RİZE'NİN SEMBOLLERİ DÜNYANIN EN GENİŞ MAKET ALANINDA..

Kültür 20.07.2020 - 14:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2443+ kez okundu.
 

RİZE'NİN SEMBOLLERİ DÜNYANIN EN GENİŞ MAKET ALANINDA..

SU DEĞİRMENİ VE NAYLA’MIZ DÜNYANIN EN GENİŞ MAKET ALANINDA.. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 30 Haziran 2001 tarihinde temeli atılan Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk müzesi’nin giriş rampasına Rize kültürünü tanıtmak amacıyla Su Değirmeni ve Serender (Nayla) hediye etti. Dünyanın en geniş maket alanına sahip minyatür kentine girecek olan turistler ilk olarak Rize kültürü ile karşı karşıya gelecek. BAŞKAN METİN, MEDENİYET TARİHİNDEKİ YERİMİZİ MİNİATÜRK’TE GÖSTERECEĞİZ.. Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapmış olduğu açıklama da,”Rize Türkiye’de birçok özelliği ile ortaya çıkan bir ilimiz. Bu coğrafyada binlerce yıldır yaşayan atalarımızın yöredeki yiyecek ve bu yiyecekleri koruyabilme adına kullandıkları suyu enerji ye dönüştüren Su Değirmeni ve Kiler olarak kullandıkları Serender (Nayla) dediğimiz bu kültürel eserlerimizi  İstanbul’da bulunan minyatür park, Miniatürk müzesine Rize’yi   temsil etmek üzere hediye etmiş olacağız” dedi. Başkan Metin, Rize ‘de 360 ı aşkın su değirmeninin bulunduğunun da altını çizdi. Belediye Başkanı Rahmi Metin’in, Rize’nin Kültür Turizmine En Büyük Katkısı!.. Miniatürk’te, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 120 sabit eser sergilenmektedir. Eserlerin maketi yapılabilir nitelikte olmalarına özen gösterilmiş ve her biri ait oldukları teknolojisini, sanatını ve kültürünü yansıtan, binlerce yıldır ağır istilâlara, savaşlara ve yıkımlara tanık olan bir coğrafyada hiçbir uygarlığın, sırf daha öncekiler yaptı diye yok etmeye kalkışmadan, koruduğu, onardığı, yaşattığı eserler Miniaturk'te maketleriyle yer almaktadır.

SU DEĞİRMENİ VE NAYLA’MIZ DÜNYANIN EN GENİŞ MAKET ALANINDA..


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 30 Haziran 2001 tarihinde temeli atılan Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk müzesi’nin giriş rampasına Rize kültürünü tanıtmak amacıyla Su Değirmeni ve Serender (Nayla) hediye etti. Dünyanın en geniş maket alanına sahip minyatür kentine girecek olan turistler ilk olarak Rize kültürü ile karşı karşıya gelecek.


BAŞKAN METİN, MEDENİYET TARİHİNDEKİ YERİMİZİ MİNİATÜRK’TE GÖSTERECEĞİZ..


Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapmış olduğu açıklama da,”Rize Türkiye’de birçok özelliği ile ortaya çıkan bir ilimiz. Bu coğrafyada binlerce yıldır yaşayan atalarımızın yöredeki yiyecek ve bu yiyecekleri koruyabilme adına kullandıkları suyu enerji ye dönüştüren Su Değirmeni ve Kiler olarak kullandıkları Serender (Nayla) dediğimiz bu kültürel eserlerimizi  İstanbul’da bulunan minyatür park, Miniatürk müzesine Rize’yi   temsil etmek üzere hediye etmiş olacağız” dedi. Başkan Metin, Rize ‘de 360 ı aşkın su değirmeninin bulunduğunun da altını çizdi.


Belediye Başkanı Rahmi Metin’in, Rize’nin Kültür Turizmine En Büyük Katkısı!..


Miniatürk’te, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 120 sabit eser sergilenmektedir. Eserlerin maketi yapılabilir nitelikte olmalarına özen gösterilmiş ve her biri ait oldukları teknolojisini, sanatını ve kültürünü yansıtan, binlerce yıldır ağır istilâlara, savaşlara ve yıkımlara tanık olan bir coğrafyada hiçbir uygarlığın, sırf daha öncekiler yaptı diye yok etmeye kalkışmadan, koruduğu, onardığı, yaşattığı eserler Miniaturk'te maketleriyle yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi