Yapmayacaksın' diyorlar, Devlet tapu vermedi mi bana?

Rize 20.05.2019 - 12:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1730+ kez okundu.
 

Yapmayacaksın' diyorlar, Devlet tapu vermedi mi bana?

TEBLİGAT BEKLENİYOR   Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'ne inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımı için sabah erken saatlerde TOMA ile bölgeye gelen yaklaşık 200 kişilik jandarma ekibi ve iş makinesi görevlileri, bekleyişini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki kaçak yapı sahiplerine tebligat göndermesinin ardından yıkım çalışmalarına başlanacağı belirtildi. İlk yıkım için vadideki Akkaya köyüne gelen ekipler, Kemal Eksilmez'e ait kaçak yapının önünde hazırlıklara başladı. Bu sırada yapı sahiplerinden 10'u, girdikleri binayı terk etmeyerek, beklemeye başladı.   Yapı sahipleri, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vadide yıkımlara karşı çıktıklarını söyledi. Arazi sahiplerinden Kemal Eksilmez, haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, şöyle konuştu:  "35 sene önceden beri burası 3'üncü derecede sit alanı ilan edilmiş. Yasa gereği 2 sene içinde imar çıkması gerekiyordu. O günden bugüne hiçbir çalışma olmadı. Benim burada 4 dönüm arazim var. Bu arazi içinde ben 500- 700 metrekare inşaat kuramayacak mıyım? 'Turizm bölgesi' diyoruz; insanlar buradan gelip, geçiyor. Yemek yiyecek, yatacak yer bulamıyorlar. Turistler geliyor ama bakıldığında bir altyapı yok. Bir şekilde kendi bütçemiz ile kendi yerimizde inşaat yapmaya çalışıyoruz. Baştan beri neden imar çalışması yapılmadı? Niye 'Senin burada 4 dönüm arazin varsa gel 300 metre projeni yap' demiyorlar. Bir limit koyulsun. 'Yapmayacaksın' diyorlar, neden yapmayacağım? Devlet tapu vermedi mi bana? Verdiyse neden bana izin vermiyorsun?   İnşaatla ilgili bakanlıkta turizm yatırım teşvik belgeleri aldık; ama resmi izin çıkmıyor. Burada bina yaptık, o günden bugüne 'İmar çıkacak, yapın' dediler ama çıkmadı. Bunu şimdi yıkacağına önceden yaptırmasaydın. Hakkımı savunmak zorundayım, buraya masraf ettik. Yazık, günah değil mi?" Arazi sahibi Ahmet Yaylacı ise kendilerine tutanağın hükmünün olmadığı belirtilerek, yapılarını yapmalarının söylendiğini anlattı. Yaylacı, "Bu söylendikten sonra yapı kayıt belgemi teslim ettim. Belgeyi bile ben anlamadığım için Özel İdare'de bulunan memurlar doldurdu. Maalesef suçlanan vatandaş oluyor. Memurlar, bize 'Yapın, devlet kiminkini yıktı ki sizinkini de yıkacak?' dediler. Sanki bize bir kumpas düzenlendi. Burada yatırım yapanların kötü niyetle yaptıklarını sanmıyorum" dedi.  

TEBLİGAT BEKLENİYOR

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'ne inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımı için sabah erken saatlerde TOMA ile bölgeye gelen yaklaşık 200 kişilik jandarma ekibi ve iş makinesi görevlileri, bekleyişini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki kaçak yapı sahiplerine tebligat göndermesinin ardından yıkım çalışmalarına başlanacağı belirtildi. İlk yıkım için vadideki Akkaya köyüne gelen ekipler, Kemal Eksilmez'e ait kaçak yapının önünde hazırlıklara başladı. Bu sırada yapı sahiplerinden 10'u, girdikleri binayı terk etmeyerek, beklemeye başladı.

 

Yapı sahipleri, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vadide yıkımlara karşı çıktıklarını söyledi. Arazi sahiplerinden Kemal Eksilmez, haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, şöyle konuştu:  "35 sene önceden beri burası 3'üncü derecede sit alanı ilan edilmiş. Yasa gereği 2 sene içinde imar çıkması gerekiyordu. O günden bugüne hiçbir çalışma olmadı. Benim burada 4 dönüm arazim var. Bu arazi içinde ben 500- 700 metrekare inşaat kuramayacak mıyım? 'Turizm bölgesi' diyoruz; insanlar buradan gelip, geçiyor. Yemek yiyecek, yatacak yer bulamıyorlar. Turistler geliyor ama bakıldığında bir altyapı yok. Bir şekilde kendi bütçemiz ile kendi yerimizde inşaat yapmaya çalışıyoruz. Baştan beri neden imar çalışması yapılmadı? Niye 'Senin burada 4 dönüm arazin varsa gel 300 metre projeni yap' demiyorlar. Bir limit koyulsun. 'Yapmayacaksın' diyorlar, neden yapmayacağım? Devlet tapu vermedi mi bana? Verdiyse neden bana izin vermiyorsun?

 

İnşaatla ilgili bakanlıkta turizm yatırım teşvik belgeleri aldık; ama resmi izin çıkmıyor. Burada bina yaptık, o günden bugüne 'İmar çıkacak, yapın' dediler ama çıkmadı. Bunu şimdi yıkacağına önceden yaptırmasaydın. Hakkımı savunmak zorundayım, buraya masraf ettik. Yazık, günah değil mi?" Arazi sahibi Ahmet Yaylacı ise kendilerine tutanağın hükmünün olmadığı belirtilerek, yapılarını yapmalarının söylendiğini anlattı. Yaylacı, "Bu söylendikten sonra yapı kayıt belgemi teslim ettim. Belgeyi bile ben anlamadığım için Özel İdare'de bulunan memurlar doldurdu. Maalesef suçlanan vatandaş oluyor. Memurlar, bize 'Yapın, devlet kiminkini yıktı ki sizinkini de yıkacak?' dediler. Sanki bize bir kumpas düzenlendi. Burada yatırım yapanların kötü niyetle yaptıklarını sanmıyorum" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi