İSPİR JANDARMASI

Rize 01.07.2020 - 16:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2057+ kez okundu.
 

İSPİR JANDARMASI

Bizim insanımız yetkili yetkisiz fırsat buldukça vur dedin mi öldürüyor vesselam.     27 Haziran 2020 Cumartesi günü saygın bir büyüğümüzün cenaze törenine katılmak için İspir ilçesine gittim.     O gün öğrencilerimizin yurt genelinde sınavı vardı dolayısıyla sokağa çıkma yasağı uygulandı. Büyük şehirlerde neyse de sınav yapılmayan ilçelerde yasak niye uygulanır anlamış değilim.    Cumartesi günü 17.00 de defnedilecek Cemil Amil hocamızın cenazesi için gazeteci arkadaşım B.Ali Kavalcı ile birlikte İspir-Çayırözü (Çapans) köyüne gittim.      Cemil hoca 30 yıla yakın Kur’a-na hizmete etmiş çok saygın din görevlisi ve gönül adamı.     İkizdere-Güneyce köyündeki tarihi Hacışeyh Camiinde ve bitişiğindeki Kur’an Kursunda 30 yıla yakın hizmet süresince emekli olana kadar binlerce Hafız yetiştirdi. Hakkında kötüydü görevini yapmıyordu diyecek bir insan görmedim, duymadım.     İyi insan olduğu için Cenazesi de çok kalabalık bir cemaat topladı. Rize’den Erzurum’dan birçok seveni Çayırözündeki cenazedeydi.      Çayırözü köyü camisinde sosyal mesafeye uyarak önce İkindi Namazını daha sonra açık alanda Cenaze namazını kıldık. Cemil hocamıza Allah rahmet eylesin.     Cenaze namazı kılındıktan sonra Jandarmanın davranışını doğrusu modernleştiğini bildiğim Jandarmamıza yakıştıramadım.     Umarım cenaze duasını yapmaya izin vermeyen bu Jandarmalara amirlerince gereken uyarıları yapılır.     Sn. Valim bu jandarma Cemil hocaya namaz sonrası dua edilmeye izin vermedi. Orada sıcak altında sosyal mesafeye uyarak Hocaya son vazifelerini yapmak isteyen cemaatten bir dua etmek Fatiha okunmak esirgenmiştir.     Sayın Erzurum Valisi, Sayın Jandarma Komutanım sözüm sizlere,      Biz cemaat olarak Cenaze Namazına niyetlenirken Jandarma aracının siren sesi duyuldu ve resmi üniformalı iki asker geldiği görüldü. Rütbelerini kestiremedim zira 3.saftaydım. Uzman veya astsubay çavuş olmalılar.     Cenaze namazı sona erip dua edilmeye fırsat vermeden bu askerimiz imamın elinden yaka mikrofonunu alarak bizzat cemaatin hemen dağılmasını ve ön safın sosyal mesafeye uyarak kendilerinin fotoğraf çekecekleri anonsunu yaptı.     Namazı kıldıran merhum hocamızın din görevlisi oğluydu. Baba acısı yaşayan imam evlata yapılan bu harekete herkes çok üzüldü. Korona virüs tehlikesini bizler o jandarmadan çok daha iyi biliriz. Cemaat sosyal mesafeye uyuyor acılıydı ve saygılıydı.     Sosyal mesafede amirlerine şirin gözükmek için göstermelik fotoğraf çekecek böyle ekibi lütfen bir daha İspir’de vuku bulacak böyle olaylara göndermeyiniz.     Ben Rizeli bir gazeteci olarak ilk kez gördüm fakat konuştuğum İspirliler jandarmanın benzer uygulamasından memnun değilmiş bilginiz olsun.   

Bizim insanımız yetkili yetkisiz fırsat buldukça vur dedin mi öldürüyor vesselam.

   
27 Haziran 2020 Cumartesi günü saygın bir büyüğümüzün cenaze törenine katılmak için İspir ilçesine gittim.

   
O gün öğrencilerimizin yurt genelinde sınavı vardı dolayısıyla sokağa çıkma yasağı uygulandı. Büyük şehirlerde neyse de sınav yapılmayan ilçelerde yasak niye uygulanır anlamış değilim.

  
Cumartesi günü 17.00 de defnedilecek Cemil Amil hocamızın cenazesi için gazeteci arkadaşım B.Ali Kavalcı ile birlikte İspir-Çayırözü (Çapans) köyüne gittim.

    
Cemil hoca 30 yıla yakın Kur’a-na hizmete etmiş çok saygın din görevlisi ve gönül adamı.

   
İkizdere-Güneyce köyündeki tarihi Hacışeyh Camiinde ve bitişiğindeki Kur’an Kursunda 30 yıla yakın hizmet süresince emekli olana kadar binlerce Hafız yetiştirdi. Hakkında kötüydü görevini yapmıyordu diyecek bir insan görmedim, duymadım.

   
İyi insan olduğu için Cenazesi de çok kalabalık bir cemaat topladı. Rize’den Erzurum’dan birçok seveni Çayırözündeki cenazedeydi.

    
Çayırözü köyü camisinde sosyal mesafeye uyarak önce İkindi Namazını daha sonra açık alanda Cenaze namazını kıldık. Cemil hocamıza Allah rahmet eylesin.

   
Cenaze namazı kılındıktan sonra Jandarmanın davranışını doğrusu modernleştiğini bildiğim Jandarmamıza yakıştıramadım.

   
Umarım cenaze duasını yapmaya izin vermeyen bu Jandarmalara amirlerince gereken uyarıları yapılır.

   
Sn. Valim bu jandarma Cemil hocaya namaz sonrası dua edilmeye izin vermedi. Orada sıcak altında sosyal mesafeye uyarak Hocaya son vazifelerini yapmak isteyen cemaatten bir dua etmek Fatiha okunmak esirgenmiştir.

   
Sayın Erzurum Valisi, Sayın Jandarma Komutanım sözüm sizlere,

    
Biz cemaat olarak Cenaze Namazına niyetlenirken Jandarma aracının siren sesi duyuldu ve resmi üniformalı iki asker geldiği görüldü. Rütbelerini kestiremedim zira 3.saftaydım. Uzman veya astsubay çavuş olmalılar.

   
Cenaze namazı sona erip dua edilmeye fırsat vermeden bu askerimiz imamın elinden yaka mikrofonunu alarak bizzat cemaatin hemen dağılmasını ve ön safın sosyal mesafeye uyarak kendilerinin fotoğraf çekecekleri anonsunu yaptı.

   
Namazı kıldıran merhum hocamızın din görevlisi oğluydu. Baba acısı yaşayan imam evlata yapılan bu harekete herkes çok üzüldü. Korona virüs tehlikesini bizler o jandarmadan çok daha iyi biliriz. Cemaat sosyal mesafeye uyuyor acılıydı ve saygılıydı.

   
Sosyal mesafede amirlerine şirin gözükmek için göstermelik fotoğraf çekecek böyle ekibi lütfen bir daha İspir’de vuku bulacak böyle olaylara göndermeyiniz.

   
Ben Rizeli bir gazeteci olarak ilk kez gördüm fakat konuştuğum İspirliler jandarmanın benzer uygulamasından memnun değilmiş bilginiz olsun.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi