Rize'de 19 Mayıs Coskusu erken başladı.

Eğitim 03.05.2019 - 10:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2784+ kez okundu.
 

Rize'de 19 Mayıs Coskusu erken başladı.

Rize İyidere Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs 1919’ un yüzüncü yılında 19 Mayıs ve Mustafa Kemal Atatürk temalı  “19 Mayıs Şiir Esintisi” adlı şiir dinletisi düzenledi.  Okulun Türk dili edebiyatı öğretmeni Zeynep YAZICI´nın rehberliğinde hazırlanan programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık ER, İlçe Emniyet Amiri İsmail YILDIRIM , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet KONUR,  Daire amirleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık ER 19 Mayısın yüzüncü yılında yapılan bu etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek  emeği geçenlere teşekkür etti. Dinletide okulun bayan öğretmenlerinden oluşan 19 mayıs “Atatürk’üme sesleniş” adlı oratoryo ve Beden Eğitimi öğretmeni Suzin ERTAN’ın sazı eşliğinde Kader BIYIK, Çiğdem ÖMEROĞLU ve Nuray UZUN adlı öğrencilerin seslendirdiği türküler programa renk katarak beğeni ile izlendi.    Öğrencilerin seslendirdiği İstiklal Marşı ile başlayan programda Atatürk ve Vatan temalı şiirler seslendirildi Program içeriği; İstiklal Marşı(oratoryo), Bayrak Şiiri (Ali Sait GÜNEŞ), Bu Vatan Kimin    (Asım Osman EZEN), - Şehitler Tepesi (Selçuk BAŞAK), - Her Şeyimiz Vatan İçin Elanur DEMİR), O Geliyo (Şahap KARDAŞLAR), Mustafa Kemal Havası (Çiğdem ÖMEROĞLU), Vatan Türküsü (Yeşim TEMİZ), Mustafa Kemal’ın Kağnısı (Melek ÇOLAK), Sakarya Türküsü (Yunus Emre SEMİZ), Çanakkale Şehitlerine(Muhammet ÇELİK), Atatürk’üme Sesleniş Oratoryosu (Bayan Öğretmenler), Gençliğe Hitabe(oratoryo)                    Program Okul Müdürü Akif Kızılkan'ın  İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış oldukları  program için öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sona erdi.                                                                                                                                                                                                               

Rize İyidere Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs 1919’ un yüzüncü yılında 19 Mayıs ve Mustafa Kemal Atatürk temalı  “19 Mayıs Şiir Esintisi” adlı şiir dinletisi düzenledi. 


Okulun Türk dili edebiyatı öğretmeni Zeynep YAZICI´nın rehberliğinde hazırlanan programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık ER, İlçe Emniyet Amiri İsmail YILDIRIM , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet KONUR,  Daire amirleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık ER 19 Mayısın yüzüncü yılında yapılan bu etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek  emeği geçenlere teşekkür etti. Dinletide okulun bayan öğretmenlerinden oluşan 19 mayıs “Atatürk’üme sesleniş” adlı oratoryo ve Beden Eğitimi öğretmeni Suzin ERTAN’ın sazı eşliğinde Kader BIYIK, Çiğdem ÖMEROĞLU ve Nuray UZUN adlı öğrencilerin seslendirdiği türküler programa renk katarak beğeni ile izlendi.   


Öğrencilerin seslendirdiği İstiklal Marşı ile başlayan programda Atatürk ve Vatan temalı şiirler seslendirildi


Program içeriği; İstiklal Marşı(oratoryo), Bayrak Şiiri (Ali Sait GÜNEŞ), Bu Vatan Kimin    (Asım Osman EZEN), - Şehitler Tepesi (Selçuk BAŞAK), - Her Şeyimiz Vatan İçin Elanur DEMİR), O Geliyo (Şahap KARDAŞLAR), Mustafa Kemal Havası (Çiğdem ÖMEROĞLU), Vatan Türküsü (Yeşim TEMİZ), Mustafa Kemal’ın Kağnısı (Melek ÇOLAK), Sakarya Türküsü (Yunus Emre SEMİZ), Çanakkale Şehitlerine(Muhammet ÇELİK), Atatürk’üme Sesleniş Oratoryosu (Bayan Öğretmenler), Gençliğe Hitabe(oratoryo)                   


Program Okul Müdürü Akif Kızılkan'ın  İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış oldukları  program için öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sona erdi.                                                                                                                                                                                                             

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi