ASGARİ ÜCRETE MEMUR GİBİ YILDA 2 KEZ ZAM TEKLİFİ
Asgari Ücret İçin Yeni Zam Formülü Gündemde: AKP’li Vekillerden 6 Ayda Bir Artış Talebi
AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği 3 günlük kamp sırasında, ekonomi başta olmak üzere birçok önemli konu masaya yatırıldı. Kampa katılan milletvekillerinin, artan hayat pahalılığı ve alım gücündeki ciddi düşüşe dikkat çekerek, asgari ücretliler için memurlar benzeri bir zam sisteminin hayata geçirilmesini önerdikleri öğrenildi.
Ekonomik krizin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettirdiği bir dönemde, asgari ücretin yılda yalnızca bir kez artırılması kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. Memur maaşlarına yılda iki kez enflasyon farkı üzerinden yapılan artışlara dikkat çeken bazı AKP'li vekiller, benzer bir uygulamanın asgari ücretliler için de hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.
Kamp süresince yapılan değerlendirmelerde, özellikle büyük şehirlerdeki yüksek kira bedelleri, yükselen enflasyon oranları ve marketlerdeki fahiş fiyatlar da gündeme geldi. Orta gelir grubunun hızla yoksulluk sınırının altına itildiği, asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşın yaşam mücadelesinin her geçen gün zorlaştığı ifade edildi.
AKP içinde yükselen bu taleplerin, hükümetin ekonomi politikalarında yeni adımlar atmasına neden olup olmayacağı merakla bekleniyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği



