BİRİ GENEL SEKRETER BİRİ PARTİ SÖZCÜSÜ OLACAK
CHP'YE GİRİŞİ YASAKLANMIŞ
Özçağdaş genel sekreter, Böke parti sözcüsü olacak
38’inci Kurultay ve genel başkanlık devir teslim törenini geride bırakan CHP’nin yeni gündem maddesi Merkez Yönetim Kurulu olacak.
CHP'nin kurultayda belirlenen 60 kişilik yeni Parti Meclisi, Cumartesi günü ilk toplantısını yapacak. Parti Meclisi toplantısında MYK üyeleri belirlenecek. Selin Sayek Böke'nin parti sözcüsü, Suat Özçağdaş'ın genel sekreter olacağı konuşuluyor. Gökan Zeybek'in yerel yönetimden, Ali Haydar Fırat'ın basın ve propagandadan, Yalçın Karatepe'nin ekonomiden, İlhan Uzgel'in dış ilişkilerden sorumlu olacağı kaydediliyor. Murat Emir ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekili olarak görev yapacağı söyleniyor. Gamze Taşçıer, Özgür Karabat ve Ensar Aytekin'in de MYK'da olması beklenen diğer isimler.
CHP'YE GİRİŞİ YASAKLANMIŞ
Bu arada CHP'de kurultay akşamı “İzin vermiyoruz. Mücadele edeceğiz, kaybedeceğiz” diye bağırıp Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesini engelleyen İmambakır Üküş'ün CHP üyesi olmadığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Üküş'ün bir üyelik kaydı olmadığını söyledi.
Öte yandan 2014 yılında dönemin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Üküş'ün parti binalarına girişini resmi bir yazıyla yasakladığı anlaşıldı. Tekin'in görevinden ayrılmasından sonra bu yasağın kaldırıldığı belirtiliyor. Tekin, bu yasağı doğrularken, gerekçesini açıklamadı.
İsmail SAYMAZ/Sözcü
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
RİZELİ HOCAYA YENİ GÖREV



