimiz için hayırlı çalışmalara imza atmalarını bekliyoruz.

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi