ÇAYKUR KONTENJAN 30 KG'A ÇIKARDI
Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay üreticileri bu sezon yine ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı
ÇAYKUR DEKARA SATIŞ LİMİTİNİ 30 KİLOGRAMA YÜKSELTTİ
Doğu Karadeniz’de yaş çay üreticisinin yaşadığı sıkıntılar bir kez daha gündemde. Özel sektörün düşük fiyatla ve uzun vadeli ödeme ile yaş çay alımı yapması, üreticiyi zora sokarken, çayını güvenilir şekilde satmak isteyen vatandaşlar yeniden ÇAYKUR’a yöneldi. Artan yoğunluk nedeniyle ÇAYKUR, kontenjan uygulamasını yeniden devreye alırken, üreticiye bir nebze nefes aldıracak bir karar da aldı: Günlük dekara yaş çay satış kotası 20 kilogramdan 30 kilograma çıkarıldı.
ÇAYKUR’DA YOĞUNLUK SINIRI AŞTI, KONTENJAN KAÇINILMAZ OLDU
Her sezon başında olduğu gibi bu yıl da özel sektör, devletin açıkladığı yaş çay taban fiyatının altında alım yapmaya devam etti. Bununla birlikte vadeli ödeme sistemini sürdürmesi, üreticiyi mağdur etti. Güvendiği tek kapı olan ÇAYKUR’a yönelen üretici, bu kez de fabrikaların sınırlı kapasitesi nedeniyle farklı bir sorunla karşılaştı.
Günlük gelen yaş çay miktarının fabrikaların işleyebileceği sınırların çok üzerine çıkması, kurumun kontenjan uygulamasına geçmesine neden oldu. Edinilen bilgiye göre, 8 Ağustos 2025 Cuma gününden itibaren tüm ÇAYKUR fabrikalarında dekara yaş çay satışı 30 kilogram ile sınırlandırılacak.
KOTA ARTIŞI ÜRETİCİYİ BİR NEBZE RAHATLATACAK
Daha önce günlük dekara 20 kilogram olarak uygulanan yaş çay satış limiti, üreticiler tarafından yetersiz bulunuyordu. Yeni kararla birlikte bu miktar 30 kilograma çıkarıldı. Bu gelişme, bahçesinde yüksek verim alan üreticiler için olumlu karşılandı. Karadenizli çay üreticileri, bu sayede daha fazla ürünü zamanında teslim edebilecek.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği



