ÇAYKUR O FABRİKAYI KİRALIYOR

Rize 27.01.2021 - 23:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2871+ kez okundu.
 

ÇAYKUR O FABRİKAYI KİRALIYOR

2 yılı aşkın süredir Vekaleten yürüttüğü ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Yusuf Ziya Alim ‘’işimiz ÇAY, nerede insan varsa Çayımızı ulaştırmak amacındayız’’.      Cumhurbaşkanı tarafından 9 Ocak 2021 tarihinde asaleten göreve atanan Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. ÇAYKUR’a sıfırdan işe başlayarak başlayarak Genel Müdürlük makamına kadar yükselen ilk ve tek Genel Müdür olan Yusuf Ziya Alim’’ ben çayın içinden gelen birisiyim. Bende mevsiminde çay topladım ve taşıdım. Halen çay üreticisiyim sıkıntılarımızı yakından biliyorum’’ dedi.                          Çay satış  mağazaları bedava reklam oldu     İlk Genel Müdürlüğümüz önünde yaptığımız Çay satış mağazamız öncü oldu, Giresun-Tirebolu ve Artvin-Kemalpaşa mağazalarımız yüze yakın çay çeşidimizi tüketiciye sunuyor. Yalnız Merkez ve Tirebolu’da ilk yıl 200 ton üstünde çay satışımız oldu. Erzurum’da yılbaşı öncesi mağaza açtık, Erzurumlulara Çifte minare manzaralı Palandöken Çayı paketledik. İstanbul-Sarıyer’de son mağazamızı açtık. Hedefimiz bütün illerde satış mağazası açmak, sırada Mart ayında Ankara ve sonrasında Diyarbakır var.     Kuru Çay satışlarımızı arttırmak için çalışıyoruz.2020 yılında 132 bin ton kuru çay satışı gerçekleşt.2021 hedefimiz 135 bin ton çay satışı yapmak.                    İkizdere Organik Çay Fabrikası ödeneğe bağlı     İkizdere bölgesinde organik çay üretiliyor. Bu çayı Kalecik fabrikamızda işliyoruz, bu hem maliyet artırımı hem kalite kaybına sebep oluyor. Kurum olarak yapılmasından yanayız. Elimizdeki arazi Fabrika yapmak için yeterli. Fabrika yapımı için ÇAYKUR olarak para sıkıntımız var. Biz kurum olarak yapılacak fabrikaya para ayıramayız ama Ankara’dan ödenek verilirse fabrikamızı yaparız ve 1 senede hizmete sokarız’ dedi.                                    Stevia Fabrikasını kiralıyoruz      ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’’ üretimine eski Genel Müdür döneminde önem verilen ve başlanılan Stevia üreticiden kabul görmedi. Biz o dönemde 46 fabrikamızda kurulan küçük bahçeler için yazı ile Steviayı dağıttık. Bazı üretici 'otun içinde kaldı, çürüdü, ben bununla uğraşamam' dedi.      Ziraat bahçemizde tamamen tükendi. Üreticilerimiz birazda kolaylığa alışmış, Steviayı kabullenemedi. Steviayı ilgilenilmek istenen bir ürün. İki yılda bir yeniden dikilecek. Ot içinde büyüyemiyor. Yapılan fabrikayı satmak istedik ihaleye çıkardık kimse almadı. Şimdi yeniden kiralamak için ihaleye çıktık. Rize’de Steviayın altyapısı hiç yok. Fizibilitesi yapılmadan fabrikası yapılmış bir ürün’dedi.     

2 yılı aşkın süredir Vekaleten yürüttüğü ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Yusuf Ziya Alim ‘’işimiz ÇAY, nerede insan varsa Çayımızı ulaştırmak amacındayız’’.

    
Cumhurbaşkanı tarafından 9 Ocak 2021 tarihinde asaleten göreve atanan Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. ÇAYKUR’a sıfırdan işe başlayarak başlayarak Genel Müdürlük makamına kadar yükselen ilk ve tek Genel Müdür olan Yusuf Ziya Alim’’ ben çayın içinden gelen birisiyim. Bende mevsiminde çay topladım ve taşıdım. Halen çay üreticisiyim sıkıntılarımızı yakından biliyorum’’ dedi.

                        
Çay satış  mağazaları bedava reklam oldu

   
İlk Genel Müdürlüğümüz önünde yaptığımız Çay satış mağazamız öncü oldu, Giresun-Tirebolu ve Artvin-Kemalpaşa mağazalarımız yüze yakın çay çeşidimizi tüketiciye sunuyor. Yalnız Merkez ve Tirebolu’da ilk yıl 200 ton üstünde çay satışımız oldu. Erzurum’da yılbaşı öncesi mağaza açtık, Erzurumlulara Çifte minare manzaralı Palandöken Çayı paketledik. İstanbul-Sarıyer’de son mağazamızı açtık. Hedefimiz bütün illerde satış mağazası açmak, sırada Mart ayında Ankara ve sonrasında Diyarbakır var.

   
Kuru Çay satışlarımızı arttırmak için çalışıyoruz.2020 yılında 132 bin ton kuru çay satışı gerçekleşt.2021 hedefimiz 135 bin ton çay satışı yapmak.

                  
İkizdere Organik Çay Fabrikası ödeneğe bağlı

   
İkizdere bölgesinde organik çay üretiliyor. Bu çayı Kalecik fabrikamızda işliyoruz, bu hem maliyet artırımı hem kalite kaybına sebep oluyor. Kurum olarak yapılmasından yanayız. Elimizdeki arazi Fabrika yapmak için yeterli. Fabrika yapımı için ÇAYKUR olarak para sıkıntımız var. Biz kurum olarak yapılacak fabrikaya para ayıramayız ama Ankara’dan ödenek verilirse fabrikamızı yaparız ve 1 senede hizmete sokarız’ dedi.

                                  
Stevia Fabrikasını kiralıyoruz

    
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’’ üretimine eski Genel Müdür döneminde önem verilen ve başlanılan Stevia üreticiden kabul görmedi. Biz o dönemde 46 fabrikamızda kurulan küçük bahçeler için yazı ile Steviayı dağıttık. Bazı üretici 'otun içinde kaldı, çürüdü, ben bununla uğraşamam' dedi.

    
Ziraat bahçemizde tamamen tükendi. Üreticilerimiz birazda kolaylığa alışmış, Steviayı kabullenemedi. Steviayı ilgilenilmek istenen bir ürün. İki yılda bir yeniden dikilecek. Ot içinde büyüyemiyor. Yapılan fabrikayı satmak istedik ihaleye çıkardık kimse almadı. Şimdi yeniden kiralamak için ihaleye çıktık. Rize’de Steviayın altyapısı hiç yok. Fizibilitesi yapılmadan fabrikası yapılmış bir ürün’dedi.

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi