RİZE'DE BAYRAM ÖNCESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜLER.

Rize 30.07.2020 - 18:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1463+ kez okundu.
 

RİZE'DE BAYRAM ÖNCESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜLER.

BAYRAM ÖNCESİ KURBAN BIÇAKLARI VE DOLAP POŞETLERİNE İLGİ... Kurban Bayramı öncesi Arefe günü vatandaşlar alışverişlerini yapabilmek için yoğun bir şekilde sokaklarında dolaşıp, eksiklerini tamamlıyor. Rize de bayram öncesi Çaykur tarafından  üreticilere verilen çay paraları nedeniyle; piyasalarda bayram öncesi ciddi şekilde bir canlanma oluştu. Kurban kesebilen vatandaşlar açısından önemli bir fırsat. Ancak; kurban kesemiyenler için de, ev ve diğer ihtiyaçlarını karşılama adına onlar içinde önemli bir fırsat oluştu. Sokaklarda daha çok kurban kesim için bıçak, nacak ve balta satışlarının ön planda olduğu görülmektedir. Bıçak fiyatları 35 TL. den başlayıp,  150 TL. ye kadar satılmaktadır.   Diğer taraftan; kurban etlerinin muhafazası için naylon poşetlerin satışı oldukça ilgi görüyor. Kurban Bayramı vesilesiyle diğer büyük şehirlerde yaşayan Rizeli vatandaşlar, hem kurbanlarını kesmek, hem de ikinci sürgün çaylarını toplama vesilesiyle şehirlerine geldiler. Bilindiği gibi Pandemi' dolayısıyla ev ortamlarında toplu yemek yeme yasak. Aynı zamanda el öpme ve tokalaşmak kesinlikle yasak.  Hepimizin sağlığı için kurallara uyulması gerekmektedir.

BAYRAM ÖNCESİ KURBAN BIÇAKLARI VE DOLAP POŞETLERİNE İLGİ...

Kurban Bayramı öncesi Arefe günü vatandaşlar alışverişlerini yapabilmek için yoğun bir şekilde sokaklarında dolaşıp, eksiklerini tamamlıyor.

Rize de bayram öncesi Çaykur tarafından  üreticilere verilen çay paraları nedeniyle; piyasalarda bayram öncesi ciddi şekilde bir canlanma oluştu. Kurban kesebilen vatandaşlar açısından önemli bir fırsat. Ancak; kurban kesemiyenler için de, ev ve diğer ihtiyaçlarını karşılama adına onlar içinde önemli bir fırsat oluştu.

Sokaklarda daha çok kurban kesim için bıçak, nacak ve balta satışlarının ön planda olduğu görülmektedir. Bıçak fiyatları 35 TL. den başlayıp,  150 TL. ye kadar satılmaktadır.  

Diğer taraftan; kurban etlerinin muhafazası için naylon poşetlerin satışı oldukça ilgi görüyor.

Kurban Bayramı vesilesiyle diğer büyük şehirlerde yaşayan Rizeli vatandaşlar, hem kurbanlarını kesmek, hem de ikinci sürgün çaylarını toplama vesilesiyle şehirlerine geldiler.

Bilindiği gibi Pandemi' dolayısıyla ev ortamlarında toplu yemek yeme yasak. Aynı zamanda el öpme ve tokalaşmak kesinlikle yasak. 
Hepimizin sağlığı için kurallara uyulması gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi