RİZE'DE KORKUTAN ÇIĞ
RİZE'DE KORKUTAN ÇIĞ
Rize Ayder Yaylası’nda Çığ: Can Kaybı Yok,
Rize Ayder Yaylası’nda Çığ: Can Kaybı Yok, Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda gece saatlerinde meydana gelen çığ, bölgede maddi hasara yol açtı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, olayda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmamış olmasının en büyük teselli olduğunu belirtti.
Vali Baydaş yaptığı açıklamada, “Hasar ve zarar tespit çalışmaları ilgili kurumlarımızca hızla gerçekleştirilecektir. Son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı, mevcut kar örtüsüne eklenen yeni kar yükü nedeniyle çığ riskini artırmaktadır. Vatandaşlarımızın dikkatli olması büyük önem taşımaktadır,” dedi.
Yetkililer, özellikle eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunarak, vatandaşların riskli alanlardan uzak durmalarını istedi. Uzmanlar, çığ riskine karşı şu önlemlerin alınmasını tavsiye ediyor:
Dik yamaçlardan ve eğimli arazilerden uzak durulması,
Yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde gereksiz yere bulunulmaması,
Gürültü ve titreşim oluşturabilecek hareketlerden kaçınılması,
Meteoroloji ve AFAD yetkililerinin uyarılarının takip edilmesi.
Çığ nedeniyle bölgede yapılan incelemeler devam ederken, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.