Yasemin ÖZÇELİK
Köşe Yazarı
Yasemin ÖZÇELİK
 

BEYAZ ÖNLÜKLÜ MELEK

İnsanların camdan bakınca bile tedirgin olduğu şu dönemde hastaneye gitmemek için fazlasıyla dikkat ederken ne yazık ki kulak kiristallerimin oynamasına bağlı vertigo denen bir rahatsızlığım oldu ve doktora gitmek zorunda kaldım. Bütün dengem alt üst olmuş, çaresizce derman ararken karşıma beyaz önlüklü siperlikli bir melek çıktı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Odyoloji ve Konuşma Bozukluklukları uzmanı "Nazife Nur Afacan" yazıyordu masasındaki levhada. Ama benim için  "beyaz önlüklü siperlikli bir melek"ti adı. Bana o sihirli elleriyle müdahale eden doktor hanıma tesekkür etmek istıyorum. Şöyle söyleyeyim: "Bir insanın en aciz, en muhtaç oldugu bir andı. Yani benim için öyleydi. Tüm dengem sarsılmış, 20 ile 30 saniye aralıklarla tüm oda dönüyordu ve ben başımı tutmaya çalışıyordum. Durdur artık şu dünyayı diye yalvardım. Elleriyle saçımı okşadı. saçımı kulağımın arkasına koydu. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Dayanamadım, susadım, bana su verdi. Benim için hayatın merkezi oluyor o an çünkü o aciz olduğum anda yanımda olan  bir sağlık çalışanı  beni hiç tanımıyor, adımı dahi bilmiyor, yani şeffaf, yani eşit davranıyor. Bunlar çok önemli kavramlar. Ben kendisinin bana olan o anki yaklaşımlarından sonra öncelikle piskoloık olarak da iyileştigimi, düzeldiğimi, ilk adımı attığımı düşünüyorum. Çünkü gerçekten çaresizdim, sedyedeydim ve butun dünya dönüyordu. Yanımda bir melek vardı, beyaz önlüklü siperlikli bir melek, benim için öyleydi. Dilerım bütün hastaları Allah senin eline düşürsün çünkü gerçekten Doktor Nazife senin sihirli ellerine Allah en çaresizleri düşürsün de onların derdine derman ol işallah. Harikaydın, mükemmeldin. Hem bir sağlık çalışanı hem doktor hem de bir insan olarak yaklaşımın harikaydı. Hele de salgın bir hastalıkla mücadele ettiğimiz bu dönemde hakkınız ödenmez güzel insan, değerli doktor, odyoloi ve konuşma bozuklukları uzmanı Nazife Nur Afacan. Ben o günü kaleme almak istedim çünkü duygularım kalemime rica etti. İnsanların hastaneye  yaklaşınca  bile tedirgin olduğu şu dönemde hastanelerde canla başla bu virüsün üstesinden gelmek için çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürler. İyi ki varsınız…   Bu zorlu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ön saflarda yer alan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık sektörüne, eczacılarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız.
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2020 - Salı

BEYAZ ÖNLÜKLÜ MELEK

İnsanların camdan bakınca bile tedirgin olduğu şu dönemde hastaneye gitmemek için fazlasıyla dikkat ederken ne yazık ki kulak kiristallerimin oynamasına bağlı vertigo denen bir rahatsızlığım oldu ve doktora gitmek zorunda kaldım.


Bütün dengem alt üst olmuş, çaresizce derman ararken karşıma beyaz önlüklü siperlikli bir melek çıktı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Odyoloji ve Konuşma Bozukluklukları uzmanı "Nazife Nur Afacan" yazıyordu masasındaki levhada. Ama benim için  "beyaz önlüklü siperlikli bir melek"ti adı.


Bana o sihirli elleriyle müdahale eden doktor hanıma tesekkür etmek istıyorum.


Şöyle söyleyeyim: "Bir insanın en aciz, en muhtaç oldugu bir andı. Yani benim için öyleydi. Tüm dengem sarsılmış, 20 ile 30 saniye aralıklarla tüm oda dönüyordu ve ben başımı tutmaya çalışıyordum. Durdur artık şu dünyayı diye yalvardım. Elleriyle saçımı okşadı. saçımı kulağımın arkasına koydu. Beni sakinleştirmeye çalıştı. Dayanamadım, susadım, bana su verdi. Benim için hayatın merkezi oluyor o an çünkü o aciz olduğum anda yanımda olan  bir sağlık çalışanı  beni hiç tanımıyor, adımı dahi bilmiyor, yani şeffaf, yani eşit davranıyor. Bunlar çok önemli kavramlar. Ben kendisinin bana olan o anki yaklaşımlarından sonra öncelikle piskoloık olarak da iyileştigimi, düzeldiğimi, ilk adımı attığımı düşünüyorum. Çünkü gerçekten çaresizdim, sedyedeydim ve butun dünya dönüyordu. Yanımda bir melek vardı, beyaz önlüklü siperlikli bir melek, benim için öyleydi.


Dilerım bütün hastaları Allah senin eline düşürsün çünkü gerçekten Doktor Nazife senin sihirli ellerine Allah en çaresizleri düşürsün de onların derdine derman ol işallah. Harikaydın, mükemmeldin. Hem bir sağlık çalışanı hem doktor hem de bir insan olarak yaklaşımın harikaydı. Hele de salgın bir hastalıkla mücadele ettiğimiz bu dönemde hakkınız ödenmez güzel insan, değerli doktor, odyoloi ve konuşma bozuklukları uzmanı Nazife Nur Afacan.


Ben o günü kaleme almak istedim çünkü duygularım kalemime rica etti.


İnsanların hastaneye  yaklaşınca  bile tedirgin olduğu şu dönemde hastanelerde canla başla bu virüsün üstesinden gelmek için çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürler. İyi ki varsınız…   Bu zorlu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ön saflarda yer alan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık sektörüne, eczacılarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi