RİZE'DE 4 KİŞİLİK MESCİT NAMAZ KILMAYANLARIN DA İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Rize 02.01.2020 - 14:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2576+ kez okundu.
 

RİZE'DE 4 KİŞİLİK MESCİT NAMAZ KILMAYANLARIN DA İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Rize'nin İkizdere İlçesinin  Güneyce Köyünde yapılan 4 kişilik Mescit namaz kılan kılmayan herkesin ilgisini çekiyor.     2019 yılında mescidin yapıldığını söyleyen Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen ‘İkizdere-Rize karayolunun kenarında Çay Alım yerimiz var. Yaş çat getiren köylülerimiz burada namaz kılacak yer olmayınca zorluk çekiyordu. Elbirliği ile alım yerinin yanında küçük bir mescit yapmaya karar verdik. Altta tuvalet lavabo ve abdest alma yeri yapıp üzerinden de bayan ve erkek olmak üzere iki ayrı küçük mescit yaptık. Sembolik minarede tamamladık. Mescidimizde 2 erkek 2 bayan olmak üzere 4 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Sıkışınca bu sayı 6 kişiye de çıkar. İbadet etmek için güzel bir yer oldu, yağmur yağdığında namaz kılma konuusnda sıkıntı çekiyorduk’dedi.

Rize'nin İkizdere İlçesinin  Güneyce Köyünde yapılan 4 kişilik Mescit namaz kılan kılmayan herkesin ilgisini çekiyor.

   
2019 yılında mescidin yapıldığını söyleyen Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen ‘İkizdere-Rize karayolunun kenarında Çay Alım yerimiz var. Yaş çat getiren köylülerimiz burada namaz kılacak yer olmayınca zorluk çekiyordu. Elbirliği ile alım yerinin yanında küçük bir mescit yapmaya karar verdik. Altta tuvalet lavabo ve abdest alma yeri yapıp üzerinden de bayan ve erkek olmak üzere iki ayrı küçük mescit yaptık. Sembolik minarede tamamladık. Mescidimizde 2 erkek 2 bayan olmak üzere 4 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Sıkışınca bu sayı 6 kişiye de çıkar. İbadet etmek için güzel bir yer oldu, yağmur yağdığında namaz kılma konuusnda sıkıntı çekiyorduk’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi