OVİT TÜNELİ ZEMİNİNDE ÇATLAMA VAR

Rize 21.05.2021 - 00:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3199+ kez okundu.
 

OVİT TÜNELİ ZEMİNİNDE ÇATLAMA VAR

2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez delinmeye başlanan ve 2018 Hazirandaki genel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından trafiğe açılan Ovit Tünelinin zemininde çatlama meydana geldi.      14300 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelin Erzurum yönü girişindeki tünelin yaklaşık 1.kilometresinde zemindeki asfaltın 1 metreye yakın çatladığı görüldü. Tünelden geçen araçlarda kabarma sonucu hafifçe yükselen asfaltın tehlikeli olduğunu söyleyen sürücüler ’burada tehlike var. Önlenmesi gerekir. Tünelin asfalt zemininde bir metreye varan çatlak var. Asfaltta oynama oluyor. Tehlikenin daha fazla büyümeden önlenmesini istiyoruz. Çatlama sonucu meydana gelen kabarma araç hâkimiyetini engelliyor. Kabarmada araçlar zıplıyor ve acil frene basılıyor. Zeminde birçok fren izin de var.      İkizdere Jandarma Trafik ekiplerininde zemindeki bu arızanın giderilmesi için Karayolları Şube Müdürlüğüne yazı yazdıkları bilgisi var.      2012 Yılında delinmeye başlanılan 14.300 metre uzunluğundaki Ovit Tünelinin maliyeti o zaman 600 milyon lira olarak açıklanmıştı. 30 Kasım 2020 yılındaki Sayıştay incelemesinde yazılan raporda 19.500 liralık işi için 17 milyon lira ödendiği söylenerek Ulaştırma ve Altyapı Balkanı Adil Karaismailoğlu hakkında cevaplaması için soru önergesi verilmesine rağmen doğrulayıcı bir açıklama yapılmamıştı.

2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez delinmeye başlanan ve 2018 Hazirandaki genel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından trafiğe açılan Ovit Tünelinin zemininde çatlama meydana geldi.

    
14300 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelin Erzurum yönü girişindeki tünelin yaklaşık 1.kilometresinde zemindeki asfaltın 1 metreye yakın çatladığı görüldü. Tünelden geçen araçlarda kabarma sonucu hafifçe yükselen asfaltın tehlikeli olduğunu söyleyen sürücüler ’burada tehlike var. Önlenmesi gerekir. Tünelin asfalt zemininde bir metreye varan çatlak var. Asfaltta oynama oluyor. Tehlikenin daha fazla büyümeden önlenmesini istiyoruz. Çatlama sonucu meydana gelen kabarma araç hâkimiyetini engelliyor. Kabarmada araçlar zıplıyor ve acil frene basılıyor. Zeminde birçok fren izin de var.

    
İkizdere Jandarma Trafik ekiplerininde zemindeki bu arızanın giderilmesi için Karayolları Şube Müdürlüğüne yazı yazdıkları bilgisi var.

    
2012 Yılında delinmeye başlanılan 14.300 metre uzunluğundaki Ovit Tünelinin maliyeti o zaman 600 milyon lira olarak açıklanmıştı. 30 Kasım 2020 yılındaki Sayıştay incelemesinde yazılan raporda 19.500 liralık işi için 17 milyon lira ödendiği söylenerek Ulaştırma ve Altyapı Balkanı Adil Karaismailoğlu hakkında cevaplaması için soru önergesi verilmesine rağmen doğrulayıcı bir açıklama yapılmamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi