08 Mayıs 2019 - 08:13 - Güncellenme: 02 Aralık 2022 - 09:38
G: 02 Aralık 2022 - 09:38
Giresun'daki orman yangını, 15,5 saat sonra kendiliğinden söndü
Hakan KABAHASANOĞLU/ESPİYE (Giresun), (DHA)- GİRESUN’un Espiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan, arazinin sarp olması ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale edilemeyen yangın, rüzgarın etkisini yitirip, yağmurun başlamasıyla birlikte 15,5 saat sonra kendiliğinden söndü. Yangında, 10 hektarlık alan zarar gördü.
Espiye ilçesine bağlı Sakarya köyü Honuz mevkiindeki ormanlı alanda, dün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ancak, bölgenin sarp olması ve araç ulaşımı olmaması nedeniyle ekipler yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için önlemler alındı, vatandaşlar uyarıldı. Metrelerce yükseğe çıkan alevler, gece boyunca bölgeyi aydınlattı. Alevler, ilçe merkezinden de görüldü.
İtfaiye ve Orman İşletme ekipleri, sabaha kadar bölgede bekleyişini sürdürdü. Rüzgarın etkisini yitirmesi, hafif yağmur yağışının başlaması ile yangın, saat 06.00 sıralarında kendiliğinden söndü. Bazı noktalarda dumanların yükseldiği bölgeyi izleyen ekipler, yangının tamamen sönmesini bekliyor.
10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
FOTOĞRAFLI
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

RİZE'DE 1 KOLTUĞA 4 ADAY

RİZE MÜFTÜSÜ ÇAKMAKÇI YALOVA'YA ATANDI

RİZE'NİN YENİ BAŞSAVCII VEKİLİ GÖREVE BAŞLADI

Vodafone, DAMAC Digital İş Birliğiyle İzmir Veri Merkezi’nin İlk Fazını Yaklaşık 100 Milyon Dolarlık Yatırımla Hizmete Açtı

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

RİZE İÇİN AÇIKLAMADIĞIMIZ PROJELER DE VAR

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY

KEMAL BAŞKAN I MAHŞERİ KALABALIK UĞURLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Son Haberler
RİZE'DE HALİL İBRAHİM UZUN’A BÜYÜK DESTEK!

RİZELİ HOCAYA YENİ GÖREV

RİZE'NİN YENİ MÜFTÜSÜ VE DİYANETTE ATAMA DEPREMİ

İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Kuru Meyve Sektörünün Üst Düzey Temsilcilerini Ağırladı