Rize'de yatalak hastalara özel bir hizmet daha

Sağlık 28.05.2019 - 10:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2433+ kez okundu.
 

Rize'de yatalak hastalara özel bir hizmet daha

Aile hekimleri yatalak hastalarını ziyaret edecek  Rize’de evde sağlık hizmeti alan yatalak hastalar kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından ayda en az bir kez ziyaret edilecek.  İl Sağlık Müdürlüğünce sunulmakta olan evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yatağa bağımlı veya engelli hastalar ile herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olup, yaşamlarını ev ortamında ve yakınlarının desteğiyle sürdürmekte olan tüm vatandaşlarımızın daha nitelik ve erişilebilir sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için aile hekimleri tarafından ziyaret edilmesi gerekmektedir. Zaten bu husus aile hekimlerinin temel görevlerinden biridir.  Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Aile hekimleri bu sayede nüfusuna kayıtlı yatağa veya eve bağımlı tüm hastaların sağlık sorunlarını, hatta sosyoekonomik sorunlarını yakinen ve düzenli olarak takip edecek ve o insan için gerektiğinde sorunlarının çözülebilmesi adına Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla ilgili tüm kurumlara bilgi verilmesini sağlayarak, yardımcı olma adına adeta köprü görevi göreceklerdir.” dedi.  Böylece amacımız ilimiz genelinde devletin bir şekilde yardım ve şefkat elinin uzanmadığı hiçbir yatalak hastanın kalmamasını sağlamak olduğunu söyleyen Tepe, “Bu süreçte kıymetli hasta yakınlarımızdan önemli ricamız mutlak suretle ayda en az bir kez de olsa kendi aile hekimlerini bizzat arayarak hastaları için evlerine davet etmeleridir. Aile hekimleri mümkün bir sürede bu davete icap etmek zorundadırlar.” diye belirtti.  Tepe, “Yatalak hastalarını ayda en az bir kez dahi ziyaret etmeyen aile hekimlerini Müdürlüğümüz 0464 213 0357/ 2031-2151 iletişim numarasına bildirmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu. 

Aile hekimleri yatalak hastalarını ziyaret edecek 


Rize’de evde sağlık hizmeti alan yatalak hastalar kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından ayda en az bir kez ziyaret edilecek. 


İl Sağlık Müdürlüğünce sunulmakta olan evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yatağa bağımlı veya engelli hastalar ile herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olup, yaşamlarını ev ortamında ve yakınlarının desteğiyle sürdürmekte olan tüm vatandaşlarımızın daha nitelik ve erişilebilir sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için aile hekimleri tarafından ziyaret edilmesi gerekmektedir. Zaten bu husus aile hekimlerinin temel görevlerinden biridir. 


Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Aile hekimleri bu sayede nüfusuna kayıtlı yatağa veya eve bağımlı tüm hastaların sağlık sorunlarını, hatta sosyoekonomik sorunlarını yakinen ve düzenli olarak takip edecek ve o insan için gerektiğinde sorunlarının çözülebilmesi adına Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla ilgili tüm kurumlara bilgi verilmesini sağlayarak, yardımcı olma adına adeta köprü görevi göreceklerdir.” dedi. 


Böylece amacımız ilimiz genelinde devletin bir şekilde yardım ve şefkat elinin uzanmadığı hiçbir yatalak hastanın kalmamasını sağlamak olduğunu söyleyen Tepe, “Bu süreçte kıymetli hasta yakınlarımızdan önemli ricamız mutlak suretle ayda en az bir kez de olsa kendi aile hekimlerini bizzat arayarak hastaları için evlerine davet etmeleridir. Aile hekimleri mümkün bir sürede bu davete icap etmek zorundadırlar.” diye belirtti. 


Tepe, “Yatalak hastalarını ayda en az bir kez dahi ziyaret etmeyen aile hekimlerini Müdürlüğümüz 0464 213 0357/ 2031-2151 iletişim numarasına bildirmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi