08 Mayıs 2019 - 00:28 - Güncellenme: 02 Aralık 2022 - 09:38
G: 02 Aralık 2022 - 09:38
Eniştesini öldürdü, 18 yıl hapisle cezalandırıldı
Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BOLU'nun Dörtdivan ilçesinde, kız kardeşinin eşi ve aynı zamanda halasının oğlu olan Hasan Mitiler'i, kendi eşi Sibel Ç. ile ilişkisi olduğunu iddia ederek öldüren Hasan Adıyaman, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Temmuz 2017'de Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde meydana gelen olayda, ilçedeki tavuk çiftliğinde çalışan Hasan Mitiler, çiftliğin yanındaki evinde pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Silah sesini duyan komşularının haber vermesiyle gelen polis ekibi, cinayetle ilgili yaptığı çalışma sonunda cinayet şüphelisi olarak Hasan Mitiler'in Kahramanmaraş'ta yaşayan kayınbiraderi Hasan Adıyaman'ı gözaltına aldı. Cinayeti itiraf eden Hasan Adıyaman, olay günü Kahramanmaraş'tan otomobille gelerek görüştüğü eniştesiyle, eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle tartıştığını ve başına pompalı tüfekle ateş ederek öldürdüğünü itiraf etti. Hasan Adıyaman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Hasan Adıyaman, hakim karşısına çıktı. Duruşmada ayrıca taraf yakınları ve avukatları da hazır bulundu.
Mahkemede son kez ifade veren Adıyaman, "Maktul benim halamın oğlu ve kız kardeşimle evli. Benim eşimle de maktulün arasında ilişki olduğundan şüphelendim. 2016 yılının Ramazan ayında bir gece eşimin özel telefonunu yakaladım. Maktulle konuşmaları vardı. Eşime sorduğumda da 'Her şey ortada' dedi. Bu olaydan birkaç gün sonra eşimle eniştem ortadan kayboldu. Bu sırada ben ve kardeşim Maraş'taydık. Maktul ile eski eşim 45-50 gün beraber yaşamışlar. Sonra da ailelerin araya girmesiyle maktul eski eşimi Kahramanmaraş'a geri getirdi. Ben eşim geri geldiğinde eşimle konuştum. Maktul Bolu'da yaşıyormuş. Arkadaş ortamında da 'Bolu'ya gelemezler' diyormuş. Daha sonra bizden elini ayağını çeksin, kardeşimden de uzak dursun diye Dörtdivan'a gittim. Yanımda da internetten aldığım tüfek vardı. Görünce korkar diye yanıma almıştım. Dörtdivan'a gittim ve kapıyı çaldım. Evi de eski eşimden öğrenmiştim. Kapıyı açmadı, açsaydı karşısında olduğumu kendisinden korkmadığımı, hayatımızdan çıkmasını söyleyecektim. Fakat açmadı. Ben de kapıyı kırdım, o önden ben arkadan kapıyı itmeye başladık. Tüfek o sıra omzumdaydı. O sırada silah patladı, nasıl patladığını bilmiyorum. Silah patlayınca yere düştüğünü gördüm" dedi.
Adıyaman, ayrıca olaydan dolayı pişman olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti sanığın 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet ayrıca 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da sanık Hasan Adıyaman'ın 10 ay hapis cezasına karar verdi. Mahkeme bu kararını ise erteledi.
FOTOĞRAFLI
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

SAVCI ÇAĞIRIRSA KOŞA KOŞA GİDERİM

AK PARTİ seçim hazırlığına girdi, teşkilatlar ekimde sahaya iniyor

RİZE'NİN YENİ BAŞSAVCII VEKİLİ GÖREVE BAŞLADI

Öğretmen önlüklerinde yeni dönem: Standartlar belirlendi

Başkan Tugay: İzmir’in Dijital Dönüşümüne Katkı Sağlayacak
Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

RİZE İÇİN AÇIKLAMADIĞIMIZ PROJELER DE VAR

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY

KEMAL BAŞKAN I MAHŞERİ KALABALIK UĞURLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Son Haberler
İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Kuru Meyve Sektörünün Üst Düzey Temsilcilerini Ağırladı

Hastane İklimlendirmesinde Sağlık, Güvenlik ve Enerji Verimliliğini Birlikte Yönetmenin 5 Kritik Unsuru

Sağlık Turizminde Hastanelerin En Sık Yaptığı Hukuki Hatalar

Türkiye’de İşgücü Maliyeti Avrupa’nın 10 Katı Hızla Arttı