RİZE İL BAŞKANI ; GÖZALTI KARARI MİLLİ İRADEYE BİR DARBEDİR

Siyaset 20.03.2025 - 14:34, Güncelleme: 20.03.2025 - 15:03 5435+ kez okundu.
 

RİZE İL BAŞKANI ; GÖZALTI KARARI MİLLİ İRADEYE BİR DARBEDİR

DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz: “İBB Başkanı’na Gözaltı Kararı, Demokrasiye ve Millet İradesine Vurulan Bir Darbedir”
DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz: “İBB (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi) ve TBB (Türkiye Belediyeler Birliği)  Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’ na Gözaltı Kararı, Demokrasiye ve Millet İradesine Vurulan Bir Darbedir” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İMAMOĞLU hakkında verilen gözaltı kararı, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere ağır bir darbe olarak yankı buldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz, bu kararın hukuki değil, tamamen siyasi bir hamle olduğunu vurguladı. Başkan Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’nin demokrasi mücadelesi bugün bir kez daha ağır bir yara almıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’na yönelik bu gözaltı kararı, hukukla bağdaşmayan, siyasi hesaplarla alınmış bir karardır. Gerçek demokrasilerde siyasi rakipler, hukukun çarpıtılmasıyla saf dışı bırakılmaz. Halkın iradesine saygı duyulan bir ülkede, siyaset özgür, adil ve eşit şartlarda yapılır. Bugün yaşananlar, demokrasiyi rafa kaldırmaktan başka bir şey değildir. Siyasi rakiplerini yargı yoluyla devre dışı bırakmaya çalışmak, halkın iradesini yok saymak anlamına gelir. Türkiye’nin yakın tarihinde, sadece şiir okuduğu için hapse atılan bir liderin, yıllar sonra benzer yöntemleri siyasi rakiplerine karşı kullanması düşündürücüdür. Bu durum, demokrasimiz adına bir arpa boyu yol alamadığımızın acı bir göstergesidir.” “Adaletin olmadığı yerde ne huzur olur ne de kalkınma” Yargının siyasallaşmasının Türkiye’yi hukuk devleti kimliğinden uzaklaştırdığını belirten Korkmaz, adaletin herkes için eşit uygulanması gerektiğini ifade etti: “Bir ülkede hukuk siyasallaştığında, adaletin terazisi bozulduğunda, demokrasiden geriye sadece bir illüzyon kalır. Bugün, yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını, siyasi otoritenin yargıyı bir sopa olarak kullandığını bir kez daha görüyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, millet iradesine ipotek koymaya çalışan her girişim, tarih önünde mahkum olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Biz DEVA Partisi olarak, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve adil bir siyasi ortamı savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı, sindirme ve yıldırma politikası, halkın özgür iradesini ve demokrasiye olan inancını sarsamayacaktır. Adaletin olmadığı bir yerde ne huzur olur ne de kalkınma. Türkiye’nin, otoriter uygulamalara değil, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye ihtiyacı vardır. ”DEVA Partisi olarak bu hukuksuz kararın derhal geri alınmasını talep ettiklerini vurgulayan Korkmaz, “Demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.                                                                     
DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz: “İBB Başkanı’na Gözaltı Kararı, Demokrasiye ve Millet İradesine Vurulan Bir Darbedir”

DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz: “İBB (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi) ve TBB (Türkiye Belediyeler Birliği)  Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’ na Gözaltı Kararı, Demokrasiye ve Millet İradesine Vurulan Bir Darbedir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İMAMOĞLU hakkında verilen gözaltı kararı, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere ağır bir darbe olarak yankı buldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz, bu kararın hukuki değil, tamamen siyasi bir hamle olduğunu vurguladı.

Başkan Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin demokrasi mücadelesi bugün bir kez daha ağır bir yara almıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’na yönelik bu gözaltı kararı, hukukla bağdaşmayan, siyasi hesaplarla alınmış bir karardır. Gerçek demokrasilerde siyasi rakipler, hukukun çarpıtılmasıyla saf dışı bırakılmaz. Halkın iradesine saygı duyulan bir ülkede, siyaset özgür, adil ve eşit şartlarda yapılır.

Bugün yaşananlar, demokrasiyi rafa kaldırmaktan başka bir şey değildir. Siyasi rakiplerini yargı yoluyla devre dışı bırakmaya çalışmak, halkın iradesini yok saymak anlamına gelir. Türkiye’nin yakın tarihinde, sadece şiir okuduğu için hapse atılan bir liderin, yıllar sonra benzer yöntemleri siyasi rakiplerine karşı kullanması düşündürücüdür. Bu durum, demokrasimiz adına bir arpa boyu yol alamadığımızın acı bir göstergesidir.”

“Adaletin olmadığı yerde ne huzur olur ne de kalkınma”

Yargının siyasallaşmasının Türkiye’yi hukuk devleti kimliğinden uzaklaştırdığını belirten Korkmaz, adaletin herkes için eşit uygulanması gerektiğini ifade etti:

“Bir ülkede hukuk siyasallaştığında, adaletin terazisi bozulduğunda, demokrasiden geriye sadece bir illüzyon kalır. Bugün, yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını, siyasi otoritenin yargıyı bir sopa olarak kullandığını bir kez daha görüyoruz.

Ancak unutulmamalıdır ki, millet iradesine ipotek koymaya çalışan her girişim, tarih önünde mahkum olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Biz DEVA Partisi olarak, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve adil bir siyasi ortamı savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı, sindirme ve yıldırma politikası, halkın özgür iradesini ve demokrasiye olan inancını sarsamayacaktır. Adaletin olmadığı bir yerde ne huzur olur ne de kalkınma. Türkiye’nin, otoriter uygulamalara değil, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye ihtiyacı vardır.

DEVA Partisi olarak bu hukuksuz kararın derhal geri alınmasını talep ettiklerini vurgulayan Korkmaz, “Demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

                                                                

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
mavis sancaktutan
(20.03.2025 14:48 - #17270)
riv riv rivriv riv riv riv riv riv riv riv hav hav hav hav hav hav hav hav hav hav hav hav
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Vatandaş
(21.03.2025 15:35 - #17284)
ucu size dokunurmu ki acaba nedir bu korku ? benim seçtiğim hesap veremeyecek öylemi yok ya kafamıza ettikleriniz yetmedi gelin birazdaha yapın adını demokrası koyalım öylemi? sokaktaki aç çocuk bir ekmekten ötürü ceza alıp hapse atılıyorsa herkes yaptığının hesabını verecek ben demokrası buna derim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi