BEN RİZELİYİM DİYENLERİN BABASI

Rize 08.04.2022 - 16:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 5783+ kez okundu.
 

BEN RİZELİYİM DİYENLERİN BABASI

Sevgili okurlarım, gazeteciler ” tarihe tanıklık” ederler. Zamanı gelince de yazarlar. Şehirler, başarılı evlatları ve yapıtları ile anılırlar. Her ilin, her bölgenin başarılı insanları vardır. Bu kişilerin yaşamları, hatıratları efsaneye dönüşür. Tarihin altın sayfalarında  yerlerini alırlar.. Rize’nin de “efsane belediye başkanı” Ekrem Orhon ve siyasetçi Nihat Mete gibi isimler vardır. Ve de daha niceleri… Ali Çillioğlu, (Ali baba) Rize için öyledir. Bir markadır. Fatih Sultan Kar, başarılı insanları bulup çıkaran, gündeme taşıyan vefalı bir meslektaşımdır. Kendisini kutluyoruz..   Rize’nin “Ali babası” lakaplı Ali  Çillioğlu’nu 1980’li yıllarında, Karadeniz Gazetesi’nin genç bir muhabiri iken tanıştım. ÇAYKUR’un “Elek altı” çayını ondan öğrenmiş, ilginç fıkra ve anılarını kendisinden dinlemiştim. Gerçek bir  Rizelidir. Ali baba, ile en ilginç anıları; rahmetli Ahmet Kayacık( gazeteci) yaşamıştı. Dostlukları kıskanılacak düzeydeydi. Ali baba, Rize’nin siyasetinde, sporunda ve ticaretinde emek vermiş, ömrünü Rizeliye adamıştır. Tabandan tavana başarılı bir yol hikâyesi vardır. Renkli heyecanlı haraketli geçen 80 yıllık ömrünün tamamını memleketinde geçirmiş, bir Rize sevdalısı, Rizelilerin Ali Babasıdır o. * Ali Çillioğlu,siyasette…Sporda..Ticarette..Sosyal yaşamda hep oldu. Rizeli ile sevindi, hemşerileri ile üzüldü. Kazandığını Rizeli ile yedi, yedirdi. Verdi. Rizespor’da 40 yıl başkanlık yaptı..”Rize denince”  onun için akan sular durur, dereler tersine akardı. Yolda kalanların. Başı derde girenlerin. Paraya ihtiyacı olanların. Dahası ”Ben Rizeliyim” diyenlerin babası oldu. Dertleri ile dertlendi. Mutlulukları ile mutlu oldu. Siyasi görüşüne bakmadan bütün Rizeliyi kucakladı. Gönül kapısını açtı.. Eğilip bükülmedi “Baş üstüne” hiç demedi. Rizelinin menfaati söz konusu olunca, siyasilerle hep kavga etti. Lafı esirgemedi. Ali babaya sağlık ve uzun ömürler diliyoruz. Tarihe mal olmuş efsane bir Rizelidir.. * Sanayıcı ve yatırımcı, iş insanı Asım Çillioğlu..Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan bölgesindeki tüm kombine yük taşımacılıkta “ güvenin” adresidir.. Rize Ticaret Odası’nın başkan adayı. Bir önceki seçimleri az bir farkla kaybetmişti. Rizeli isterse, ilk seçimde tekrar aday olabilir.. Riport- Rize Limanlarının Yönetim Kurulu Başkanı.. Ali babanın oğlu. Rize’nin ve babasının tüm güzel özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ali babasının yolunda. Küçüğünü, büyüğünü bilen, başarılı babanın başarılı oğlu.. Ankara’da tesadüfen karşılaştık. Bazı yatırımcı dostlarıyla birlikte. “Bir çay “molasında sohbet ettik. Ali babanın ve ortak dostlarımızın kulaklarını çınlattık. Rize ve Rizeliyi konuştuk. Hedefleri ve projelerini anlattı. Asım Bey’in üstün nitelikleri ve başarıları takdire şayandır.Rizeli,Asım Bey’den farklı alanlardan istifade edebilir diye düşünüyorum..

