Bağırsağından yemek borusu yapıldı sağlığına kavuştu

Trabzon 13.06.2022 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1715+ kez okundu.
 

Bağırsağından yemek borusu yapıldı sağlığına kavuştu

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne yutkunma güçlüğü şikayetiyle başvuran ve yemek borusunda tümör tespit edilen Kıbrıs gazisi Hasan Aydın’ın (68) kalın bağırsağının bir kısmı alınarak yemek borusu yapıldı. Nadir yapılan operasyonla sağlığına kavuşan Aydın, “Ben, devletim için Kıbrıs'ta ön saflarda mücadele ettim. Devletimizden Allah razı olsun” dedi. Trabzon’da yaşayan Kıbrıs gazisi Hasan Aydın, yemek yerken yutkunma güçlüğü yaşadığı şikayetiyle KTÜ Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, Aydın’ın yemek borusunda tümör olduğu tespit edilerek Hastane Onkoloji Konseyi tarafından ameliyat edilmesine karar verildi. Daha önce mide operasyonu geçirdiğinin öğrenilen Aydın’ın kalın bağırsağının bir kısmı alınarak yemek borusu yapıldı.   ‘NADİR UYGULANAN BİR YÖNTEM’   Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akbaş ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Türkyılmaz tarafından hastanede ilk kez uygulanan yöntemle yeniden sağlığına kavuşan Kıbrıs gazisi Aydın, “Ameliyattan sonra çok rahatladım. Ben, devletim için Kıbrıs'ta ön saflarda mücadele ettim. Devletimizden Allah razı olsun. Hastalığımla ilgili çok nadir uygulanan bir yöntem ile beni tekrar eski sağlığıma kavuşturdular. Çok mutluyum” dedi.   ‘NORMALDE YEMEK BORUSU MİDEDEN OLUŞTURULUR’   Operasyonu hastanede ilk kez uyguladıklarını söyleyen Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akbaş da, “Bu tür ameliyatlarda normal şartlarda, yemek borusu midesinden oluşturulur. Bu hasta, daha önce midesinden ameliyat geçirmiş olduğu için bu kez nadir bir yöntem uygulandı. Hastanın kalın bağırsağının bir kısmı alınarak hastaya yeniden yemek borusu yapıldı. Ameliyat sonrası hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır. Benzer hastalar için bütün ileri cerrahi girişimlerin uygulanmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı. (DHA) FOTOĞRAFLI    

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne yutkunma güçlüğü şikayetiyle başvuran ve yemek borusunda tümör tespit edilen Kıbrıs gazisi Hasan Aydın’ın (68) kalın bağırsağının bir kısmı alınarak yemek borusu yapıldı. Nadir yapılan operasyonla sağlığına kavuşan Aydın, “Ben, devletim için Kıbrıs'ta ön saflarda mücadele ettim. Devletimizden Allah razı olsun” dedi. Trabzon’da yaşayan Kıbrıs gazisi Hasan Aydın, yemek yerken yutkunma güçlüğü yaşadığı şikayetiyle KTÜ Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, Aydın’ın yemek borusunda tümör olduğu tespit edilerek Hastane Onkoloji Konseyi tarafından ameliyat edilmesine karar verildi. Daha önce mide operasyonu geçirdiğinin öğrenilen Aydın’ın kalın bağırsağının bir kısmı alınarak yemek borusu yapıldı.

 

‘NADİR UYGULANAN BİR YÖNTEM’

 

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akbaş ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Türkyılmaz tarafından hastanede ilk kez uygulanan yöntemle yeniden sağlığına kavuşan Kıbrıs gazisi Aydın, “Ameliyattan sonra çok rahatladım. Ben, devletim için Kıbrıs'ta ön saflarda mücadele ettim. Devletimizden Allah razı olsun. Hastalığımla ilgili çok nadir uygulanan bir yöntem ile beni tekrar eski sağlığıma kavuşturdular. Çok mutluyum” dedi.

 

‘NORMALDE YEMEK BORUSU MİDEDEN OLUŞTURULUR’

 

Operasyonu hastanede ilk kez uyguladıklarını söyleyen Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akbaş da, “Bu tür ameliyatlarda normal şartlarda, yemek borusu midesinden oluşturulur. Bu hasta, daha önce midesinden ameliyat geçirmiş olduğu için bu kez nadir bir yöntem uygulandı. Hastanın kalın bağırsağının bir kısmı alınarak hastaya yeniden yemek borusu yapıldı. Ameliyat sonrası hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır. Benzer hastalar için bütün ileri cerrahi girişimlerin uygulanmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı. (DHA) FOTOĞRAFLI    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi