ÇIRAY'DAN FLAŞ İDDİA. İYİ PARTİ AK PARTİ İLE İTTİFAK EDECEK

Siyaset 18.10.2020 - 09:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1709+ kez okundu.
 

ÇIRAY'DAN FLAŞ İDDİA. İYİ PARTİ AK PARTİ İLE İTTİFAK EDECEK

İYİ Parti'de 'oy verilmeyecekler listesi krizi büyüyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, o listenin bir suikast olduğunu belirterek, bunun nedeninin AK parti ile İYİ Parti arasında yapılacak ittifaka zemin hazırlamak olduğunu öne sürdü. İyi Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda ortaya çıkan ve parti içinde krize neden olan 'oy verilmeyecekler listesi'nde ismi geçen Aytun Çıray, İYİ parti ile AK Parti'nin ittifak yapacağını, buna karşı çıktığını için de İYİ Parti'de kendisine yönelik liste operasyonunun yapıldığını iddia etti. Uğur Dündar'a konuşan İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray'ın iddiaları siyaset dünyasını karıştıracak gibi... Bize Akşener'in bilgisi dahilinde suikast yapıldı 'Oy verilmeyecekler listesi' ile kendilerine bilerek itibar suikasti yapıldığını ve bunun Genel Başkan Meral Akşener'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi. Çıray, "Çünkü oy verme işlemi başlamadan önce kendisini uyardım. 'Bir operasyon yapılıyor, durdurun lütfen' dedim. Ama müdahale etmedi!" dedi. 'İYİ Parti ile AK Parti ittifak yapacak...' "Bizim İYİ Parti'de yaşadığımız kumpas, yakın gelecekteki siyaseti oluşturacak senaryoların güçlü bir işareti" iddiasında bulunan Aytun Çıray, AK Parti ile İYİ Parti'nin ittifak yapacağını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşener'e çağrısının ardından Akşener'in işaret ettiği iyileştirilmiş parlamenter sistem şartını hatırlatan Çıray, "Sayın Meral Akşener bir masada buluşabilmek için, sözde iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi meşruiyet aracı olarak kullanacaklar. Bugüne kadar bunun zeminleri hazırlandı" diye konuştu. Beni ittifak yapmak için tasfiye ettiler Bu doğrultuda kendisinin tasfiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Çıray, "Benim tasfiyemi mecburi kılan yeni anayasanın seçimlerden sonra yapılması, anayasanın ikiden fazla Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine dair 101. maddesini gündeme getirmem ve erken seçime muhalefetin oyları ile değil, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kararı ile gidilmesi gerektiğini önermemdir" görüşünü paylaştı. Anayasa değişikliğini referanduma götürmek için... "MHP, HDP ile bir araya gelemeyeceğine göre; anayasa değişikliklerini referanduma götürmek için de İYİ Parti gereklidir. Böyle bir sözde reform, Türkiye için tam bir talihsizlik olur" diyen Çıray, "Çünkü mutlak güçler ayrılığının olduğu güçlü bir gerçek parlamenter sistemin önünü kapatır. Oysa ülkenin, özellikle gençler açısından gecikecek tek bir günü dahi yok" ifadelerini kullandı. Akşener'e 'vebale ortak olmayın' çağrısı Aytun Çıray Akşener'e şöyle seslendi: "Bu vebale sakın ortak olmayın. İYİ Parti hepimizin eseri. Kuvvetler ayrılığını sağlayacak rejimin inşasını kapalı kapılar arkasında Cumhur İttifakı ile değil, seçimlerden sonra milletimizle beraber yapalım." Uğur Dündar

İYİ Parti'de 'oy verilmeyecekler listesi krizi büyüyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, o listenin bir suikast olduğunu belirterek, bunun nedeninin AK parti ile İYİ Parti arasında yapılacak ittifaka zemin hazırlamak olduğunu öne sürdü.


İyi Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda ortaya çıkan ve parti içinde krize neden olan 'oy verilmeyecekler listesi'nde ismi geçen Aytun Çıray, İYİ parti ile AK Parti'nin ittifak yapacağını, buna karşı çıktığını için de İYİ Parti'de kendisine yönelik liste operasyonunun yapıldığını iddia etti. Uğur Dündar'a konuşan İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray'ın iddiaları siyaset dünyasını karıştıracak gibi...


Bize Akşener'in bilgisi dahilinde suikast yapıldı


'Oy verilmeyecekler listesi' ile kendilerine bilerek itibar suikasti yapıldığını ve bunun Genel Başkan Meral Akşener'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi. Çıray, "Çünkü oy verme işlemi başlamadan önce kendisini uyardım. 'Bir operasyon yapılıyor, durdurun lütfen' dedim. Ama müdahale etmedi!" dedi.


'İYİ Parti ile AK Parti ittifak yapacak...'


"Bizim İYİ Parti'de yaşadığımız kumpas, yakın gelecekteki siyaseti oluşturacak senaryoların güçlü bir işareti" iddiasında bulunan Aytun Çıray, AK Parti ile İYİ Parti'nin ittifak yapacağını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşener'e çağrısının ardından Akşener'in işaret ettiği iyileştirilmiş parlamenter sistem şartını hatırlatan Çıray, "Sayın Meral Akşener bir masada buluşabilmek için, sözde iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi meşruiyet aracı olarak kullanacaklar. Bugüne kadar bunun zeminleri hazırlandı" diye konuştu.


Beni ittifak yapmak için tasfiye ettiler


Bu doğrultuda kendisinin tasfiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Çıray, "Benim tasfiyemi mecburi kılan yeni anayasanın seçimlerden sonra yapılması, anayasanın ikiden fazla Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine dair 101. maddesini gündeme getirmem ve erken seçime muhalefetin oyları ile değil, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kararı ile gidilmesi gerektiğini önermemdir" görüşünü paylaştı.


Anayasa değişikliğini referanduma götürmek için...


"MHP, HDP ile bir araya gelemeyeceğine göre; anayasa değişikliklerini referanduma götürmek için de İYİ Parti gereklidir. Böyle bir sözde reform, Türkiye için tam bir talihsizlik olur" diyen Çıray, "Çünkü mutlak güçler ayrılığının olduğu güçlü bir gerçek parlamenter sistemin önünü kapatır. Oysa ülkenin, özellikle gençler açısından gecikecek tek bir günü dahi yok" ifadelerini kullandı.


Akşener'e 'vebale ortak olmayın' çağrısı


Aytun Çıray Akşener'e şöyle seslendi: "Bu vebale sakın ortak olmayın. İYİ Parti hepimizin eseri. Kuvvetler ayrılığını sağlayacak rejimin inşasını kapalı kapılar arkasında Cumhur İttifakı ile değil, seçimlerden sonra milletimizle beraber yapalım."

Uğur Dündar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi