ARDEŞEN PAZARINDA MASKESİZ ESNAFA VATANDAŞ TEPKİSİ

Rize 15.12.2020 - 10:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2541+ kez okundu.
 

ARDEŞEN PAZARINDA MASKESİZ ESNAFA VATANDAŞ TEPKİSİ

NE DENETİM YAPILDI NE DE ESNAFA CEZA KESİLDİ  Rize'nin Ardeşen İlçeisnde  kurulan halk pazarında yoğunluk yaşadığı görüldü. Pazarcı esnafı maske ve sosyal mesafeye hiçe sayarak önlem almadı.  Hem maske takmadı, hem de virüs tehlikesine rağmen eldivensiz ürünlere dokunup satış yapmaya devam etti.  Ardeşen Belediyesi Zabıtalar ekibi tarafından; ne bir denetim yapıldı, nede esnafa ceza kesildi.  Rize’nin Ardeşen ilçesinde salı günü sabah saatlerinde kurulan halk pazarında vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptığı görüldü. Pazara gelen vatandaşların maskeli alışveriş yapmaya devam ederken,  tezgâh başında duran esnaf ise kuralı hiçe saydı; ne maske dinledi, ne de sosyal mesafe kuralına uymaya devam etti. Pazarcı esnafı Covid-19 virüs tehlikesine rağmen kuralları hiçe sayıp eldivensiz ürünlere dokunarak “ sebze ve meyveyi ” poşetleyerek satış yapmaya devam etti. BELEDİYE DENETİM KONUSUNDA YETERSİZ KALDI Ardeşen Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı olan ekipler halk pazarında denetim yapılmadığı görüldü. Ardeşen Belediyesi halk pazarı denetleme konusunda, kuralları uygulama konusunda yine yetersiz kaldı. Bir vatandaşın Belediye Başkanına şikâyeti üzerine Adesen Belediye Başkanı Avni KÂHYA şunları söyledi: “ Zabıta birimlerimiz derhal ilgilenecek ” şeklinde konuştu.  HEM SUÇLUYDU HEM DE BAHANESİ ÇOKTU  Halk pazarında pazarında pazarcı esnafı; maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarını ihllal etti. Yetmedi eldivensiz ürünlere elleyerek poşetleyip vatandaşlara satış yapmaya devam etti. Alışveriş yapan vatandaşların pazarcı esnafın tedbir almaması konusunda uyardı: “Maskeyi takmamanız ve eldivensiz ürünlere dokunarak satış yapmanız risk teşkil etmiyor mu? Sorusuna, esnafın verdiği cevap ise “ yok artık “ dedirtti. Esnaf risk taşımadığını ve maskenin zararlı olduğunu iddia ederek “ Bence risk yok ”  mesafede korumuyor, burada sadece maske takmakla olmaz” dedi.   Haber: Meltem AKGENÇ

NE DENETİM YAPILDI NE DE ESNAFA CEZA KESİLDİ 


Rize'nin Ardeşen İlçeisnde  kurulan halk pazarında yoğunluk yaşadığı görüldü. Pazarcı esnafı maske ve sosyal mesafeye hiçe sayarak önlem almadı.  Hem maske takmadı, hem de virüs tehlikesine rağmen eldivensiz ürünlere dokunup satış yapmaya devam etti.  Ardeşen Belediyesi Zabıtalar ekibi tarafından; ne bir denetim yapıldı, nede esnafa ceza kesildi. 


Rize’nin Ardeşen ilçesinde salı günü sabah saatlerinde kurulan halk pazarında vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptığı görüldü. Pazara gelen vatandaşların maskeli alışveriş yapmaya devam ederken,  tezgâh başında duran esnaf ise kuralı hiçe saydı; ne maske dinledi, ne de sosyal mesafe kuralına uymaya devam etti. Pazarcı esnafı Covid-19 virüs tehlikesine rağmen kuralları hiçe sayıp eldivensiz ürünlere dokunarak “ sebze ve meyveyi ” poşetleyerek satış yapmaya devam etti.


BELEDİYE DENETİM KONUSUNDA YETERSİZ KALDI

Ardeşen Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı olan ekipler halk pazarında denetim yapılmadığı görüldü. Ardeşen Belediyesi halk pazarı denetleme konusunda, kuralları uygulama konusunda yine yetersiz kaldı. Bir vatandaşın Belediye Başkanına şikâyeti üzerine Adesen Belediye Başkanı Avni KÂHYA şunları söyledi: “ Zabıta birimlerimiz derhal ilgilenecek ” şeklinde konuştu. 

HEM SUÇLUYDU HEM DE BAHANESİ ÇOKTU 

Halk pazarında pazarında pazarcı esnafı; maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarını ihllal etti. Yetmedi eldivensiz ürünlere elleyerek poşetleyip vatandaşlara satış yapmaya devam etti. Alışveriş yapan vatandaşların pazarcı esnafın tedbir almaması konusunda uyardı: “Maskeyi takmamanız ve eldivensiz ürünlere dokunarak satış yapmanız risk teşkil etmiyor mu? Sorusuna, esnafın verdiği cevap ise “ yok artık “ dedirtti. Esnaf risk taşımadığını ve maskenin zararlı olduğunu iddia ederek “ Bence risk yok ”  mesafede korumuyor, burada sadece maske takmakla olmaz” dedi.

 

Haber: Meltem AKGENÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi