İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

2023 YILI HAYIRLI OLSUN

Zor günler, sıkıntılı aylar geçirerek yeni bir yıla ulaştık.     2022 yılında millet olarak ekonomik yönden iyi olduğumuz söylenemez.     Hükûmet yetkilileri tarafından sık sık söylenen 100.yıldaki yeni Türkiye’nin inşallah 2023 de çok daha güzel olmasını Allah’tan niyaz ederim.     Dünyayı sarsan buhran bizi de her bakımdan etki altına aldı.     Dışa bağımlılığın etkisiyle döviz artışları bize bütün yönleriyle kat be kat zam olarak yağdı. Hatırlarsanız 2022 de devletin arttırdığı elektrik, kömür, akaryakıt ve doğalgaz zamları bütün piyasayı uçururken birkaç ay önce Ukrayna’dan gelecek sıvı yağ ve buğdaya bel bağlamıştık.     Alışkanlıktır her yeni yıla girerken yeni yıldan ne istersiniz diye sorarlar.     Yeni yılda kimileri daha iyi şartlarda ev, araba, aş, iş, eş ister.     2023 de önemli bir seçim yaşayacağız.     Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili yenileme seçiminde milletimiz memleketimiz için hayırlı olsun.     EYT, Asgari Ücret artışı vs. gibi sabit gelirlilerin alım gücünün iyileştirilmesi şarttır.     Yurt genelinde müthiş artan Kira konusu çözülmelidir. Kirada oturan vatandaşın Rize’de dâhil bilhassa büyükşehirlerde bu fiyatlar karşısında bir kriz yaşanması uzak değildir.     Yüzde yüze aşan bazı kalemlerdeki Vergiler tekrar gözden geçirilmeli.     AKP hükümetinin son dönemde önemli sıkıntılar yaşanan Sağlık sektörü tekrar ele alınarak yeniden gözden geçirilmelidir. Eskiye dönüşün yaşandığı randevu sisteminde gecikmeler olmamalı. Bazı randevulara 3-6 ay sonrasına gün verildiğini öğreniyoruz bu yapılan yanlıştır.     Yatırım çalışmalarının tamamlanmasını isteriz.     Sık sık gündemde tuttuğum İKİZDERE-OVİT Tüneli arasındaki 24 km lik yolun hiç değilse 100.yılda yapılmasını isteriz. Cumhurbaşkanı 2018 yılında Ovit Tünelini açtı ama yolu 5 yıldır yapılmıyorsa bu ayıp dış güçlerin değil Yerel ve Genel yöneticilerindir.      10 yıldır delinemeyen KIRIK ve DALLIKAVAK Tünellerinin tamamlanarak rahat bir trafik akışının olmasını isteriz. Bu tüneller hizmete girmezse OVİT boşuna yapılmıştır.     Atanmış Ulaştırma Bakanının bu dönemde dikkatinin çekilmesini isteriz. Zira seçim derdi olmadığı için kimseyi takmadığını duyuyoruz.     Ulaştırma Bakanının eksileri seçimde Erdoğan’a ve AKP nin aleyhinde gelişebilir duyurmak istedim.     Cumhuriyetin 100.yılında huzur, sağlık ve ekonomik krizlerin olmadığı mutlu yıllar dilerim.     Tüm okurlarımın yeni yıllarını kutluyorum.    
Ekleme Tarihi: 31 Aralık 2022 - Cumartesi

2023 YILI HAYIRLI OLSUN

Zor günler, sıkıntılı aylar geçirerek yeni bir yıla ulaştık.
   
2022 yılında millet olarak ekonomik yönden iyi olduğumuz söylenemez.
   
Hükûmet yetkilileri tarafından sık sık söylenen 100.yıldaki yeni Türkiye’nin inşallah 2023 de çok daha güzel olmasını Allah’tan niyaz ederim.
   
Dünyayı sarsan buhran bizi de her bakımdan etki altına aldı.
   
Dışa bağımlılığın etkisiyle döviz artışları bize bütün yönleriyle kat be kat zam olarak yağdı. Hatırlarsanız 2022 de devletin arttırdığı elektrik, kömür, akaryakıt ve doğalgaz zamları bütün piyasayı uçururken birkaç ay önce Ukrayna’dan gelecek sıvı yağ ve buğdaya bel bağlamıştık.
   
Alışkanlıktır her yeni yıla girerken yeni yıldan ne istersiniz diye sorarlar.
   
Yeni yılda kimileri daha iyi şartlarda ev, araba, aş, iş, eş ister.
   
2023 de önemli bir seçim yaşayacağız.
   
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili yenileme seçiminde milletimiz memleketimiz için hayırlı olsun.
   
EYT, Asgari Ücret artışı vs. gibi sabit gelirlilerin alım gücünün iyileştirilmesi şarttır.
   
Yurt genelinde müthiş artan Kira konusu çözülmelidir. Kirada oturan vatandaşın Rize’de dâhil bilhassa büyükşehirlerde bu fiyatlar karşısında bir kriz yaşanması uzak değildir.
   
Yüzde yüze aşan bazı kalemlerdeki Vergiler tekrar gözden geçirilmeli.
   
AKP hükümetinin son dönemde önemli sıkıntılar yaşanan Sağlık sektörü tekrar ele alınarak yeniden gözden geçirilmelidir. Eskiye dönüşün yaşandığı randevu sisteminde gecikmeler olmamalı. Bazı randevulara 3-6 ay sonrasına gün verildiğini öğreniyoruz bu yapılan yanlıştır.
   
Yatırım çalışmalarının tamamlanmasını isteriz.
   
Sık sık gündemde tuttuğum İKİZDERE-OVİT Tüneli arasındaki 24 km lik yolun hiç değilse 100.yılda yapılmasını isteriz. Cumhurbaşkanı 2018 yılında Ovit Tünelini açtı ama yolu 5 yıldır yapılmıyorsa bu ayıp dış güçlerin değil Yerel ve Genel yöneticilerindir. 
   
10 yıldır delinemeyen KIRIK ve DALLIKAVAK Tünellerinin tamamlanarak rahat bir trafik akışının olmasını isteriz. Bu tüneller hizmete girmezse OVİT boşuna yapılmıştır.
   
Atanmış Ulaştırma Bakanının bu dönemde dikkatinin çekilmesini isteriz. Zira seçim derdi olmadığı için kimseyi takmadığını duyuyoruz.
   
Ulaştırma Bakanının eksileri seçimde Erdoğan’a ve AKP nin aleyhinde gelişebilir duyurmak istedim.
   
Cumhuriyetin 100.yılında huzur, sağlık ve ekonomik krizlerin olmadığı mutlu yıllar dilerim.
   
Tüm okurlarımın yeni yıllarını kutluyorum.

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi