ÇAYKUR HEDEF BÜYÜTTÜ.

Türkiye 17.01.2022 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3010+ kez okundu.
 

ÇAYKUR HEDEF BÜYÜTTÜ.

Çaykur, AR-GE ile ürün çeşitliliğini artırıyor   Çaykur, son yıllarda Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine ağırlık vererek çay çeşitliliği ve katma değerli ürünlerini artırmayı sürdürüyor.   Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, üreticilerden 860 bin ton yaş çay aldıklarını, 157 bin 850 ton da kuru çay satışı gerçekleştirerek kurum tarihinde en yüksek alım ve satım rakamları ile son derece verimli bir yılı kapattıklarını söyledi. AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini kaydeden Alim, “Yurt içi ve yurt dışında pazar payımızı artırarak ürün çeşitliliğini geliştirmeye devam ederken katma değerli yeni ürünler üretme ve bölge ekonomimizi ilave katkılar sağlama konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Siyah, yeşil ve beyaz çaylardan oluşan 110’u aşan çeşidin yanı sıra yeşil çay katkılı helva, makarna, pudra, detoks çaylarımızın yanı sıra çay tohumundan yağ üretimi için de çalışıyoruz” dedi.   Çaydan farklı ürünler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Alim, “Bu yıl matcha latte diye 3’ü 1 arada çay şeklinde bir içeceğimiz çıkacak. Yeşil çaylı makarna, yeşil çaylı helva, yeşil çaylı detoks ürünlerimiz de var.  Önceki yıl 4 ton yeşil çay pudrası satmıştık. Geçen yıl ise 6 tona çıkmış olduk. Matcha latte ile birlikte bu rakam 30 tonlara çıkacak. Yeşil çayın sağlık içinde faydalı, değerli bir ürün olduğu bir kez daha bu ürünlerimizle ortaya çıkmış olacak. Bu anlamda AR-GE çalışmalarımız her geçen gün farklı şekilde devam ediyor” diye konuştu.  
Çaykur, AR-GE ile ürün çeşitliliğini artırıyor

 

Çaykur, son yıllarda Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine ağırlık vererek çay çeşitliliği ve katma değerli ürünlerini artırmayı sürdürüyor.


 
Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, üreticilerden 860 bin ton yaş çay aldıklarını, 157 bin 850 ton da kuru çay satışı gerçekleştirerek kurum tarihinde en yüksek alım ve satım rakamları ile son derece verimli bir yılı kapattıklarını söyledi. AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini kaydeden Alim, “Yurt içi ve yurt dışında pazar payımızı artırarak ürün çeşitliliğini geliştirmeye devam ederken katma değerli yeni ürünler üretme ve bölge ekonomimizi ilave katkılar sağlama konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Siyah, yeşil ve beyaz çaylardan oluşan 110’u aşan çeşidin yanı sıra yeşil çay katkılı helva, makarna, pudra, detoks çaylarımızın yanı sıra çay tohumundan yağ üretimi için de çalışıyoruz” dedi.
 

Çaydan farklı ürünler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Alim, “Bu yıl matcha latte diye 3’ü 1 arada çay şeklinde bir içeceğimiz çıkacak. Yeşil çaylı makarna, yeşil çaylı helva, yeşil çaylı detoks ürünlerimiz de var.  Önceki yıl 4 ton yeşil çay pudrası satmıştık. Geçen yıl ise 6 tona çıkmış olduk. Matcha latte ile birlikte bu rakam 30 tonlara çıkacak. Yeşil çayın sağlık içinde faydalı, değerli bir ürün olduğu bir kez daha bu ürünlerimizle ortaya çıkmış olacak. Bu anlamda AR-GE çalışmalarımız her geçen gün farklı şekilde devam ediyor” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi