CHP'Lİ BELEDİYEYE OPERASYON 23 GÖZALTI
CHP'li İstanbul Şile Belediyesine şafak operasyono 23 gözlatı
Şile Belediyesi'ne yönelik ikinci dalga operasyonda 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 1 kişinin hali hazırda tutuklu olduğu, 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Şile Belediye'sine yönelik yapılan ikinci dalga operasyonda 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkınad gözaltı kararı verilenlerden birisi hali hazırda tutuklu. 22 kişi ise kararın ardından gözaltına alındı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Şile Belediyesi’ne yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçları kapsamında yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında suç örgütünün deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, HTS kayıtları ile MASAK raporlarında yer alan hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu 22 şüphelinin daha soruşturmaya konu suçlara karıştıkları tespit edildi.
Başsavcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Ne olmuştu?
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli, 10 Temmuz’da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılıkça tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Belediye Başkanı Kabadayı ile Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmış, Aslı Kotan ise imza şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
RİZE'DE HALİL İBRAHİM UZUN’A BÜYÜK DESTEK!