Sevgili okurlarım, gazeteciler ” tarihe tanıklık” ederler. Zamanı gelince de yazarlar.


Şehirler, başarılı evlatları ve yapıtları ile anılırlar.


Her ilin, her bölgenin başarılı insanları vardır.


Bu kişilerin yaşamları, hatıratları efsaneye dönüşür. Tarihin altın sayfalarında  yerlerini alırlar..


Rize’nin de “efsane belediye başkanıEkrem Orhon ve siyasetçi Nihat Mete gibi isimler vardır. Ve de daha niceleri…


Ali Çillioğlu, (Ali baba) Rize için öyledir. Bir markadır.


Fatih Sultan Kar, başarılı insanları bulup çıkaran, gündeme taşıyan vefalı bir meslektaşımdır. Kendisini kutluyoruz..

 

Rize’nin “Ali babası” lakaplı Ali  Çillioğlu’nu 1980’li yıllarında, Karadeniz Gazetesi’nin genç bir muhabiri iken tanıştım. ÇAYKUR’un “Elek altı” çayını ondan öğrenmiş, ilginç fıkra ve anılarını kendisinden dinlemiştim.


Gerçek bir  Rizelidir.


Ali baba, ile en ilginç anıları; rahmetli Ahmet Kayacık( gazeteci) yaşamıştı. Dostlukları kıskanılacak düzeydeydi.


Ali baba, Rize’nin siyasetinde, sporunda ve ticaretinde emek vermiş, ömrünü Rizeliye adamıştır. Tabandan tavana başarılı bir yol hikâyesi vardır. Renkli heyecanlı haraketli geçen 80 yıllık ömrünün tamamını memleketinde geçirmiş, bir Rize sevdalısı, Rizelilerin Ali Babasıdır o.


*


Ali Çillioğlu,siyasette…Sporda..Ticarette..Sosyal yaşamda hep oldu. Rizeli ile sevindi, hemşerileri ile üzüldü. Kazandığını Rizeli ile yedi, yedirdi. Verdi. Rizespor’da 40 yıl başkanlık yaptı..”Rize denince”  onun için akan sular durur, dereler tersine akardı.


Yolda kalanların. Başı derde girenlerin. Paraya ihtiyacı olanların. Dahası ”Ben Rizeliyim” diyenlerin babası oldu. Dertleri ile dertlendi. Mutlulukları ile mutlu oldu. Siyasi görüşüne bakmadan bütün Rizeliyi kucakladı. Gönül kapısını açtı..


Eğilip bükülmedi “Baş üstüne” hiç demedi. Rizelinin menfaati söz konusu olunca, siyasilerle hep kavga etti. Lafı esirgemedi. Ali babaya sağlık ve uzun ömürler diliyoruz. Tarihe mal olmuş efsane bir Rizelidir..


*


Sanayıcı ve yatırımcı, iş insanı Asım Çillioğlu..Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan bölgesindeki tüm kombine yük taşımacılıkta “ güvenin” adresidir..


Rize Ticaret Odası’nın başkan adayı. Bir önceki seçimleri az bir farkla kaybetmişti. Rizeli isterse, ilk seçimde tekrar aday olabilir..


Riport- Rize Limanlarının Yönetim Kurulu Başkanı.. Ali babanın oğlu. Rize’nin ve babasının tüm güzel özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ali babasının yolunda. Küçüğünü, büyüğünü bilen, başarılı babanın başarılı oğlu..


Ankara’da tesadüfen karşılaştık. Bazı yatırımcı dostlarıyla birlikte. “Bir çay “molasında sohbet ettik. Ali babanın ve ortak dostlarımızın kulaklarını çınlattık. Rize ve Rizeliyi konuştuk.


Hedefleri ve projelerini anlattı. Asım Bey’in üstün nitelikleri ve başarıları takdire şayandır.Rizeli,Asım Bey’den farklı alanlardan istifade edebilir diye düşünüyorum..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi