Tokat’ta ekmek fırınları denetlendi

Karadeniz 15.05.2019 - 11:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2322+ kez okundu.
 

Tokat’ta ekmek fırınları denetlendi

TOKAT’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki ekmek fırınları denetlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, Ramazan ayında halkın sağlıklı ürün tüketmelerini sağlamak amacıyla kent merkezinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetledi.   Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Tokat Tarım Orman Müdürü Orhan Şahin, gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbir ve süreçlerin bütünü "gıda güvenilirliği", raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan gıda ise "güvenilir gıda" olduğunu söyledi. Şahin, ''Gıda güvenilirliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması İl Müdürlüğümüzün görevleri arasında bulunmaktadır. İlimizde bulunan gıda işletmelerinin yıl içerisinde resmi kontrol ve denetim işlemleri; İl Müdürlüğümüz koordinasyonluğunda, İl Müdürlüğümüzde ve yetkilendirilmiş 5 İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından yürütülmektedir. Yapılan denetim ve kontrollerde, tüketime sunulan gıdaların, çiftlikten soframıza kadarki aşamalarda Gıda Mevzuatına uygunlukları denetlendiği gibi, bu gıdaları üreten, dağıtan ve tüketime sunan işletmelerinde ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri yapılmaktadır'' dedi.   Tüketiciyi de denetçi olarak gördüğünü belirten Şahin, ''Gıdaların etiketlerinde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası olmayan ürünlerin alınmaması, ürünün, etiketlerde nasıl adlandırıldığına dikkat edilerek içindekiler bölümünün incelenmesi, ürünün etiketi üzerin­deki son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürünlerin alınmaması, her ürünün kendine özgü muhafaza şartlarında satışa sunulup sunulmadığı kontrol edilerek Teknik ve hijye­nik koşullara uygun olmayan açıkta satılan gıdalar ile ambalajı yırtılmış, bozulmuş ve deforme olmuş ürünler satın alınmaması, dökme olarak satın alınan gıdaların etiket bilgileri mutlaka istenmesi ve bu doğrultuda karşılaşılan olumsuzlukların İl Müdürlüğümüze doğrudan yada 174 Alo Gıda Hattı aracılığıyla bildirilmesi, birlikte yürüdüğümüz bu yolda büyük önem arz etmektedir'' diye konuştu. 

TOKAT’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki ekmek fırınları denetlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, Ramazan ayında halkın sağlıklı ürün tüketmelerini sağlamak amacıyla kent merkezinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetledi.

 

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Tokat Tarım Orman Müdürü Orhan Şahin, gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbir ve süreçlerin bütünü "gıda güvenilirliği", raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan gıda ise "güvenilir gıda" olduğunu söyledi. Şahin, ''Gıda güvenilirliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması İl Müdürlüğümüzün görevleri arasında bulunmaktadır. İlimizde bulunan gıda işletmelerinin yıl içerisinde resmi kontrol ve denetim işlemleri; İl Müdürlüğümüz koordinasyonluğunda, İl Müdürlüğümüzde ve yetkilendirilmiş 5 İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından yürütülmektedir. Yapılan denetim ve kontrollerde, tüketime sunulan gıdaların, çiftlikten soframıza kadarki aşamalarda Gıda Mevzuatına uygunlukları denetlendiği gibi, bu gıdaları üreten, dağıtan ve tüketime sunan işletmelerinde ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri yapılmaktadır'' dedi.

 

Tüketiciyi de denetçi olarak gördüğünü belirten Şahin, ''Gıdaların etiketlerinde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası olmayan ürünlerin alınmaması, ürünün, etiketlerde nasıl adlandırıldığına dikkat edilerek içindekiler bölümünün incelenmesi, ürünün etiketi üzerin­deki son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürünlerin alınmaması, her ürünün kendine özgü muhafaza şartlarında satışa sunulup sunulmadığı kontrol edilerek Teknik ve hijye­nik koşullara uygun olmayan açıkta satılan gıdalar ile ambalajı yırtılmış, bozulmuş ve deforme olmuş ürünler satın alınmaması, dökme olarak satın alınan gıdaların etiket bilgileri mutlaka istenmesi ve bu doğrultuda karşılaşılan olumsuzlukların İl Müdürlüğümüze doğrudan yada 174 Alo Gıda Hattı aracılığıyla bildirilmesi, birlikte yürüdüğümüz bu yolda büyük önem arz etmektedir'' diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi