ÇAY ÜRETİCİSİNİN GÖZÜ PAZARTESİ TOPLANTISINDA

Rize 09.05.2020 - 11:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1563+ kez okundu.
 

ÇAY ÜRETİCİSİNİN GÖZÜ PAZARTESİ TOPLANTISINDA

Rizeli  Yaş Çay üreticisinin son umidi REİS Yaklaşan yaş çay sezonu öncesi Dünya'yı sarsan COVİD-19 virüsü sebebiyle  oldukça zor ve stresli günler geçiren Rize ve Bölgedeki Yaş Çay üreticilerinin son ümidi Hemşehrileri Recep Tayyip ERDOĞAN. Covid-19 tedbirleri kapsamında Büyük şehirlerden Rize ve Bölge illerine gidişlere izin verilmemesi sebebiyle  başta Rize olmak üzere Artvin, Trbzon ve Giresun İl'lerindeki Çay bahçelerine  KAVUŞAMAYAN ÜRETİCİLER  GÖZLERİNİ PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAK BAKANLAR kURULU TOPLANTISINDA ÇEVİRDİ. Rize ve Bölge halkı memleketlerini sadece gurbete çıkarak terk eder. Bir çok memleket gibi satıp  tertk etme kültürü özellikle Rize'de kesinlikle yoktur. Her Rizelinin Dünya'nın neresinde olurs olsun Rize ile mutlaka bağı devam eder. Rizeliler için RİZELİ OLMAK inanılmaz bir mutluluk ve ayrıcalıktır. Bu anlamda  Rize ile ne gönül bağı, ne de fiziki bağını koparmaz. Her Rizelinin ÇOK İSTİSNALAR HARİÇ Rize'de mutlaka babaden, dededen kalma arazisi vardır.  Rizeliye, yazın Rize'de gitme demek O'nu denizden çıkmış balığa çevirmek gibidir. Gidecek, çayını toplayacak, toplatacak, yayları gezecek atalarını, mezarlarını  ziyaret edecek bu onun için olmazsa olmazdır. Bu yıl zorunlu olarak COVİD 19 Tedbirleri kapsamında yaşanan ulaşım zorluğu Rizeliler başta olmak üzere bütün çay üreticisinin psikolojisini de bozmuştur. Günlerdir Rize'de yaşanan Yaş Çay toplama tartışması  üreticiyi hiç bir şekilde tatmin etmedi. Üretilen çözüm önerileri çoğu zaman mantıklı bulunmadı. Bulunsa da İlle de çay bahçemde olacağım diyen üreticiler Rize ve Bölgeye gelmek istiyor. Dünyanın dört bir yanında vatandaşlarını uçaklarla hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan Türkiye'ye taşıyan bu yüce Devlet çay üreticisisini de her türlü tedbirli olarak Rize ve bölgeye isterse taşır. Bu güce sahiptir. Çaykur tarafından her türlü tedbirin alındığı açıklanmış olmasına rağmen  Çay üreticisi hala ümidini kesmemiş ve  Pazartesi günü Cumhurbaşkanlı başkanlığındaki Bakanlar kurulundan  çıkacak kararı beklemektedir. Anlaşılan bütün tartışmalardan sonra Son söz yine REİS'e kaldı.

Rizeli  Yaş Çay üreticisinin son umidi REİS

Yaklaşan yaş çay sezonu öncesi Dünya'yı sarsan COVİD-19 virüsü sebebiyle  oldukça zor ve stresli günler geçiren Rize ve Bölgedeki Yaş Çay üreticilerinin son ümidi Hemşehrileri Recep Tayyip ERDOĞAN.

Covid-19 tedbirleri kapsamında Büyük şehirlerden Rize ve Bölge illerine gidişlere izin verilmemesi sebebiyle  başta Rize olmak üzere Artvin, Trbzon ve Giresun İl'lerindeki Çay bahçelerine  KAVUŞAMAYAN ÜRETİCİLER  GÖZLERİNİ PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAK BAKANLAR kURULU TOPLANTISINDA ÇEVİRDİ.

Rize ve Bölge halkı memleketlerini sadece gurbete çıkarak terk eder. Bir çok memleket gibi satıp  tertk etme kültürü özellikle Rize'de kesinlikle yoktur.

Her Rizelinin Dünya'nın neresinde olurs olsun Rize ile mutlaka bağı devam eder.

Rizeliler için RİZELİ OLMAK inanılmaz bir mutluluk ve ayrıcalıktır. Bu anlamda  Rize ile ne gönül bağı, ne de fiziki bağını koparmaz. Her Rizelinin ÇOK İSTİSNALAR HARİÇ Rize'de mutlaka babaden, dededen kalma arazisi vardır. 

Rizeliye, yazın Rize'de gitme demek O'nu denizden çıkmış balığa çevirmek gibidir. Gidecek, çayını toplayacak, toplatacak, yayları gezecek atalarını, mezarlarını  ziyaret edecek bu onun için olmazsa olmazdır.

Bu yıl zorunlu olarak COVİD 19 Tedbirleri kapsamında yaşanan ulaşım zorluğu Rizeliler başta olmak üzere bütün çay üreticisinin psikolojisini de bozmuştur.

Günlerdir Rize'de yaşanan Yaş Çay toplama tartışması  üreticiyi hiç bir şekilde tatmin etmedi. Üretilen çözüm önerileri çoğu zaman mantıklı bulunmadı. Bulunsa da İlle de çay bahçemde olacağım diyen üreticiler Rize ve Bölgeye gelmek istiyor.

Dünyanın dört bir yanında vatandaşlarını uçaklarla hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan Türkiye'ye taşıyan bu yüce Devlet çay üreticisisini de her türlü tedbirli olarak Rize ve bölgeye isterse taşır. Bu güce sahiptir.

Çaykur tarafından her türlü tedbirin alındığı açıklanmış olmasına rağmen  Çay üreticisi hala ümidini kesmemiş ve  Pazartesi günü Cumhurbaşkanlı başkanlığındaki Bakanlar kurulundan  çıkacak kararı beklemektedir.

Anlaşılan bütün tartışmalardan sonra Son söz yine REİS'e kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi