RAMAZAN AYINDA BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Sağlık 11.03.2025 - 13:19, Güncelleme: 11.03.2025 - 13:19 15844 kez okundu.
 

RAMAZAN AYINDA BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 3 ayrı sağlık tesisinde sigara bırakma poliklinikleri her Cuma günü hizmet vermektedir. Sigara bırakma ilaçları Bakanlığımızca ücretsiz karşılanmaktadır.
Ramazan ayı sigarayı bırakmak için fırsat! İlimizde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezinde her cuma günü sigara bırakma poliklinikleri hizmet vermektedir. ALO 171 Sigara Danışma Hattından ya da MHRS 182 Hattından randevu oluşturarak başvurulan sigara bırakma polikliniklerine, Sigara bırakmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kara, “Ramazan ayı sigara bırakmak için çok uygun bir dönem. Günün büyük kısmında sigara içilmiyor. Geri kalan kısa sürede de bizim verdiğimiz desteklerle atlatabilirseniz sigarayı bırakabilirsiniz.” dedi. Ayrıca Yılmaz Kara, “Tütün ürünü kullanımı, vücudun hemen hemen her organına zarar vermekte ve önlenebilir pek çok hastalık, sakatlık ve erken ölüme de sebep olmaktadır. Tüm bu riskler göz önüne alındığında, geç kalmadan bırakmak için adım atmak çok önemlidir.” diye ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik de, “Şehrimizde sigara bağımlılığına karşı büyük bir mücadele vermekteyiz. İl Sağlık Müdürlüğümüz yardımlarıyla Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezinde, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet vermekteyiz. Sigara kullanan tüm vatandaşlarımızı bırakmaları için polikliniklerimize bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Dilek Karadoğan ise, sigara bırakma tedavilerinde kişi kendisi bırakmayı denerse başarı oranı yüzde 7, ancak bize gelerek farmakojik destek alırsa bu başarı oran yüzde 25-30’lara kadar çıktığını söyledi. Karadoğan, “Sağlık bakanlığımız örnek bir politika izleyerek sigara bırakma ilaçlarını ücretsiz dağıtmaktadır. Polikliniklerimize randevu alarak her cuma gelebilirsiniz. Ayrıca kronik solunum yetmezliği, astım, KOAH gibi hastalıkları olan vatandaşlarımız geldikleri gün cumayı beklemeden anında hizmet alabilirler.” diyerek sözlerini tamamladı.
Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 3 ayrı sağlık tesisinde sigara bırakma poliklinikleri her Cuma günü hizmet vermektedir. Sigara bırakma ilaçları Bakanlığımızca ücretsiz karşılanmaktadır.

Ramazan ayı sigarayı bırakmak için fırsat!

İlimizde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezinde her cuma günü sigara bırakma poliklinikleri hizmet vermektedir.

ALO 171 Sigara Danışma Hattından ya da MHRS 182 Hattından randevu oluşturarak başvurulan sigara bırakma polikliniklerine, Sigara bırakmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kara, “ Ramazan ayı sigara bırakmak için çok uygun bir dönem. Günün büyük kısmında sigara içilmiyor. Geri kalan kısa sürede de bizim verdiğimiz desteklerle atlatabilirseniz sigarayı bırakabilirsiniz.” dedi.

Ayrıca Yılmaz Kara, “Tütün ürünü kullanımı, vücudun hemen hemen her organına zarar vermekte ve önlenebilir pek çok hastalık, sakatlık ve erken ölüme de sebep olmaktadır. Tüm bu riskler göz önüne alındığında, geç kalmadan bırakmak için adım atmak çok önemlidir.” diye ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik de, “Şehrimizde sigara bağımlılığına karşı büyük bir mücadele vermekteyiz. İl Sağlık Müdürlüğümüz yardımlarıyla Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezinde, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet vermekteyiz. Sigara kullanan tüm vatandaşlarımızı bırakmaları için polikliniklerimize bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Dilek Karadoğan ise, sigara bırakma tedavilerinde kişi kendisi bırakmayı denerse başarı oranı yüzde 7, ancak bize gelerek farmakojik destek alırsa bu başarı oran yüzde 25-30’lara kadar çıktığını söyledi.

Karadoğan, “Sağlık bakanlığımız örnek bir politika izleyerek sigara bırakma ilaçlarını ücretsiz dağıtmaktadır. Polikliniklerimize randevu alarak her cuma gelebilirsiniz. Ayrıca kronik solunum yetmezliği, astım, KOAH gibi hastalıkları olan vatandaşlarımız geldikleri gün cumayı beklemeden anında hizmet alabilirler.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi