Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Zonguldak'ta

Spor 18.05.2019 - 17:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1833+ kez okundu.
 

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Zonguldak'ta

STANBUL’dan başlayan 14. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine ulaştı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nca desteklenen ve 11 ülkeden Türkiye'ye gelen 150'den fazla sporcunun katıldığı rallide sürücüler, Ereğli ilçesinde coşkuyla karşılandı.    10 bin kilometre yol kat edecek sürücüler için ilçe merkezinde tören düzenlendi. Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve vatandaşlar katıldı. Bakan Yardımcısı Kaymakçı, kendisinin de katıldığı dostluk rallisinin Türkiye'nin tanıtımı için en önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Europa-Orient/ Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin İstanbul'dan başlayarak Anadolu'nun birçok şehrini dolaşacağını belirten Kaymakçı, “Bu ralli bir hız yarışması değil, dostluk kardeşlik yarışması. Türkiye'yi Anadolu'yu Batı Avrupalılara gösterme rallisi. Bu rallide navigasyon kullanmak, hız yapmak, otobanları kullanmak yasak. Çünkü biz tüm rallicilerimizin Anadolu'nun kasabalarını, ilçelerini, köylerini gezmelerini istiyoruz. Bu ralliciler İstanbul, Antalya'ya da gidebilirlerdi. Bizim amacımız bu ralliyi Anadolu'nun güzel şehirlerini de göstermek ve halkımız ile tanıştırmak. Bu bir dostluk kardeşlik rallisi. Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu göstermenin bir rallisi. Bu insanlar da bu heyecanla buraya geldiler" dedi.   DERNEK BAŞKANI GEHR: MİSAFİRPERVERLİĞİNİZ ALIŞMADIĞIMIZ BİR DURUM   Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfried Gehr de yarışmanın Türkiye etabına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatarak tercüman aracılığıyla şöyle konuştu: : “Türkiye'ye geldiğimizde insanların ne kadar misafirperver, güler yüzlü, yabancı da olsak gelip size sarıldığını, kucakladığını, misafir ettiğini görüyoruz. Bizim alışmadığımız bir durum olduğu için diğer yabancı ülkelerde bu bizi çok mutlu ediyor.” Ekinliğe katılan araçlar, şehir turunun ardından Kandilli beldesini gezdi. Vatandaşlar, araçlarla ve sürücülerle fotoğraf çektirdi. Ralli, Zonguldak’ın ardından Ankara, Samsun, Gaziantep gibi Anadolu’nun birçok ilini gezdikten sonra İran ve Gürcistan'a gidecek. Final ise, 1 Haziran'da Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek. 

STANBUL’dan başlayan 14. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine ulaştı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nca desteklenen ve 11 ülkeden Türkiye'ye gelen 150'den fazla sporcunun katıldığı rallide sürücüler, Ereğli ilçesinde coşkuyla karşılandı. 

 

10 bin kilometre yol kat edecek sürücüler için ilçe merkezinde tören düzenlendi. Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve vatandaşlar katıldı. Bakan Yardımcısı Kaymakçı, kendisinin de katıldığı dostluk rallisinin Türkiye'nin tanıtımı için en önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Europa-Orient/ Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin İstanbul'dan başlayarak Anadolu'nun birçok şehrini dolaşacağını belirten Kaymakçı, “Bu ralli bir hız yarışması değil, dostluk kardeşlik yarışması. Türkiye'yi Anadolu'yu Batı Avrupalılara gösterme rallisi. Bu rallide navigasyon kullanmak, hız yapmak, otobanları kullanmak yasak. Çünkü biz tüm rallicilerimizin Anadolu'nun kasabalarını, ilçelerini, köylerini gezmelerini istiyoruz. Bu ralliciler İstanbul, Antalya'ya da gidebilirlerdi. Bizim amacımız bu ralliyi Anadolu'nun güzel şehirlerini de göstermek ve halkımız ile tanıştırmak. Bu bir dostluk kardeşlik rallisi. Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu göstermenin bir rallisi. Bu insanlar da bu heyecanla buraya geldiler" dedi.

 

DERNEK BAŞKANI GEHR: MİSAFİRPERVERLİĞİNİZ ALIŞMADIĞIMIZ BİR DURUM

 

Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfried Gehr de yarışmanın Türkiye etabına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatarak tercüman aracılığıyla şöyle konuştu: : “Türkiye'ye geldiğimizde insanların ne kadar misafirperver, güler yüzlü, yabancı da olsak gelip size sarıldığını, kucakladığını, misafir ettiğini görüyoruz. Bizim alışmadığımız bir durum olduğu için diğer yabancı ülkelerde bu bizi çok mutlu ediyor.” Ekinliğe katılan araçlar, şehir turunun ardından Kandilli beldesini gezdi. Vatandaşlar, araçlarla ve sürücülerle fotoğraf çektirdi. Ralli, Zonguldak’ın ardından Ankara, Samsun, Gaziantep gibi Anadolu’nun birçok ilini gezdikten sonra İran ve Gürcistan'a gidecek. Final ise, 1 Haziran'da Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi